Opony na zime:)jakie ??gdzie??
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Zimówki Jokohama ???
Michal B, Nokiana masz np. tutaj: http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... eID=229332
Tyle, że w indeksie T (190 km/h).
Tyle, że w indeksie T (190 km/h).
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Michal B pisze: czym sie rózni model WR od WR G2
G2 to nowszy model, Generacja 2

Poprzegladałem sobie te i inne testy i mam kilka wniosków. Yokohama odpada - średnia i nie tania, Nokian chyba też ale tu sprawa jest trudniejsza - w testach zawsze średni i co dziwne bardzo dobrze oceniany za jazdę na suchym, średnio na śniegu i wodzie plus fatalny aquaplaning - dziwne bo zawsze myślałem, że Finowie robią genialne gumy na śnieg a na suchym to one są kiepskie a tu calkiem na odwrót. Nokian za to ma rewelacyjną cenę a i jak się przegląda opinie użytkowników to ma oceny rewelacyjne - ze zdumieniem stwierdziłem, że kierując sie tylko tym kryterium można odnieśc wrażenie, że nie ma lepszych opon zimowych - dosyć ciekawe zjawisko. Dunlopy Winter Sport 3D w różnych testach testach zawsze w czołówce więc chyba sie na nie zdecyduję. Użytkownicy też go oceniają wysoko choć nie tak jak Nokiana
Cena też znacznie wyższa niestety. Tak sięgam pamięcią to ktoś tu z forumowiczów handlował oponami - mam jeszcze kilka kompletow do kupienia do różnych dostawczaków wiec....

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
np. carfitMichal B pisze: Tak sięgam pamięcią to ktoś tu z forumowiczów handlował oponami - mam jeszcze kilka kompletow do kupienia do różnych dostawczaków wiec....
Taka opona była i nazywała się Hakkapeliitta 1, genialna w śniegu, zwłaszcza kopnym, w każdych innych warunkach było wesoło :). W tej chwili chyba jej już nie produkują.Michal B pisze: zawsze myślałem, że Finowie robią genialne gumy na śnieg
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
A ja polecam swoje nieskromnie, micheliny alpin daja rade, co prawda sa troche glosne ale i na sniegu i na asfalcie sobie radza, a dodatkowo bieżnik jest lekko offroadowy więc aż się chce wjechać w błoto.
Z tym że ja bez wiatrczka więc wolno jeżdzę, więcej ja 140 nie polecam jako że to nie maluch gdzie można uszy kolanami zatkać.
Z tym że ja bez wiatrczka więc wolno jeżdzę, więcej ja 140 nie polecam jako że to nie maluch gdzie można uszy kolanami zatkać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
opony caloroczne edit: jakie dobre zimowki?
... chili nie hankooki seryjne, a najnowsza i ponoc(testy) najlepsza alternatywa dla tych, ktorzy nie chca zmieniac opon co pol roku, glownie z lenistwa:
http://eu.goodyear.com/de_de/tires/repo ... /index.jsp
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... tID=229299
zdam relacje jak zamontuje na alu i pojezdze
http://eu.goodyear.com/de_de/tires/repo ... /index.jsp
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... tID=229299
zdam relacje jak zamontuje na alu i pojezdze
Ostatnio zmieniony 6 gru 2008, o 22:22 przez gregski, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: opony caloroczne ale swiadomie
jak widac po burzliwej dyskusji , subaru nie jest dla leniwych, tym bardziej dla oszczędnych 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Czekamy w napięciu. Nie trzymaj nas zbyt długo w niepewnościgregski pisze: zdam relacje jak zamontuje na alu i pojezdze

To jest bardzo przemyślane działanie. Jak napada śniegu, to gregski na tych swoich calorocznych gumofilcach, będzie mógł ruszać od razu z piątki. Jakaż oszczędność mięsni i czasu. 

czarne jest piękne...
esilon pisze:jak widac po burzliwej dyskusji , subaru nie jest dla leniwych, tym bardziej dla oszczędnych

glowna ekipa hihoczaca sie odmeldowala...

btw: wspominalem, ze zdazylem sprzedac felgi dokladnie takie jak ma Essi?

