Panowie (Panie)
nie znalazlem niegdzie interesującej mnie informacji wiec zakladam nowy watek .
Mam problem w swoim outbacku 2,5 z 2001 roku - notorycznie wysypuje mi sie bieg wsteczny , po zakupie z drugiej ręki po niedługim czasie okazalo sie ze na wtecznym pod obciazeniem czyli przy cofaniu pod gore albo po plaskim na "gazie " wyskakuje wsteczny, rozdarłem skrzynie - wyrobiony synchronizator od dwójki i zuzyte kolko wstecznego diagnoza jedna - poprzedni wlasciciel włoch palował sprzeta na bączkach. Po zlozeniu sprzeta , problem zniknął , ale po roku jazdy w miare normalnej :) problem powrócił - te same objawy .
Pytanie - czy w innych egzemplarzach sa takie same przypadłości ???? skrzynia manual,tylny dyfer 3.9
Pozdrawiam
bieg wsteczny
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: bieg wsteczny
oczywiscie oprocz standardowego, ze czasami ciezko wbicjarmaj pisze: Nigdy nie słyszałem o problemach ze wstecznym biegiem w jakimkolwiek Subaru.....

Wypadanie biegu to zwykle raczej jednak przesuwka, a nie synchronizator, może diagnoza była niekompletna.
Mam dokładnie ten sam problem opisany przez kolegę hebz'a. Póki co jeżdżę, bo mieszkam w płaskiej okolicy 

Kierunek wschód, tam musi być jakaś cywilizacja!!!
mam teraz skrzynie na stole , po dokładnym przemierzeniu wszystkich luzów , wyszło ze dziwgienka od wstecznego jest jakas podejrzana - zobacze co sie stanie po wymianie .
nawiasem mówiąc umieszczenie zębatki biegu wstecznego na synchronizatorze od dwójki to grube nieporozumienie, konstruktorzy dali ciała .dwójka jest w moim przypadku czesto uzywanym biegiem, jezeli pojawia sie jakiekolwiek luzy to automatycznie odbija sie to na wstecznym
nawiasem mówiąc umieszczenie zębatki biegu wstecznego na synchronizatorze od dwójki to grube nieporozumienie, konstruktorzy dali ciała .dwójka jest w moim przypadku czesto uzywanym biegiem, jezeli pojawia sie jakiekolwiek luzy to automatycznie odbija sie to na wstecznym
- marcellus
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy Celebration
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Trochę odświeżę temat, ale konkretnie chodzi mi o sygnał biegu wstecznego. Kupiłem do mojego Legacy radio 2dinowe (JVC KW-NSX700), chciałbym podłączyć kamerę cofania, ale wymagane jest podłączenie do radia sygnału biegu wstecznego. Ktoś mi może powiedzieć gdzie szukać jakiejś kostki lub czegokolwiek co da sygnał o zapiętym biegu wstecznym, Subaru Legacy 2005 2.0, skrzynia MT5
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Podepnij się po prostu pod światło cofania 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- marcellus
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy Celebration
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
dzięki wielkie rrosiak
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4