Jakieś płaskie do oglądania

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Jakieś płaskie do oglądania

Post 13 sty 2012, o 08:55

To ja też się zapiszę do lekarza :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 13 sty 2012, o 09:27

W ogóle nie rozumiem dylematu.
jest przecież proste rozwiązanie -nie chrzanić się szczególai technicznymi, bo w sumie wszystko dość podobne do siebie i kupić po prostu coś ładnego.
idź do sklepu i bierze coś takiego:
http://www.bang-olufsen.com/beovision10 ... 40/intro40
ALe mają i większe modele i jakby ktoś pragnął to także w innych strefach cenowych.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 13 sty 2012, o 10:45

Konto usunięte pisze:To ja też się zapiszę do lekarza :mrgreen:
Może jakąś terapię grupową zamówimy. Będzie taniej i zostanie nam na projektory. :-)

Projektor chodzi mi po głowie, ale jak do tej pory jego plusy nie przesłoniły jeszcze minusów. :mrgreen:
czarne jest piękne...

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 13 sty 2012, o 14:12

Arno pisze: http://www.bang-olufsen.com/beovision10 ... 40/intro40
nie rozumiem po co przepłacać za drsign i markę jak środek w innym opakowaniu można dostać znacznie taniej. oczywiście wygląd ma znaczenie ale czy jest aż tyle wart? no chyba że ktoś śpi na kasie (i nie chodzi o zmęczonych pracowników biedronki).
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2012, o 15:06

inquiz, jak to po co, po to żeby przepłacić. zasada rosyjska.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 13 sty 2012, o 15:10

Arno, zasada może tak ale design za mało pstrokaty.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2012, o 15:22

tera ruskie idą w elegancje. te co trzeba

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 13 sty 2012, o 17:21

gruby pisze: A pudlo 50 cali nie wymaga duzej przestrzeni?
Wymaga 1.2x0.8m na ścianie, nie np. 3.6x2m ściany i jeszcze wolnej przestrzeni między ścianą, a projektorem.
gruby pisze: A prawiewszystko dziala prawie.
SOA#1. To, co chcemy, nam działa i nie wymaga dodatkowych przyczłapów czy wleczenia grubego makaronu po ścianach/sufitach.
gruby pisze: Rozumiem, ze glosnosc projektora/plazmy/czegokolwiek powoduje dyskomfort ogladania ciszy?
Są tacy, którzy jęczą, że im plazma bzyczy.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 14 sty 2012, o 02:39

ky pisze:
gruby pisze: A pudlo 50 cali nie wymaga duzej przestrzeni?
Wymaga 1.2x0.8m na ścianie, nie np. 3.6x2m ściany i jeszcze wolnej przestrzeni między ścianą, a projektorem.
Miedzy ekranem, a projektorem... Tu juz mozna sie fajnie pobawic...
ky pisze:
gruby pisze: A prawiewszystko dziala prawie.
SOA#1. To, co chcemy, nam działa i nie wymaga dodatkowych przyczłapów czy wleczenia grubego makaronu po ścianach/sufitach.
To co chcemy dziala, tylko co dziala w telewizorniach?

ky pisze:
gruby pisze: Rozumiem, ze glosnosc projektora/plazmy/czegokolwiek powoduje dyskomfort ogladania ciszy?
Są tacy, którzy jęczą, że im plazma bzyczy.
Ciekawe jak te bidulki wytrzymaja w "pomieszczeniu akustycznym" (czy jak to tam ladnie nazywaja).

g.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2012, o 13:03

gruby pisze: Miedzy ekranem, a projektorem... Tu juz mozna sie fajnie pobawic...
Jasne. Przynajmniej 3-4 metry wolnego między ekranem, a projektorem, jeśli interesuje nas coś więcej niż 50-60 cali przekątnej, dobrze, że chociaż rzutnik może stać/wisieć na poziomie jednej z krawędzi ekranu. A jak ktoś chce sobie rzucić z tyłu ekranu, to taka przestrzeń gdzieś razy dwa.
gruby pisze: To co chcemy dziala, tylko co dziala w telewizorniach?
W moim przypadku: aplikacje do obsługi różnych VoD: Ipla, Iplex, etc. -- są i działają. Nawet kulawa appka do Youtube (kulawa, bo przede wszystkim nie pozwala wybrać jakości strumienia, a łącze mam kaprawe). Są już projektory z takimi możliwościami, czy muszę sobie gdzieś w kącie postawić komputer i dociągnąć doń gruby makaron HDMI? Oznacza to także DLNA, jest i też działa.
Arno pisze: idź do sklepu i bierze coś takiego:
http://www.bang-olufsen.com/beovision10 ... 40/intro40
ALe mają i większe modele i jakby ktoś pragnął to także w innych strefach cenowych.
Arno, with all due respect... myślę że ponad 90% przesiadujących tu musiałoby mocno przyziemić mózgoczaszką, by kupić 40 calowy telewizor za cenę w okolicach ceny WRX-a z początku produkcji.

