Forkowy wydech czyli pewnie nuda
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Forkowy wydech czyli pewnie nuda
So What! pisze:Nie wiem, czy są różnice np. w długości - mogę zmierzyć długość końcówki ...
So What!, dobrze że znasz już długość swojej końcówkiSo What! pisze:Długość końcówki, liczona od tylnej, prostopadłej do podłoża .... to:
- w górnej części: 26,7 cm,
- w dolnej części: 23,2 cm

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jest czego pozazdrościćzofija pisze:So What!, dobrze że znasz już długość swojej końcówkiSo What! pisze:Długość końcówki, liczona od tylnej, prostopadłej do podłoża .... to:
- w górnej części: 26,7 cm,
- w dolnej części: 23,2 cm

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Się czepiacie. Zawsze twierdziłem, że jest w sam raz. Długość sprawdzałem tylko na wyraźną prośbę 

tiaaa....So What! pisze: Długość sprawdzałem tylko na wyraźną prośbę![]()

Hej, jak jest z końcówką od prodrive-a do forestera? Czy to jest oryginalnie przystosowane do forestera czy trzeba zabierać od wrxa albo coś? Proszę o pomoc bo jestem bliski zakupu i z tego co czytałem i słyszałem to trzeba przetestować... pzdr, dzięki ps. jak to jest z kupnem? aso odpada?
- So What!
- 6 gwiazdek
Prodrive ma model specjalnie do Forka - plug and play.Moonek pisze: Hej, jak jest z końcówką od prodrive-a do forestera?
- adamsolberg
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Forester S-Turbo MY99
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja mam ART w Forku S-Turbo... I jest świetny. W środku nie za głośno bardzo przyjemnie w trasie, a z zewnątrz dźwięk jak w jakimś STI 

Berg Trophy
- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
- Auto: zono-woz FXT MY'16 & daily WRX MY'15 & fun-car Celica GT-Four MY'96
- Polubił: 1 raz
jako ze obadalem temat cat back'a od STI w Forku XT, pozwole sobie naskrobac pare zdan, moze sie komus przyda
otoz jak sie okazuje, w przypadku Forka XT (MY'03-08) i cat back'a od new-age STI (z tym ze MY'06-07 jest troche dluzszy od pozostalych rocznikow i dlatego najlepiej pasuje do Forka XT) wszystko jest niemal plug'n'play...
w duzym skrocie sytuacja prezentuje sie tak:
opcja A: dajemy dluzsze gumowe "wieszaki" (przy tych hakach, co sa przy tylnym zderzaku)
opcja B: odp. podginamy/wydluzamy haki przy koncowym tlumiku
w kazdym badz razie hak tylnej puszki, ktory jest najblizej silnika, pozostaje bez uzycia albo ew. nalezy go przespawac
a teraz najciekawsza czesc, czyli fotki
cat back FXT (MY'05) vs cat back STI (MY'07)

dluzsze wieszaki

catback od STI w Forku XT

jak widac, "kolanko" tylnej puszki jest teraz troche nizej niz w przypadku oryginalnego wydechu (i to jest bodajze jedyny minus takiej modyfikacji - po czesci wlasnie dlatego z niej zrezygnowalem
)
polecam
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... ast-28260/
oraz
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... ust-45897/

otoz jak sie okazuje, w przypadku Forka XT (MY'03-08) i cat back'a od new-age STI (z tym ze MY'06-07 jest troche dluzszy od pozostalych rocznikow i dlatego najlepiej pasuje do Forka XT) wszystko jest niemal plug'n'play...
w duzym skrocie sytuacja prezentuje sie tak:
opcja A: dajemy dluzsze gumowe "wieszaki" (przy tych hakach, co sa przy tylnym zderzaku)
opcja B: odp. podginamy/wydluzamy haki przy koncowym tlumiku
w kazdym badz razie hak tylnej puszki, ktory jest najblizej silnika, pozostaje bez uzycia albo ew. nalezy go przespawac
a teraz najciekawsza czesc, czyli fotki

