Subaru Diesle

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Ossa
1 gwiazdka
Auto: OBK MY09 GT MY96
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Subaru Diesle

Post 7 mar 2009, o 18:21

Wszystko na gwarancji :-) To dobre auto było .

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 7 mar 2009, o 18:54

Panowie z Robotniczej: "widzę, że ładnie się pan przedstawił przed milionami słuchaczy" :mrgreen:

Zero konkretów i pełna szydera - pełnia pro. Z takim podejściem nie dziwie coraz większej ilości klientów w Otwocku, Mysiadle, na Jutrzenki i Bajecznej oraz tym którzy jeżdżą z Warszawy serwisować auto na gwarancji do Białegostoku, Poznania czy innego Krakowa.

Inna rzecz, że teraz macie żyłę złota z czesania tabunu nowych subarowiczów w świeżo nabytych mazutach - takiemu zawsze można wmówić, że nie umie jeździć i sprzęgło do subaru dyszla kosztuje pierdyliard peelenów bo trzeba je wymienić razem z kołem zamaszystym i ćwiercią silnika ruchem posuwistym nie zapominając o mesjanizmie i wyjątkowym duchu marki oraz o zastosowanej technologii z promów Buran i Wielkiego Zderzacza Andronów :-) :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 7 mar 2009, o 19:00

Ossa, powiedz dlaczego tak się tutaj męczysz, tego forum nikt nie czyta, napisz w wątku do Dyrekcji na kropce co Cię boli i już :idea:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 7 mar 2009, o 19:09

esilon pisze: Ossa, powiedz dlaczego tak się tutaj męczysz,

Może dlatego, że tu może się spokojnie wypowiedzieć, a tam nie dość że znikną mu wątek, to jeszcze KK postraszą? ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 19:10

esilon pisze:Ossa, powiedz dlaczego tak się tutaj męczysz, tego forum nikt nie czyta, napisz w wątku do Dyrekcji na kropce co Cię boli i już :idea:
- ma chęć podzielenia się swoimi doświadczeniami z innymi użyszkodnikami marki?
- jest to forum dyskusyjne dotyczące czasami subaru?
- ma ochotę głosić sławę i chwałę marki?
- ma nieodparte pragnienie pochwalenia się, że miał pięć koła na naprawę?

:mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 19:14

ky pisze: Może dlatego, że tu może się spokojnie wypowiedzieć, a tam nie dość że znikną mu wątek, to jeszcze KK postraszą? ;)

e tam, jak kiedys załozyłem na kropce wątek w pytaniach do Dyrekcji to bardzo to pomogło w rozwiązaniu "problemu" :idea: :evilgrin:

michal pisze: - ma chęć podzielenia się swoimi doświadczeniami z innymi użyszkodnikami marki?
- jest to forum dyskusyjne dotyczące czasami subaru?
- ma ochotę głosić sławę i chwałę marki?
- ma nieodparte pragnienie pochwalenia się, że miał pięć koła na naprawę?

no to bym zrozumiał :mrgreen: ale mam wrażnie, że Ossa szuka wymiany sprzęgła na gwarancji na "złym" forum :mrgreen:

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 19:21

esilon pisze: no to bym zrozumiał :mrgreen: ale mam wrażnie, że Ossa szuka wymiany sprzęgła na gwarancji na "złym" forum :mrgreen:
Mam wrażenie, że on już wymienił, zapłacił za tą naprawę i jest rozentuzjazmowany posiadaniem mehasprzęgła z platyny wraz z kołem zamaszystym namaszczonym łojem z czukockich morsów - ale mogę się srodze mylić :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 7 mar 2009, o 19:23

esilon pisze: napisz w wątku do Dyrekcji na kropce co Cię boli i już
i ludzisz się, że Rogalski napisze, że jest mu przykro i poprzez serwis odda 5200..
Wątpię...

Powtórzę się.

