Czy mniej pożądamy Subaru?
Re: Czy mniej pożądamy Subaru?
Speed limit?gregski pisze: z okna clubmana..
ten byl wypozyczony przeze mnie w hiszpani ..

Dolce far niente 

taaak..FUX pisze: Speed limit?

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&g ... 5&t=h&z=15
odbilo mi na serpentynach, zjechalem bokami (szokujaco dobrze sie tym smiga jak na FWD) i na odcinku prostej depnalem do 6go biegu..
pewnie nie ja jeden, bo naprawde wiedzieli gdzie sie ustawic z cywilnym peugeotem z kamerka na przedniej desce.. 2 km dalej juz tylko zjazd na bok, 500 eur (zredukowane o 30% bo placilem od razu) i ta fota..
moge miec pretensje tylko do siebie..

30% rabatu to i tak niezła "promocja" 
Ja jeździłem w lecie przez tydzień po Andaluzji.
Ale jeździłem Oplem Corsą, więc obyło się bez żadnego mandatu

Ja jeździłem w lecie przez tydzień po Andaluzji.
Ale jeździłem Oplem Corsą, więc obyło się bez żadnego mandatu

na poczatku pobytu mialem altee xl, a potem leona i tez bylo ok..gootek pisze: Ale jeździłem Oplem Corsą, więc obyło się bez żadnego mandatu :razz

dopiero to mini..

Sluchajcie, zna ktos Mazde CX-7? Szwagier moj sie uparl.. smigal ktos tym?
Ja jeździłem Mazdą CX-7 po drodze i po torze w Niemczech w Oschersleben.
Tu masz filmik z tamtej imprezy:
Moim zdaniem to dobre auto.
Byłem bliski zakupu.
Wprawdzie ostatecznie zdecydowałem się na inny samochód, ale to dlatego, że inne prirytety zwyciężyły.
Między innymi, to że jeżdżę jednak bardzo dużo i koszty benzyny byłyby w tym momencie za wysokie.
Na LPG tamtego silnika się nie przerabia.
Diesla nie było.
Jednak, jeśli pominąć spalanie, to wiele przemawia na korzyść CX-7.
Tu masz filmik z tamtej imprezy:
Moim zdaniem to dobre auto.
Byłem bliski zakupu.
Wprawdzie ostatecznie zdecydowałem się na inny samochód, ale to dlatego, że inne prirytety zwyciężyły.
Między innymi, to że jeżdżę jednak bardzo dużo i koszty benzyny byłyby w tym momencie za wysokie.
Na LPG tamtego silnika się nie przerabia.
Diesla nie było.
Jednak, jeśli pominąć spalanie, to wiele przemawia na korzyść CX-7.
Oglądałem, nie jeździłem. Wysoka jakość wykonania. Czegoś mu w środku brakowało, co miała M 626. Nie pamiętam.
Napęd doklejany. Niech sobie porówna 626 w topowej wersji i wtedy zadecyduje...
Dolce far niente 

626 czy mazde 6 ??FUX pisze:Oglądałem, nie jeździłem. Wysoka jakość wykonania. Czegoś mu w środku brakowało, co miała M 626. Nie pamiętam.
A jak to wygląda? Bo mi się wydaje, że od 2002 roku jest Mazda 6.
czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
gregski pisze: ktos Mazde CX-7?
Wiem tylko, że na zatłoczonej trasie krajowej (np. Toruń - Łódź

No i brzydka jest strasznie.
Może Fux ma znajomości w komisie...vibowit pisze: mi się wydaje, że od 2002 roku jest Mazda 6.