cat back FXT (MY'05) vs cat back STI (MY'07)

dluzsze wieszaki

catback od STI w Forku XT

jak widac, "kolanko" tylnej puszki jest teraz troche nizej niz w przypadku oryginalnego wydechu (i to jest bodajze jedyny minus takiej modyfikacji - po czesci wlasnie dlatego z niej zrezygnowalem

polecam

oraz

Jezdzic nie umiem, ale bardzo lubie 

eddie_gt4, gdzie taki dłuższy wieszak można zanabyć / jak toto się identyfikuje (nysa / wartbug??) ?
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
eddie_gt4, ale ten Twój Forek czysty od spodu
Myłeś podwozie ? Gdzie i jak to robiłeś?
Zastanawiam się czy po zimie nie pojechac na taka myjnie automatyczna przy Orlenie, bo mają tam program mycia podwozia?
Czy ktoś już mył podwozie Forka na takiej myjni
Podpowiedzcie, na co trzeba zwrócic uwagę/czego nie robic itd... 

Zastanawiam się czy po zimie nie pojechac na taka myjnie automatyczna przy Orlenie, bo mają tam program mycia podwozia?

Czy ktoś już mył podwozie Forka na takiej myjni

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Moim zdaniem strata czasu i pieniędzy. Widziałeś jak wygląda to "mycie podwozia"? Kilka strumieni wody z podłogi przez chwilę leniwie omiata podwozie... Może kurz zmyje...piotruś pisze: Zastanawiam się czy po zimie nie pojechac na taka myjnie automatyczna przy Orlenie, bo mają tam program mycia podwozia?
Czy ktoś już mył podwozie Forka na takiej myjni Podpowiedzcie, na co trzeba zwrócic uwagę/czego nie robic itd...
Ja myłam na Orlenie, w ubiegłym tygodniu. Ale brudu tam było, fuj! I koło przestało mi popiskiwaćpiotruś pisze: Czy ktoś już mył podwozie Forka na takiej myjniPodpowiedzcie, na co trzeba zwrócic uwagę/czego nie robic itd...
![]()

Ale nic więcej Ci nie powiem, bo nie wiem...

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
trzeba szukac na e-bay albo dobrac se od innych autdeLux pisze:eddie_gt4, gdzie taki dłuższy wieszak można zanabyć / jak toto się identyfikuje (nysa / wartbug??) ?

- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
ten Forek nie moj, to fotki pogladowepiotruś pisze:eddie_gt4, ale ten Twój Forek czysty od spodu(...)

- So What!
- 6 gwiazdek
Godlik ma rację. W myjni automatycznej to zawracanie głowy. Jeszcze Ci szczotki lakier porysują (no chyba, że mycie podwozia jest w ramach programu "bezdotykowego", jak np. na stacjach? Arge).piotruś pisze: eddie_gt4, ale ten Twój Forek czysty od spodu Myłeś podwozie ? Gdzie i jak to robiłeś?
Czy ktoś już mył podwozie Forka na takiej myjni Podpowiedzcie, na co trzeba zwrócic uwagę/czego nie robic itd...
Najlepiej podzwonić po myjniach ręcznych i popytać, czy myją podwozie. Są takie specjalne przystawki na kółkach do Kärchera do mycia podwozia. Postoisz nad gościem, to Ci dobrze umyje podwozie

Jakie szczotki? To nawet trudno ciśnieniowym myciem nazwaćSo What! pisze: Jeszcze Ci szczotki lakier porysują (no chyba, że mycie podwozia jest w ramach programu "bezdotykowego", jak np. na stacjach? Arge).