Do serwisu Toyoty, to ZSIPowi lata świetlne!!!!
Tam i tu przeglądy co 15kkm (fakt, wkurw... i bolące; Honda co 20kkm i taniej per saldo), jednak podejście tzw. asystentow serwisu z innego świata.
Naklejka na progu zaczęła się odklejać-wymiana, lakier na kołpakach puszczać-wymiana, pottarta od wycieraczek przednia szyba-wymiana.
Esi! Tam nikt nie dyskutował, bo im na Kliencie zależało!!!!
W Subaru pękł plastkowy łącznik od korka wlewu paliwa. Czekalem na nowy kwartal, po czym patrzę na fakturę za przegląd, a tam pozycja korek 75 zł. Pytam, czy im ten korek na leb spadł????
Usłyszałem, że gdyby ten korek wyslali do Rogalskiego, to by ich wyśmiano...
Kazałem zamontować stary, to obniżyli zdecydowanie cenę....
Gdyby Toyota miała auto konstrukcyjnie zbliżone do napędu Subaru, to SIPowi by sie tak papa ze sprzedaży nie cieszyla.

Do tego jeszcze dochodzi kosmiczny spadek wartości aut spod znaku plejad. Nieslusznie, ale jest!
Zresztą Damaz napisał kilka alternatyw w stosunku do Subaryn. Niektóre ciekawe.
Naciągnij kolegę z Nowego Sącza na trochę wynaturzeń w kwestii S4.
Mi powiedzial, że to lata świetlne w stosunku do sti. I odsprzedaż także korzystniejsza...
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 19:25

michal pisze: Mam wrażenie, że on już wymienił, zapłacił za tą naprawę i jest rozentuzjazmowany posiadaniem mehasprzęgła z platyny wraz z kołem zamaszystym namaszczonym łojem z czukockich morsów - ale mogę się srodze mylić

ale ja zrozumiałem, tez, że Ossa sopdziewa się , że wymiany sprzęgła staną się "złą"tradycją i walczyc chce na zapas a nie tlko chwalić się, że wywalił
piatke :->
FUX pisze: i ludzisz się, że Rogalski napisze, że jest mu przykro i poprzez serwis odda 5200..
Wątpię...

nie , chodzi mi o to, że kropka jako "narzędzie" jest idealnym miejscem na drążenie tematu i okazać sie może, że jak to problem częsty to SIP powaznie potraktuje sprawę i fabryka też :->
FUX pisze: Do tego jeszcze dochodzi kosmiczny spadek wartości aut spod znaku plejad. Nieslusznie, ale jest!
Zresztą Damaz napisał kilka alternatyw w stosunku do Subaryn. Niektóre ciekawe.
Naciągnij kolegę z Nowego Sącza na trochę wynaturzeń w kwestii S4.
Mi powiedzial, że to lata świetlne w stosunku do sti. I odsprzedaż także korzystniejsza...

Fuxiu bo pomyślę, że cierpisz z powodu posiadania subaru :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 19:37

esilon pisze: pomyślę, że cierpisz z powodu posiadania subaru
;-)

Będę się bardzo mocno nad następnym zastanawiał.
Cieszy mnie jedno-i jest poza wszelką dyskusją- że dzięki tej marce, poznałem zaj.... ludzi!!!!!!!!! :thumb:
A czym jeździmy, będziemy jeździć, to inna bajka... :whistle:
Dolce far niente ;-)

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 7 mar 2009, o 21:14

esilon pisze: napisz w wątku do Dyrekcji na kropce co Cię boli i już :idea:
A później dziwko, przepraszam prostytutko doniesiesz, że się tam przeniósł :-d
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

esilon
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 21:17

Wstęp: Fux, pragnę napisać kilka słów w sprawie tego Twojego korka z pękniętym sznurkiem plastikowym i nie tylko czyli wogóle w związku z roszczeniami słusznymi i nie.
Rozwinięcie: gdybym ja był SIPem ( a tam pracuja ludzie chyba :evilgrin: ) to po lekturze wielu pytań do Dyrekcji (na kropce oczywiście) wzrosłoby mi cisnienie i to nie z powodu treści ale formy. Forma wynika z lustrzanego odbicia, ja wiem że najczęściej obrazuje odczucia po wizycie i "załatwienu" sprawy przez ASO ale prowokowałaby mnie do powiedzienia odpieprz sie Pan po raz kolejny :idea: . np.: Pisze Pan w sposób mający na celu złosliwe odgryźnięcie się za niegodziwe potraktowanie przez ASO..........

Zakończenie: moja rada (wiem , że o nią nikt nie prosił :whistle: ) jest taka: skasować se pamięć w folderze: emocje i i zapytać z tabularazą o oficjalne stanowisko .