r.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 14 sty 2012, o 13:36

ky pisze: Przynajmniej 3-4 metry wolnego między ekranem, a projektorem, jeśli interesuje nas coś więcej niż 50-60 cali przekątnej

Eeeee, przesadzasz. Mam projektor 2,7 m od ekranu o przekątnej 90", a są projektory z "szerszymi" obiektywami.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 14 sty 2012, o 13:38

Czy tylko ja odebrałem posta Arno o Gang Bangu i Olafsenie jako ironicznego?
Bo już teraz sam nie wiem.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2012, o 15:57

bergen, czytelnictwo upada w kraju. nie dziw się.

bang dziś nie bardzo się różni w designie od reszty, wszystko jest z samego szkła... a środek mają mniej więcej ten sam.
a cena za 40" - 3-4tysiące Euro. Czasem 5. W tańszych seriach. Ale nie zapominajcie, są też osobnicy, którzy kupują jeansy po 500 euro. I zegarki po 55tysięcy.
Kiedyś, jakieś 30 lat temu Bang był o lata świetle przed wszystkimi w projektowaniu sprzętu.to były piękne rzeczy. Miałem dwa telewizory, ten model był produkowany przez 20 lat na oko, tak nowatorski był wtedy ten projekt. Pozbyłem się go miesiąc temu. I bym go miał nadal, gdyby nie to że kwadratowy.
na mój gust, dziś jeśli nie a ciśnienia środowiskowego, to nie ma najmniejszego sensu branie Banga.
a chłopaki muszą zacząć czytać ironię. zauważam także u siebie czytanie wprost zbyt wielu wpisów na forum. głupiejemy, koledzy, głupiejemy

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 14 sty 2012, o 16:20

Arno pisze: dziś jeśli nie a ciśnienia środowiskowego, to nie ma najmniejszego sensu branie Banga.

Jeśli ktoś za przeproszeniem sra kasą, to nie widzę żadnego przeciwwskazania do tego, żeby sobie kupował co mu pasuje do mebli. Nawet jeśli w środku jest to samo co w sprzętach za 10% wartości, to nikt bogatemu nie zabroni wydawać kasy w sposób jaki uważa za stosowny.

Ciśnienie środowiskowe to jest problem mentalny, a nie materialny ;-)

Oqrek
4 gwiazdki
Auto: Volvo XC70

Post 14 sty 2012, o 17:08

Może dobrze,że mały 5150,wymiękł z zakupem płaskiego(przynajmniej na razie).
Mam nadzieję na rozwój i dostepność: http://www.mitsubishi-tv.com/ ,myślę,że to jest TO !

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 14 sty 2012, o 18:43

Nie wymiękł :mrgreen: Był dzisiaj w euro (dzięki liwit za podpowiedź 8-) ) i chyba kupił tv + uchwyt. 40 rat 0% jak nie dołożą ubezpieczenia, bo to decyzja banku. Zgadnijcie jakiego ;-) :mrgreen: Decyzja miała być w 15 min. ale jest sobota i oczywiście będzie w poniedziałek. Jak bez ubezpieczenia to jest to rzeczywiście 0%
Oqrek, mitsubishi :-d jak wyglądałyby moje modele subaru pod tv mitsu, nigdy :cofee: :-)
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2012, o 19:06

Arno pisze: chłopaki muszą zacząć czytać ironię. zauważam także u siebie czytanie wprost zbyt wielu wpisów na forum. głupiejemy, koledzy, głupiejemy
Czytelnictwo nie ma nic do rzeczy, gdy posługujesz się kanałem komunikacyjnym, który przenosi jakąś marną część informacji, którą można przekazać face2face.

r.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 14 sty 2012, o 19:20

ky, przyzwyczajajmy się bo to przyszłość komunikacji. Teraz już się nie dzwoni, tylko pisze maila i czeka na odpowiedź (doprowadza mnie to do białej gorączki czasami) ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2012, o 19:56