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
- So What!
- 6 gwiazdek
Szczotki myją karoserię, a sikawka od spodu podwozieDoxa pisze: Jakie szczotki? To nawet trudno ciśnieniowym myciem nazwać , sikawka od spodu jak z węża ogrodowego ;). Ale chyba tylko 2-3zł. różnicy do mycia bez podwozia, także luzik, przepłukać można

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
No te, co myją auto. Chyba się nie da umyć samego podwoziaDoxa pisze: Jakie szczotki? To nawet trudno ciśnieniowym myciem nazwać , sikawka od spodu jak z węża ogrodowego ;). Ale chyba tylko 2-3zł. różnicy do mycia bez podwozia, także luzik, przepłukać można

No dobrze, już dobrze
. W pierwszej chwili zrozumiałam, że So What! mówi o jakichś szczotkach do mycia podwozia
. Kawy jeszcze nie wypiłam 

We Wrocku mycie podwozia z autem na podnośniku kolumnowym w górze chca kolo 70 pln. Widzialem, jak robili; z płynem, solidnie.
Myjnia na Tarnogajskiej/Ak..
Myjnia na Tarnogajskiej/Ak..
Dolce far niente 

- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
Dzięki Wszystkim za podpowiedzi
Chyba przy okazji wyjazdu do Wrocka pojade na tę polecaną przez FUX, (Dzięki FUX
)
Nawet już ją zlokalizowałem i znalazłem nr tel.

Chyba przy okazji wyjazdu do Wrocka pojade na tę polecaną przez FUX, (Dzięki FUX

Nawet już ją zlokalizowałem i znalazłem nr tel.

ja myłem już 2 razy podwozie na myjni automatycznej w Statoilu - nic dziwnego się nie działo i nie wiem na co trzebaby zwracać uwagę. W sumie to taki lekki prysznic - takie miałem wrażenie.piotruś pisze:eddie_gt4, ale ten Twój Forek czysty od spoduMyłeś podwozie ? Gdzie i jak to robiłeś?
Zastanawiam się czy po zimie nie pojechac na taka myjnie automatyczna przy Orlenie, bo mają tam program mycia podwozia?![]()
Czy ktoś już mył podwozie Forka na takiej myjniPodpowiedzcie, na co trzeba zwrócic uwagę/czego nie robic itd...
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
- Polubił: 0
Wreszcie. Dzisiaj chlopaki w 4Turbo zalozyli mi seryjny wydech od STI MY05. To jest to czego szukalem! Dzwiek dokladnie taki jak chcialem
Przetestowalem wczesniej H&S, przelotowy od STI, Prodrive, SuperSprint. I jeszcze ze dwa ktorych nie pamietam. Wszystkie byly za glosne.
A ten jest rewelacyjny. Nierozgrzany, w zasadzie tak samo cichy jak seryjny od Forka. Jak sie rozgrzeje bardzo ladnie basowo pomrukuje, tak po cichu. No jezdzilem dzisiaj z takim bananem po Warszawie, ze az mi sie z samochodu nie chcialo wysiadac
Tylko niestety rzeźba była żeby go założyć. Trzeba było przedłużyć rure, przespawac jeden wieszak i powyginac pozostale. Ale Dżanek dał rade
Spawał, spawał aż pospawał... 

A ten jest rewelacyjny. Nierozgrzany, w zasadzie tak samo cichy jak seryjny od Forka. Jak sie rozgrzeje bardzo ladnie basowo pomrukuje, tak po cichu. No jezdzilem dzisiaj z takim bananem po Warszawie, ze az mi sie z samochodu nie chcialo wysiadac

Tylko niestety rzeźba była żeby go założyć. Trzeba było przedłużyć rure, przespawac jeden wieszak i powyginac pozostale. Ale Dżanek dał rade

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Tasior_Miedziak pisze: A ten jest rewelacyjny. Nierozgrzany, w zasadzie tak samo cichy jak seryjny od Forka. Jak sie rozgrzeje bardzo ladnie basowo pomrukuje, tak po cichu. No jezdzilem dzisiaj z takim bananem po Warszawie, ze az mi sie z samochodu nie chcialo wysiadac![]()
Chyba z 78 SMS-ów do mnie wysłał opisując swoją radość