* * * * *
Wczoraj miałem okazję pojeździć Seatem. I chyba mnię wzięło

Auto znajomego, niedawno dotarty Leon 1.8 TFSI, wersja full-wypas.
Wrażenia:
- bardzo fajna pozycja za kierownicą i fajnie trzymające fotele, z regulacją lędźwiową;
- wrażenie bardzo dobrego montażu i niezłe materiały we wnętrzu;
- masa funkcjonalnych drobiazgów;
- przyspiesza rewelka (według kwitów 8 sekund do setki - i ewidentnie prawda, ale wrażenia z rolki jeszcze lepsze!),
- przy 180-200 da się swobodnie rozmawiać z pasażerem z tyłu (tak słyszałem, oczywiście, Panie Władzo, żem tego nie sprawdzał organoleptycznie!),
- skręca tak sobie (na szosie wystarczy, na torze pewnie nie), ale hamuje zacnie jak na tę klasę;
- po polskich wybojach drogowych da się tym jeździć - nieco gorzej, niż SXem, ale duuuużo wygodniej i pewniej, niż Yarkiem (testowane w Łodzi i okolicach).
No, brzydkie jest. Nie da się ukryć.
Ale, uwaga, uwaga... ta sztuka, którą jeździłem, to droga była. Znajomy dał prawie 90 tysięcy. Natomiast teraz, za wersję Spirit - mechanicznie identyczną, tylko wyposażoną normalnie, a bez szaleństw (tzn. jest to co trzeba: działająca automatyczna klima, radio z CD, elektryczne szyby, skórzana kierownica, alufelgi... no i właśnie te same bardzo dobre fotele, z regulacją lędźwiową dla kierowcy i pasażera!) - Seat woła - okazuje się - niewiele ponad 70 tysięcy

Za taki kawał auta, dającego sporo wygody i niewątpliwą frajdę z jazdy (cichociemność plus osiągi)...

PS. Znajomy jeździ łagodniej, niż ja - ale bynajmniej nie zamula - i twierdzi, że pali tym sprzetem około 9 po mieście, niecałe 6 na dwupasmówce Łódź-Wawa z prędkością ~120 i 7 na wakacyjnym rajdzie z rodziną po Europie środkowo-wschodniej (trochę autostrad, ale większość lokalnymi drogami po górach, z boxem na dachu).
- WiS
- 6 gwiazdek
Chyba Golf V generacji
Ale jeśli tak, to w porównaniu z Octavią II - jedzie się duuużo lepiej.
A, do listy plusów dopisuję jeszcze skrzynię biegów. Szóstka. Fajne, dość krótkie drogi prowadzenia drążka - i sam drążek w wygodnym miejscu, blisko kierownicy. Ech, żebym to tak miał w Toyocie...

Ale jeśli tak, to w porównaniu z Octavią II - jedzie się duuużo lepiej.
A, do listy plusów dopisuję jeszcze skrzynię biegów. Szóstka. Fajne, dość krótkie drogi prowadzenia drążka - i sam drążek w wygodnym miejscu, blisko kierownicy. Ech, żebym to tak miał w Toyocie...

Tam także...WiS pisze: Może Fux ma znajomości w komisie...

Dolce far niente 

gregski pisze: WRC fan, a jakie koszty sprowadzenia i rejestracji w PL ???
O to trzeba by spytać np X-bike'a .
Jeśli chodzi o "cichociemność", to moim faworytem jest nadal Mazda 3 mps,...WiS pisze:Ale, uwaga, uwaga... ta sztuka, którą jeździłem, to droga była. Znajomy dał prawie 90 tysięcy. Natomiast teraz, za wersję Spirit - mechanicznie identyczną, tylko wyposażoną normalnie, a bez szaleństw (tzn. jest to co trzeba: działająca automatyczna klima, radio z CD, elektryczne szyby, skórzana kierownica, alufelgi... no i właśnie te same bardzo dobre fotele, z regulacją lędźwiową dla kierowcy i pasażera!) - Seat woła - okazuje się - niewiele ponad 70 tysięcy![]()
Za taki kawał auta, dającego sporo wygody i niewątpliwą frajdę z jazdy (cichociemność plus osiągi)...
chociaz zdaję się , że już nie oferowana

Jeśli chodzi o Leona, to OK. Ale raczej wybrałbym po prostu Golfa... z napędem 4Motion

A tak na serio, to już się odzwyczaiłem od plaskaczy.
Żle się czuję, jeśli nie widze co się dzieje na drodze.