gregski pisze: wspominalem, ze zdazylem sprzedac felgi dokladnie takie jak ma Essi?
gratulacje, znaczy sie popyt jest ino poszukać muszę go

btw. a może to dzieki takiej grupie na forum nowe ludziska zagladające przynajmniej maja szanse odnieść wrażenie, że jest tu także wesoło czasem
dareq, w dodatku jak piszesz cos wbrew ogolnej_madrosci_forumowej
to juz niezawodnie 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Słyszałem, że tu zakładają klub tych, którzy jeżdżą na całorocznych. Chciałem zapisać moją żonę 

Trzeba być twardzielem, żeby w taką zimę jeździć na całorocznych. Moja żona jeździ na letnich. 

czarne jest piękne...
Konto usunięte, no to musisz jeszcze napisac na jakich, od kiedy jest uzalezniona i dlaczego obiecuje poprawe 
niee to trzecie juz zupelnie bez sensu.. nie trzeba

niee to trzecie juz zupelnie bez sensu.. nie trzeba
- dareq
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester sturbo01 & Legacy 93
vibowit pisze: Trzeba być twardzielem, żeby w taką zimę jeździć na całorocznych. Moja żona jeździ na letnich.
hahah....a moja zona jezdzi na zimowych za to ja mam letnie jeszcze

Użytkownicy całorocznych są zwolennikami ocieplenia klimatu i nie podpisywania przez największych trucicieli protokołu z Kioto. Wzrost o 1% ilości użytkownikow opon całorocznych świadczy o podniesieniu się średniej temperatury dobowej w miesiącach zimowych o około 0,5 st.C. Jeśli takie tematy pojawiają sie na forach to znaczy, że zimy nie będzie.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Boję się, że teoria ma słabe punkty. A w zasadzie jeden.Michal B pisze:Użytkownicy całorocznych są zwolennikami ocieplenia klimatu i nie podpisywania przez największych trucicieli protokołu z Kioto.
Ci "truciciele" mają się tak do ocieplania klimatu, jak piernik do wiatraka...
Więc mogę spokojnie być jednocześnie przeciwnikiem podpisywania tych bzdur i zwolennikiem opon zimowych!

Ale z tym nie sposób się nie zgodzić. Do bani z jazdę na zimówkach przy 14 stopniach....vibowit pisze:Trzeba być twardzielem, żeby w taką zimę jeździć na całorocznych. Moja żona jeździ na letnich.

jarmaj pisze:
vibowit napisał(a):
Trzeba być twardzielem, żeby w taką zimę jeździć na całorocznych. Moja żona jeździ na letnich.
Ale z tym nie sposób się nie zgodzić. Do bani z jazdę na zimówkach przy 14 stopniach....
No rysk no fun

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
no ale wracajac do tematu, to ta caloroczna wyprzedza w roznych warunkach kilka mocnych opon zimowych..
oczywiscie mozna tez kupowac najlepsze na zime i najlepsze na lato i bedzie jeszcze lepiej, ale jak mowilem..
pojawily sie dobre (w testach) caloroczne wiec imho warto sprobowac ..
oczywiscie mozna tez kupowac najlepsze na zime i najlepsze na lato i bedzie jeszcze lepiej, ale jak mowilem..
pojawily sie dobre (w testach) caloroczne wiec imho warto sprobowac ..
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
gregski pisze:dobre (w testach) caloroczne
Dobre?
Na asfalcie gorsze od dobrych letnich
Na śniegu gorsze od dobrych zimowych
Czyli gdzie dobre?

Hmmmm.... może na kwietnik...?

- dzibi
- 2 gwiazdki
- Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3
na huśtawkę dobre! Całoroczne są najlepsze na huśtawki, bo huśtawki są cały rok na dworze! 

savoir vivre szachisty:
Dżentelmen nie mówi "szachuje", tylko "ciszej panowie"
http://pl.youtube.com/watch?v=rs-jAImScms
Dżentelmen nie mówi "szachuje", tylko "ciszej panowie"
http://pl.youtube.com/watch?v=rs-jAImScms