No napisali, że zobaczyła błysk i zaczęła hamować.So What! pisze: Godlik ciekawe, czy przestraszyła się błysku, czy też zbyt gwałtownie chciała zwolnić, żeby błysku nie było
I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Godlik, wiem. Nie oznacza to jednak, że tak było
Tak, czy siak konkluzja jest jedna. Fotoradary to zło

Tak, czy siak konkluzja jest jedna. Fotoradary to zło

Przecie nie od dziś wiadomo, że te BMW to zło wcielone. A dziś jeszcze GazWyb donosi, że Alfa Romeo również. Oznacza to, że legalne powinny pozostać tylko Skody i to tylko w wersjach 1.4 75KM w przypadku Octavii, dla mniejszych powinno wystarczyć jakieś 1.2.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
powodem bylo niedostosowanie predkosci do warunkow panujacych na drodze.So What! pisze: Godlik ciekawe, czy przestraszyła się błysku, czy też zbyt gwałtownie chciała zwolnić, żeby błysku nie było![]()
A gdyby tu tak fotoradar nagle...

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Tego nie wziąłem pod uwagęremek pisze: powodem bylo niedostosowanie predkosci do warunkow panujacych na drodze.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wczasowałem się na Cyprze, gdzie ograniczenie prędkości na autostradach wynosi całe 100 km/h
ale zaraz pod nim jest znak prędkości minimalnej - 65 km/h. W rezultacie wszyscy jadą w okolicach 80 - 110 km/h, ruch jest płynny i wszędzie szybko można dojechać, ale faktem jest że wyspa jest nieduża i najdłuższy odcinek autostradowy to jakieś 200 km, i to chyba niecałe.
Za to w terenie zabudowanym limit prędkości wynosi bodajże 65 km/h (taki znak stoi najczęściej, jeśli wjadę w rzeczywiście miejski teren to i tak się nie da jechać szybciej niż 40 km/h), a na zwykłych drogach 80 km/h, z tym że tam cały czas jest z górki albo pod i jest kupa zakrętów. Nic dziwnego, że Rajd Cypru jest co rok w kalendarzu MŚ.
Zaraz pierwszego dnia udało mi się skasować felgę na jakimś nadlanym betonie i musiałem wracać w niedzielny wieczór na dojazdówce, więc wlokłem się 70 - 80 km/h przez ponad 100 km i mało brakowało, a bym zasnął. Trudno o lepszy dowód szkodliwości ograniczeń prędkości
Za to na autostradzie człowiek nie poszaleje, bo kilka razy wyprzedzał mnie jakiś bolid, a najdalej za 10 min mijałem go stojącego na poboczu w towarzystwie miejscowej Astynomii (Policji). Mają mnóstwo zainstalowanych kamer, ale łapią tradycyjnie.
Przekonałem się też, że jazda po lewej stronie drogi jest łatwiejsza niż po prawej, zwłaszcza po rondzie

Za to w terenie zabudowanym limit prędkości wynosi bodajże 65 km/h (taki znak stoi najczęściej, jeśli wjadę w rzeczywiście miejski teren to i tak się nie da jechać szybciej niż 40 km/h), a na zwykłych drogach 80 km/h, z tym że tam cały czas jest z górki albo pod i jest kupa zakrętów. Nic dziwnego, że Rajd Cypru jest co rok w kalendarzu MŚ.
Zaraz pierwszego dnia udało mi się skasować felgę na jakimś nadlanym betonie i musiałem wracać w niedzielny wieczór na dojazdówce, więc wlokłem się 70 - 80 km/h przez ponad 100 km i mało brakowało, a bym zasnął. Trudno o lepszy dowód szkodliwości ograniczeń prędkości

Za to na autostradzie człowiek nie poszaleje, bo kilka razy wyprzedzał mnie jakiś bolid, a najdalej za 10 min mijałem go stojącego na poboczu w towarzystwie miejscowej Astynomii (Policji). Mają mnóstwo zainstalowanych kamer, ale łapią tradycyjnie.
Przekonałem się też, że jazda po lewej stronie drogi jest łatwiejsza niż po prawej, zwłaszcza po rondzie

Konto usunięte pisze: Przekonałem się też, że jazda po lewej stronie drogi jest łatwiejsza niż po prawej, zwłaszcza po rondzie
Na Cyprze po lewej jeździłeś?

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
vicu pisze:Konto usunięte pisze: Przekonałem się też, że jazda po lewej stronie drogi jest łatwiejsza niż po prawej, zwłaszcza po rondzie
Na Cyprze po lewej jeździłeś?
A coś Ty taki zdziwiony, przecież tam to normalne.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

O kurcze, myślałem, że w Europie to tylko w UK i Irlandii jest ruch lewostronny 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
vicu pisze:O kurcze, myślałem, że w Europie to tylko w UK i Irlandii jest ruch lewostronny
Dorzuć jeszcze Maltę

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
vicu pisze: Na Cyprze po lewej jeździłeś?
No, nawet wieśtjuning tam spotkałem