- WiS
- 6 gwiazdek
E, z tego Leosia widać całkiem nieźle. Jakoś nie narzekałem, a też jestem wybredny.gootek pisze: Żle się czuję, jeśli nie widze co się dzieje na drodze.
Niestety, Golf z tym silnikiem i podobnym wyposażeniem kosztuje znacznie więcej, a z haldexem - to już całkiem kosmos. W dodatku VW dla silnika 1.8 TFSI oferuje - zdaje się - TYLKO skrzynię DSG.gootek pisze: raczej wybrałbym po prostu Golfa... z napędem 4Motion
Ciekawostka. Skoda zresztą też już ceni się wyżej od Seata...

Nie mówię, że sobie kupię

Ale Seat - fajny.
Bajdełej: co tam w temacie czarnej Vitary...?

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Za to możesz mieć sti/evo z 2004....WiS pisze:niewiele ponad 70 tysięcy![]()
(...) frajdę z jazdy

Frajda...? O czym Ty rozmawiasz....?

- WiS
- 6 gwiazdek
O innym (niż evo-estiajowe) pojęciu frajdy:jarmaj pisze: Frajda...? O czym Ty rozmawiasz....?
Zaznaczone przewagi Seata nad evo/sti akurat dla mnie są istotne.WiS pisze: sporo wygody i niewątpliwą frajdę z jazdy (cichociemność plus osiągi)...
(...) pali tym sprzetem około 9 po mieście
A osiągi na poziomie Leona (czy Yarka) w zupełności mi wystarczają. Na szosie, rzecz jasna (bo na OSy się nie wybieram

Tak, tak, wiem... ośka - "póki jest sucho"...
Ale - "na szosie", z napędem na co drugie koło, nawet na wodzie, lodzie i śniegu też się da jako-tako sprawnie jeździć

No ale ten DSG jest ponoć wart swojej ceny. Tak słyszałem, sam nie róbowałem. Gorzej z 4Motion. To już jakieś Audi A3 lepiej z QuattroWiS pisze: Niestety, Golf z tym silnikiem i podobnym wyposażeniem kosztuje znacznie więcej, a z haldexem - to już całkiem kosmos. W dodatku VW dla silnika 1.8 TFSI oferuje - zdaje się - TYLKO skrzynię DSG.

A czym jeździsz?gootek pisze: A tak na serio, to już się odzwyczaiłem od plaskaczy.
Żle się czuję, jeśli nie widze co się dzieje na drodze.
A dzieje się, dzieje...WiS pisze:Bajdełej: co tam w temacie czarnej Vitary...?
Miał być nieduży SUV, z w miarę mocnym motorem i z automatem... no i miał nie być koreaniec...
wstępnie do castingu stanęły: Forek, Outlander/C-Crosser, X-Trial, Freelander i Grand Vitara...
po testach i naradach zwyciężyła Grand Vitara - masakrując konkurencję, nie da się ukryć

W sobotę jedziemy do Kielc przywitać zwycięzcę

Szczęśliwym nabywcą jest moja koleżanka, a ja tylko pomagałem jej dokonac właściwego wyboru

Dodatkowy smaczek jest taki, że jeździliśmy tylko Grand Vitarą 2.7 V6 A/T...
więc jestem baaardzo ciekawy jak się sprawi 3.2

- WiS
- 6 gwiazdek
A3 też haldex. II generacja ponoć lepsza niż I, ale wspomnienia z I mam takie, że poczekam z akceptacją przynajmniej na VII...minimus pisze: Audi A3 lepiej z Quattro

Jakoś się nie dziwięgootek pisze: Grand Vitara - masakrując konkurencję,

W sobotę jestem, psiakrew, dość zajęty... ale może coś się uda wyknuć - chętnie Was powitam (kontakt - PW)gootek pisze: W sobotę jedziemy do Kielc przywitać zwycięzcę
Szczęśliwym nabywcą jest moja koleżanka,