P.S. to taki mój kijek w mrowisko :whistle: czy tez wstrząsnięcie woreczkiem coby szczury przestały gryźc po plecach i zajęły sie sobą

P.S2 :evilgrin: ten emotikon cos wyraża

esilon
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 21:18

mały 5150 pisze: A później dziwko, przepraszam prostytutko doniesiesz, że się tam przeniósł

takie parszywe to życie sami wilcy wszędzie :mrgreen:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 7 mar 2009, o 21:22

Subaru. Po 10 latach ekploatacji samochodu marki Opel który zresztą służy nadal ,przyszedł czas na nowe auto przyzwyczajony do Niemieckiej maszyny początkowo zastanawiałem się nad nowym autem tej firmy .Po długich rozmyślaniach ,przebieraniu w ofertach zarówno Niemieckich jak i Japońskich producentów wybór padł na Subaru choć długo Honda prowadziła w moich sondażach .Subaru to było marzenie które przez wiele lat było poza naszym zasięgiem ,choć oczywiście znana była mi magia tych aut ,wiele się naczytałem o ich niezawodności .Po dokonaniu przeglądu cen okazało się że za kwotę 80 tyś PLN mogę nabyć Legacy ostał się taki samotny w Niemczech nowiutki kupiony w 2008 tyle, że był to rocznik 2007 ,cena mnie zachęciła za te pieniążki mogłem nabyć nową Vectrę również z 2007 roku .Pomyślałem zadzwoniłem do Rzeszowa i wóz został ściągnięty do salonu cała impreza miała miejsce w sierpniu byl to najlepszy okres na zakup autka ,udało się osiągnąć to co przez długi czas bylo nieosiągalne.Pokochałem ten samochód to fakt ,to jak się prowadzi ,wygląd i ten dżwięk silnika jak pięknie pracuje ,zawieszenie ,jazda zimą to utwierdziło mnie w przekonaniu że był to świetny wybór .Dzisiaj mógłbym tylko chciwie zerknąć w stronę nowego legacka cena kosmos ,udało się w najlepszym czasie zakupić auto .Mam taką nadzieję ,że jeżeli coś się wydarzy z samochodem który będzie jeszcze na gwarancji usterka zostanie usunięta bez szemrania .ASO Rzeszów to Mercedes i Subaru w jednym myślę sobie tak pan Zasada ma pewnie swoje zasady oby w pozytywnym tego słowa znaczeniu .
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 7 mar 2009, o 21:26

Gump pisze:Subaru Po 10 latach ekploatacji samochodu marki Opel który zresztą służy nadal ,przyszedł czas na nowe auto przyzwyczajony do Niemieckiej maszyny
A skąd wiesz, że Niemieckiej?

Marka od jakichś 80 lat do Amerykanów należy. ;-)

A fabryki po całej Europie.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 7 mar 2009, o 21:27

michal pisze:
esilon pisze: no to bym zrozumiał :mrgreen: ale mam wrażnie, że Ossa szuka wymiany sprzęgła na gwarancji na "złym" forum :mrgreen:
Mam wrażenie, że on już wymienił, zapłacił za tą naprawę i jest rozentuzjazmowany posiadaniem mehasprzęgła z platyny wraz z kołem zamaszystym namaszczonym łojem z czukockich morsów - ale mogę się srodze mylić :mrgreen:
Doooobre.... :lol:

Jak już kiedyś pisałem - najbardziej paździerzowy serwis Mitsubishi w Wawie był o niebo lepszy niż to co reprezentują serwisy SIPu.
W Galancie wymieniano mi sprzęgło wraz z dociskiem na gwarancji (mimo, że nosiło ponoć ślady przypalenia), tarcze i klocki na gwarancji wymieniano 3 razy a w związku z tym, że nie udało się zdiagnozować usterki "przycinającego" się pedału gazu wymienili sterowniki, przepustnicę ( :o ) i parę innych rzeczy i nigdy nie było rozmowy, że na jeździe próbnej problem nie występuje (a oczywiście jak na złość nie występował... :-) )
Potem niestety się Auto GT spsuło i teraz chyba jest gorzej...
Ale wniosek taki, że jak się chce to można...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 21:31

jarmaj z fabryki z Niemiec :mrgreen:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

jarmaj
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 21:33

Gump pisze:jarmaj z fabryki z Niemiec :mrgreen:

Skąd pewność?
Jaki model i rocznik?