Konto usunięte pisze: ky, przyzwyczajajmy się bo to przyszłość komunikacji.
Owszem, stąd konieczność precyzji wypowiedzi, bo gdy Arno pisze o GangBangu, to nie masz pewności, czy drze sobie łacha, czy jednak nie (wszak jest bangofilem).
Konto usunięte pisze: Teraz już się nie dzwoni, tylko pisze maila i czeka na odpowiedź (doprowadza mnie to do białej gorączki czasami) ;-)
A mnie odwrotnie. Jest wiele spraw, które nie wymagają mego zaangażowania paszczowego, czy wręcz mojej obecności, a odpowiedź mogę otrzymać za dzień-dwa. A tymczasem, w wielu przypadkach, gdy napiszesz maila do pana usługo-/ogłoszeniodawcy, to Cię zleje (słynne nie odpowiadam na maile i sms-y). Dla mnie to jest mniej więcej taka sama chujnia, jak sklepy z częściami do aut, pracujące w godzinach 8-16 -- zamiast załatwić bezproblemowo sprawę w czasie wolnym, muszę poświęcać na nią czas pracy.

r.

Oqrek
4 gwiazdki

Post 14 sty 2012, o 20:07

mały 5150 pisze:Nie wymiękł :mrgreen: Był dzisiaj w euro (dzięki liwit za podpowiedź 8-) ) i chyba kupił tv + uchwyt. 40 rat 0% jak nie dołożą ubezpieczenia, bo to decyzja banku. Zgadnijcie jakiego ;-) :mrgreen: Decyzja miała być w 15 min. ale jest sobota i oczywiście będzie w poniedziałek. Jak bez ubezpieczenia to jest to rzeczywiście 0%
Oqrek, mitsubishi :-d jak wyglądałyby moje modele subaru pod tv mitsu, nigdy :cofee: :-)
To jaki telewizor czy tam urządzenie multimedialne zakupiłeś?
Mitsubishi to dobra firma i nie tylko o TV laserowym mówie (takie EVO naprzykład) :-p

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2012, o 21:35

Och, nie Bangofilem byłem wiele lat temu. Dziś wszystkie sprzęty są w sumie takie same. Nie ma czym się zachwycać. A ich dzisiejszy design zwłaszcza sprzętu audio mocno średnie. A kolumny raczej mają funkcjonować jako obrazki a nie dźwięk.
Kiedyś to mieli kolumny, i grały i ładne były.
http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=274
http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=290
http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=653
http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=412
http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=406

Zwłąszcza numer 4 był ciekawy. Miał cd, kasety, A dziś jakieś dziwolągi... Brrr - starość przeze mnie przemawia.
Ale B&O zrobił pewien ruch, k†ory napędził im dzięki wmawianiu odpowiedniemu zamożn klientę: okablowanie całych domów, sieć dźwiękowa, telewizyjna itepe... kilka firm to robi, ale ci chyba są najpopularniejsi i kosztowni.
http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=643

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 14 sty 2012, o 21:43

Zajebista ta ściana w salonie z zawibrowanego betonu...
Dolce far niente ;-)

Oqrek
4 gwiazdki

Post 15 sty 2012, o 21:27

Oqrek pisze:
mały 5150 pisze:Nie wymiękł :mrgreen: Był dzisiaj w euro (dzięki liwit za podpowiedź 8-) ) i chyba kupił tv + uchwyt. 40 rat 0% jak nie dołożą ubezpieczenia, bo to decyzja banku. Zgadnijcie jakiego ;-) :mrgreen: Decyzja miała być w 15 min. ale jest sobota i oczywiście będzie w poniedziałek. Jak bez ubezpieczenia to jest to rzeczywiście 0%
To jaki telewizor czy tam urządzenie multimedialne zakupiłeś?
Mitsubishi to dobra firma i nie tylko o TV laserowym mówie (takie EVO naprzykład) :-p

Zapomniałem.Używam i polecam: http://www.unimitsubishi.pl/firma :evilgrin: :giggle:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 6 maja 2012, o 23:08

Plazma kupiona 8-) Troszkę nie ogarniam, bo chyba stary już jestem ale jest ok :mrgreen:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2012, o 23:09

mały 5150, musisz ustawić tym płaskim błyszczącym w stronę pokoju :mrgreen:

pochwal się co kupiłeś

ODPOWIEDZ