Przepraszam, że tyle trwało zanim wróciłem do tematu, ale tak się układają u mnie sprawy, że bardzo brakuje mi czasu.
Nie mam w związku z tą sytuacją możliwości aby mocniej angażować się w kwestie organizacyjne, lecz nie oznacza to, że samo spotkanie lub program jaki zaproponowałem na początku miałyby stać pod znakiem zapytania.
Dzisiaj udało mi się wybrać do Safari, gdzie zastałem bardzo dużą grupę kajakarzy.
Załączam kilkanaście dzisiejszych zdjęć:
https://www.dropbox.com/l/jHulUE35gYU3oSX6bFsXdt?
Gospodarz był bardzo zajęty tak dużą grupą osób (ponad 100), więc umówiłem skię z nim na środę, żeby ustalić szczegóły programu, które chciałbym teraz z wami uzgodnić.
Dostępne pokoje 2-osobowe zostały już rozdysponowane następująco:
Mag + WiS
Nula i busik
rrosiak + Dorota
damazie + kot
KonSTi + mały
citan i Ewelina
Beatka + Wiki + Piter_35
Zofija i jarmaj
Wolny pozostaje jeden pokój 4-osobowy, ale w związku z tym, ze dzieli on łazienkę z jednym z pokoi 2-osobowych, prosiłbym chętnych na jego zajęcie o umówienie się z jedną z ww par na wspódzielenie tego segmentu ze wspólną łazienką.
Co do pokoi, to tak jak pisałem na początku, są one bardzo prosto urządzone, bardziej w stylu internatu niż 5-gwiazdkowego hotelu spa.
Wszystkich, dla których nie ma już wolnych pokoi zachęcam do:
- w wariancie turystycznych do opcji namiotowo-przyczepowej
- jeśli są bardziej wymagający, do zarezerwowania sobie noclegów w odległej o ok. 26 km Spale, lub położonym blisko Domaniewic Nowym Mieście Nad Pilicą, gdzie możliwości noclegowych nie jest tak dużo jak w Spale, ale jakieś są.
Ja ze swojej strony mogę pomóc w wieczornym odwiezieniu i porannym przywiezieniu ponownie do ośrodka.
Tak nawiasem mówiąc, gdyby faktycznie było dużo więcej osób chcących wziąć udział w tym spotkaniu i potrzebujących pokoi, to moglibyśmy w ogóle przenieść całą imprezę w inne miejsce, np tu:
http://www.spala.pl/noclegi/fwp/, gdzie koszty byłyby tylko trochę wyższe.
A gdybyśmy w ogóle mogli zorganizowac to spotkanie w terminie nie piątek - niedziela, tylko czwartek - sobota, to wybór alternatywnych opcji byłby dużo większy.
Teraz, wracając do samego programu, to chciałbym prosić uczestników o zadeklarowanie, którymi z zaproponowanych punktów jesteście zainteresowani. Chciałbym zebrane informacje przekazać w środę gospodarzom agroturystyki, aby mogli się odpowiednio przygotować:
1. Spływ kajakowy (ok. 2-3 godziny), z transportem: 30 zł/osoba
- Лукашэнка
- ...
2. lekcja jazdy konnej - 40 zl
3. oprowadzanka na koniu (dla dorosłego lub dla dziecka) - 20 zł
4. wycieczka w teren na wozach konnych zakończona ogniskiem z kiełbaskami - 20 zł/osoba
- Лукашэнка
- ...
5. Paintball - pełny zestaw sprzętu, 500 kulek (około 3 godz. zabawy) - 65 zł/osoba
- Лукашэнка
- ...
6. Wycieczka samochodowa po atrakcjach historycznych i przyrodniczych w okolicy (około 3 godziny)
- .....
Proszę również wszyskich zainteresowanych i/lub do tej pory wahających się, o ponowne potwierdzenie do środy, czy przybędą, bo chciałbym uprzedzić gospodarzy o ilości uczestników, aby mogli odpowiednio przygotować się kulinarnie.