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 21:39

Opel Vectra Caravan 1998 rok wzięty w leasing i tak już się ostał trzyma się dzielnie po tym co przeżył aż sam się ;-) dziwię
Legio Patria Nostra

Rzeźnika "

jarmaj
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 21:49

No to faktycznie chyba z Niemieckej fabryki.

Vectra C juz częściowo w GB była produkowana, ale B chyba tylko w Goebelsowie. Ale pewny nie jestem... Sprawdzę w przyszłym tygodniu ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 22:05

mały 5150 pisze: że się tam przeniósł
Nie musi...
http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?t=123364
esilon pisze: ale formy
A co w niej niegrzecznego?
Mnie forma nie razi, WR nie nawtykalem...
Na odpowiedź zresztą nie liczę... :evilgrin:

P.S. Esi. Rzecznikiem Cię w Krakowie zrobili... ;-)
Dolce far niente ;-)

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 22:17

jarmaj zrób tak jak mówisz ,sprawdż przekonasz się ,że Gump prawdę przedstawia .Bieszczadzka brać stara się być prawdomówna i nie rzuca słów na wiatr :-)
Legio Patria Nostra

Rzeźnika "

esilon
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 22:20

FUX pisze: Mnie forma nie razi,

FUX, to nie do Ciebie personalnie , taki przykład tylko.......... :-> a chodzi w o to, że jak klient przychodzi z reklamacją wraz z tzw:r yjem to szuka się wtedy wszelkich sposobów aby go godziwie potraktować, czyli regulaminowo, czyli jak jest napisane czekać 14dni to poczekasz 14dni mimo że mogłes to dostać dnia siódmego ale zawze mozna zapomnieć, taka natura ludzka............no sa wyjątki gdzie sprawę trzeba załatwić szybko mimo wszystko bo wiadomo, że g... lepiej kijkiem nie merdać........ chodzi o formę w takim sensie, że czy nam sie podoba czy nie to ma wpływ na bieg spraw wszędzie tam gdzie pracuja ludzie ;-)

i nie problem w tym, że wierszem nie zadajesz pytania

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 22:55

esi, nie dasz rady być po obydwu stronach barykady. Naprawdę nie sądzę aby ktoś na wstępie zaczynał od tzw. "ryja". Jeżeli tak jest a wiem, że się zdarza to są to
(i jestem o tym przekonany) incydentalne przypadki. Ryj zaczyna się wtedy gdy wiesz i jesteś pewny, że ktoś zaczyna Cię dymać w biały dzień na stojąco, a Ty czujesz tylko śmierdzący oddech i pieczenie w odbycie (dopisałem to żeby nudno nie było :-) ) Sam wiesz jak zostałeś potraktowany swego czasu i gdybyś ryja nie użył (sorry za ryja, ale idę za Twoim porównaniem) to byłoby być może jeszcze gorzej niż opowiadałeś. Zobacz jak Cię musieli wkurwić w Krakowie, że mimo, że do nich masz dużo, dużo bliżej to z jakąkolwiek naprawą jeździsz do Warszawy! Dlaczego barbie jest gotowa zapier... do Niemca aby ktoś w końcu w sposób obiektywny spojrzał na jej zawias, itd., itd. - mogę wymieniać tylko mi się nie chce. Przecież to jest jakiś absurd. Owszem zdarzają się miłe niespodzianki ze strony ASO (ja na ten przykład kupiłem w DaWoju po całkiem rozsądnej cenie nowe opony zimowe, czy też zostałem przyjęty bez umówienia w Nivette) ale tych przyjemnych stron ze w ASO jest nieporównanie dużo mniej niż tych złych, czasami wręcz skandalicznych. I jest to normalne, ludzkie, że pamiętamy zwykle te nieprzyjemne sytuacje. Ja miałem ich w kontaktach z ASO sporo. Jeżeli ktoś podniósł pomysł żeby założyć wątek o zdarzeniach w ASO, które według niego są ewidentnym przykładem niepoprawnego działania tychże, to ja sam założę wątek ukazujący pozytywną stronę ASO. Niestety gwarantuję Ci, że znam wynik owych wpisów w obydwu wątkach i nie będzie on korzystny dla ASO i nie dlatego, że zebrała się tu kupa malkontentów tylko dlatego, że cholera ASO SIP'u są po prostu kiepskie (nie chcę używać słów).

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 22:59

Kuźwa coś nacisnąłem się pojawił sie kolejny post jakbym sam siebie cytował, skasowałem - nie wiem? :roll:

ODPOWIEDZ