Układ wydechowy - Impreza wolnyssak
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Układ wydechowy - Impreza wolnyssak
a ja dziś kupiłem na allegro końcowy i strumienice i we wtorek zakładam
ale byłem też u Marka i chyba sie zdecyduje na przerubkę ala Arti
Rasputin a co do wycięcia kata ta słyszałem że to nie za dobrze będzie

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
burat: możesz pokazać co kupiłeś ? Też się napaliłem na ładnie gadającego mammala, ale że zielony jestem w tych sprawach to pytam.
http://allegro.pl/item580575643_tlumik_ ... er_op.html
http://allegro.pl/item562256406_strumie ... i_100.html
to sobie sprawiłem montaż będzie we wtorek to zobaczę (usłyszę
) wyniki to powiem jaki wynik ,ale jedno powiem ,wygląda na prawdę super 
a tak na marginesie też jestem zielony ,ale stale sie uczę :)
http://allegro.pl/item562256406_strumie ... i_100.html
to sobie sprawiłem montaż będzie we wtorek to zobaczę (usłyszę
a tak na marginesie też jestem zielony ,ale stale sie uczę :)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
no właśnie koszta były do przyjęcia
sadzę że będzie oki jeszcze zobaczę może uda mi sie żonkę namówić na małą inwestycje i zrobię te kolektory, tylko na razie mam oleje do wymiany i junkers do założenia wiec zobaczymy jak będzie 
i wielka kupa,
założyłem w sumie p&p
wszystkie nowe uszczelki, jest ciszej niż przed zmianą, teraz to już chodzi całkiem jak lanos.
Troche lepiej mi reaguje na gaz, pozatym lipa na maxa
3stówki jak psu w d...
kata nie wycinam, jeździ (poza głosem przyzwoicie) ogólnie się na nią obraziłem, tydzień czasu jeździłem dupowozem, wsiadam spragniony nowych dziwięków a tu... lanos
założyłem w sumie p&p
wszystkie nowe uszczelki, jest ciszej niż przed zmianą, teraz to już chodzi całkiem jak lanos.
Troche lepiej mi reaguje na gaz, pozatym lipa na maxa
kata nie wycinam, jeździ (poza głosem przyzwoicie) ogólnie się na nią obraziłem, tydzień czasu jeździłem dupowozem, wsiadam spragniony nowych dziwięków a tu... lanos
.
raczej barany(kolektory) są do wymiany i bez nich nic nie da,a i może dolot trzeba zmienić ,ale też dużego sukcesu nie wróże,żeby burczało mocniej
a i kolektory nie są wymienne 1:1 trzeba coś tam dłubać ale co to już nie wiem
jedyne wyjście Serwis Subaru Dzierżoniów 
ja zakupie tłumik przelotowy i strumienice, zobaczę jak subcia zagada, potem pomyśle nad kolektorem, powodzenia w pracach życzę 
e tam nie mam zamiaru już nic robić - straciłem wiarę i za dużo wydałek pln w błoto :P
ogólnie nie jest źle, jest tak bardziej dostojnie, nie pierdzi, może, jak założe jeszcze przelotową puchę będzie bucząco, ważne, że lepiej się kręci na obroty.
ogólnie nie jest źle, jest tak bardziej dostojnie, nie pierdzi, może, jak założe jeszcze przelotową puchę będzie bucząco, ważne, że lepiej się kręci na obroty.
.
Panowie ja też kiedyś przerabiałem ten temat , tylko i wyłącznie efekt daje kolektor ze starego 2.0 lub 2.2 .... właściwy efekt w 100%
Było kilka razy napisane.demol pisze:Panowie ja też kiedyś przerabiałem ten temat , tylko i wyłącznie efekt daje kolektor ze starego 2.0 lub 2.2 .... właściwy efekt w 100%
Tyle, że interpretacja "stare legacy" była dowolna, stąd kupa.
to nie mógł być właściwy kolektor, skoro było p&p.rasputin pisze:i wielka kupa,
założyłem w sumie p&p
...
pytanie czym tak naprawdę różnił się od tego, który do tej pory miałeś?
wielu uważa, że moje to już "wiekowe auto"szczur75 pisze:Tyle, że interpretacja "stare legacy" była dowolna, stąd kupa.
Na allegro znalazłem nowy odpowiednik takiego kolektora firmy Walker za 45 zeta :)