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Konto usunięte, taki IC jak drzwi od stodoły może sugerować, że tam jest dużo konia... aczkolwiek fakt, wieś tańczy i śpiewa 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
O. Nieruchomość :) Sądząc po wielkości IC, koni ma tyle, by jeździć od skrzyni do skrzyni. Raczej krótko :P
A tymczasem powkurzajmy się wszyscy razem: http://wyborcza.pl/1,76842,6838552,Misi ... bilki.html
Czyżby (ko)Menda Główna zamówiła artykuł-wybielacz po serii równających służbę z glebą?
r.
Tak, jakby oryginalny zderzak był bardzo urodziwy :PChloru pisze: aczkolwiek fakt, wieś tańczy i śpiewa
A tymczasem powkurzajmy się wszyscy razem: http://wyborcza.pl/1,76842,6838552,Misi ... bilki.html
Czyżby (ko)Menda Główna zamówiła artykuł-wybielacz po serii równających służbę z glebą?
r.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
ky pisze: O. Nieruchomość :) Sądząc po wielkości IC, koni ma tyle, by jeździć od skrzyni do skrzyni. Raczej krótko :P
Chyba, że ma skrzynkę od wujka Quaifa albo tych magików z Kangurolandii.
ky pisze: ak, jakby oryginalny zderzak był bardzo urodziwy :P
Mi tam się ten Twój i hwojtka wynalazek podobał. Tym bardziej, że nie musiałem płacić za ich oglądanie

PPG chyba nie robiło do Mazdy skrzynek. Quaife na pewno nie. Tylko X-Trac za duuuużeeee pieeeniąąąądzeee.Chloru pisze: Chyba, że ma skrzynkę od wujka Quaifa albo tych magików z Kangurolandii.
r.
no ja, na przykład, po raz pierwszy od dawna widzę artykuł, który dokładnie pokazuje, jak wygląda codzienność policyjna. nie chodzi o prewencję, nie chodzi o porządek. chodzi o zabawę. w policjantów i złodziei.ky pisze:Czyżby (ko)Menda Główna zamówiła artykuł-wybielacz po serii równających służbę z glebą?
ale to bym tępił bez litości.Ma na pace 18 ton - tak przynajmniej jest w papierach, choć auto ledwo ciągnie.
Ale jaka ciekawa dyskusja pod artykułem, kapelusznicy się mnożą w zastraszającym tempie
Ale coś takiego się pojawiło w komentarzach, ciekawe czy się przyjmie bo skuteczność zależy od ilości zabawek w ruchu.
http://www.yanosik.org

Ale coś takiego się pojawiło w komentarzach, ciekawe czy się przyjmie bo skuteczność zależy od ilości zabawek w ruchu.
http://www.yanosik.org
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Chloru
- 6 gwiazdek
ky, nie ważne jak sięten wujek nazywał. Ważne, że był raczej ciężko osiągalny.
dooobre.inquiz pisze:Ale coś takiego się pojawiło w komentarzach, ciekawe czy się przyjmie bo skuteczność zależy od ilości zabawek w ruchu.
tańsze niż CB i można używać nawet jak jest się jednostką aspołeczną.

nie trzeba uprawiać dialogów
nie trzeba słuchać ... różności
nie trzeba kombinować z anteną
zasięg większy niż CB
tańsze od CB
same zalety

inquiz pisze:Ale jaka ciekawa dyskusja pod artykułem, kapelusznicy się mnożą w zastraszającym tempie![]()
Bo to moda. Jak z ociepleniem klimatu i tym, ze od piwa sie tyje.
g.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
bez sensu, schudlem 5kggruby pisze: ze od piwa sie tyje.

No tak, teraz będzie że o Ciebie nie dbamremek pisze:bez sensu, schudlem 5kggruby pisze: ze od piwa sie tyje.

Sobie nawet Rybko sprawy nie zdajesz iluz to by chcialo, zeby tak o nich "nie dbac" ;)barbie pisze:No tak, teraz będzie że o Ciebie nie dbamremek pisze:bez sensu, schudlem 5kggruby pisze: ze od piwa sie tyje.
g.
Nooo, Grubcio ma rację, beż 2 zdań. Wielu jest niedopieszczonych, oj wielu 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Fotoradar żyłą złota
http://www.tvn24.pl/-1,1612283,0,1,foto ... omosc.html
"(...) Fotoradar kosztuje około 150 tysięcy złotych. Sporo, ale inwestycja zwraca się błyskawicznie - średnio po dwóch-trzech miesiącach. Szefowie gmin do urządzeń podchodzą biznesowo, zapominając coraz częściej czemu tak naprawdę mają one służyć. Gminne fotoradary najczęściej nie stoją tam, gdzie jest najbardziej niebezpiecznie, ale gdzie najszybciej zarobią. (...)"
Nawet się nie chce komentować...
http://www.tvn24.pl/-1,1612283,0,1,foto ... omosc.html
"(...) Fotoradar kosztuje około 150 tysięcy złotych. Sporo, ale inwestycja zwraca się błyskawicznie - średnio po dwóch-trzech miesiącach. Szefowie gmin do urządzeń podchodzą biznesowo, zapominając coraz częściej czemu tak naprawdę mają one służyć. Gminne fotoradary najczęściej nie stoją tam, gdzie jest najbardziej niebezpiecznie, ale gdzie najszybciej zarobią. (...)"
Nawet się nie chce komentować...