Kto pierwszy ten lepszy :)
Kto pierwszy ten lepszy :)
demol: 2.0 lub 2.2, ale powiedz czy to musi być z turbo czy wystarczy z wolnossącego, no i kwestia jakie to roczniki mają być, stare można różnie zinterpretować
Czy ten tłumik który pokazałeś na zdjęciu na 100% załatwi sprawę?
Czy ten tłumik który pokazałeś na zdjęciu na 100% załatwi sprawę?
Mowimy o aucie wolnossacym ... to ma byc taki jak pokazał BartekT na drugim rysunku, one chyba występowały do 94 lub 95 roku ... ogólnie łatwo poznać bo są razem z katem jako całość a te nowe łaczą sie przed katem ....
nosz kur, czy ktoś nie mógł mi tego powiedzieć wcześniej jak pytałem? 
.
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Zgadza się. U mnie kolektor fabryczny w RXie wyglądał dokładnie tak jak ten z pierwszego schematu. Został zamieniony na ten z drugiego schematu - dokładnie identycznie taki sam. Do tego puszka końcowa Prodrive i auto gada.demol pisze: to ma byc taki jak pokazał BartekT na drugim rysunku

rasputin, nie gorączkuj się, przypominam:
Zakończ temat dźwiękowy, wyluzuj się i zajmij się hamulcami i zawieszeniem, albo drukowaniem biletów NBP na GT-ka.
EDIT: Arti, rzeźba z rurami pewnie jakaś była, bo to chyba nie jest p&p.
Subaru chyba nie zrezygnowało z takiego fajnego kolektora tylko w celu pozbycia się efektów dźwiękowych. Nie znam się na silnikach i nie wiem jaki to ma wpływ na pracę, ale przyznam, że auto Artiego brzmi jakby miało jakiś siedmiocalowy przelot.interpretacja "stare legacy" była dowolna
Zakończ temat dźwiękowy, wyluzuj się i zajmij się hamulcami i zawieszeniem, albo drukowaniem biletów NBP na GT-ka.
EDIT: Arti, rzeźba z rurami pewnie jakaś była, bo to chyba nie jest p&p.
ale przecież się nie spinam?
napisałem, że kupiłem i nie poddam się w walce o fajny dźwięk, bo lanos do mnie nie przemawia
hamulce i zawias to będzie kolejny etap w mojej rzeźbie zaraz po spersonalizowaniu wnętrza.
na GT raczej się nie zapowiada, nie chce kupić trupa i za chwile zmieniać silnika i skrzyni, wole mieć na chwilę obecną sprawne, wolniejsze auto, myślę, że i tak można nim jeździć szybciej, ale nie po prostej. Jeżeli GT to tylko laleczka, a wydatki na dupowóz uniemożliwiają w tej chwili taki zakup.
Taki trening na słabszym po przesiadce na mocniejsze na pewno będzie miał pozytywny wydźwięk
napisałem, że kupiłem i nie poddam się w walce o fajny dźwięk, bo lanos do mnie nie przemawia
hamulce i zawias to będzie kolejny etap w mojej rzeźbie zaraz po spersonalizowaniu wnętrza.
na GT raczej się nie zapowiada, nie chce kupić trupa i za chwile zmieniać silnika i skrzyni, wole mieć na chwilę obecną sprawne, wolniejsze auto, myślę, że i tak można nim jeździć szybciej, ale nie po prostej. Jeżeli GT to tylko laleczka, a wydatki na dupowóz uniemożliwiają w tej chwili taki zakup.
Taki trening na słabszym po przesiadce na mocniejsze na pewno będzie miał pozytywny wydźwięk
.
jedna rada jak ktoś się zdecyduje na strumienicę z allegro ,to średnica wlotu 50 cali a nie tak jak ja 60 bo musiałem jechać i wymieniać
a i tłumnik taki jak ja bo wszystkie inne sa dłuższe i sie nie zmieszczą
(te ala mugen jak by ktoś chciał)
rasputin daj znać jak wyszło :) ze zdjecia widzę ze trzeba bedzie przyspawać uchyty pod głowice ze starego wydechu ... ten ze zdjecia jest inny niż w twoich głowicach ... ale sprawny spawaczo-tłumikarz da sobie z tym rade
To chyba do małego okrętu...burat pisze:średnica wlotu 50 cali