W XV nie ma ręcznego trybu.So What! pisze:Koniecznie przetestuj! CVT dla kobiety jest idealne. W trybie "trybie ręcznym" nawet Tobie powinno się spodobaćdanikl pisze: Jeżeli będą jeszcze auta z tym 15tys. rabatem to jest faworytem. Tylko nie wiem: manual czy automat (nie jeździłem tym automatem)![]()
Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Drogi Leonie, XV ma łopatki. I ręczny tryb.
Nawet dizś trójkę wrzuciłem.
Ale na razie auto musi się dotrzeć.
Zauważyłem, że jazda babska jest mniej oszczędna niż jazda śladowo dynamiczna. Rozchodzi się o rozpędzanie na światłach i ewentualny przyśpieszonka w ruchu… wszystko delikates. Dziś rano, Konstancin- Brudno 7:30, powrót 8:45.Spalanie 10.
Nawet dizś trójkę wrzuciłem.
Ale na razie auto musi się dotrzeć.
Zauważyłem, że jazda babska jest mniej oszczędna niż jazda śladowo dynamiczna. Rozchodzi się o rozpędzanie na światłach i ewentualny przyśpieszonka w ruchu… wszystko delikates. Dziś rano, Konstancin- Brudno 7:30, powrót 8:45.Spalanie 10.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: Drogi Leonie, XV ma łopatki. I ręczny tryb.
Jak ja jeździłem to nie miał, to jakiś wypas zanabyłeś ?
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 104 razy
- Polubione posty: 168 razy
leon, jeździłeś pewnie CVT z silnikiem 1.6, bo ten nie ma trybu ręcznego, 2.0 wszystkie mają
Leonie, powiem krótko, żona wściekła, że tyle badziewia w środku
No oczywiście że 4x4.
Zasada taka sama jak w górach (im gorzej tym lepiej).
Super wygodnie, wyżej, i co naprawdę dziwi - szalona cisza.
Felgi letnie Sparco Drift.
Zasada taka sama jak w górach (im gorzej tym lepiej).
Super wygodnie, wyżej, i co naprawdę dziwi - szalona cisza.
Felgi letnie Sparco Drift.
A to git, nie rzuca sie w oczy ;)
A fotele poprawili? Bo moim obku bylo bardzo slabo w tym temacie..
A fotele poprawili? Bo moim obku bylo bardzo slabo w tym temacie..
Fotele się zobaczy, co potrafią i czy dają popalić. Jeśli będzie problem zostaną poprawione lub wymienione na Recaro Ergomed.
Arno,
jednak Subaru? Słusznie!
Jak mówią, better the devil you know than...
Życzę wam przyjemnej i bezproblemowej eksploatacji!
gregski,
ja przejechałem się w tych dniach na dystansie 1700 km nową Mazdą 6, w tym połowę za kierownicą.
Bardzo przyjemne w prowadzeniu auto, ale fotele takie sobie. Powiedziałbym, obecny japoński standard.
Podobnie w nowych Subaru, Toyocie, Hondzie.
Tyle, że w XV siedzi się wyżej, a to z definicji jest wygodniejsze i zdrowsze dla miednicy oraz pleców.
Ale czy naprawdę jest dobrze, to już ocena indywidualna. Zależy przecież od budowy ciała, itd...
jednak Subaru? Słusznie!
Jak mówią, better the devil you know than...

Życzę wam przyjemnej i bezproblemowej eksploatacji!

gregski,
ja przejechałem się w tych dniach na dystansie 1700 km nową Mazdą 6, w tym połowę za kierownicą.
Bardzo przyjemne w prowadzeniu auto, ale fotele takie sobie. Powiedziałbym, obecny japoński standard.
Podobnie w nowych Subaru, Toyocie, Hondzie.
Tyle, że w XV siedzi się wyżej, a to z definicji jest wygodniejsze i zdrowsze dla miednicy oraz pleców.
Ale czy naprawdę jest dobrze, to już ocena indywidualna. Zależy przecież od budowy ciała, itd...
No nie pamiętam, dawno było, jak się pokazał jako demówka.danikl pisze:leon, jeździłeś pewnie CVT z silnikiem 1.6, bo ten nie ma trybu ręcznego, 2.0 wszystkie mają
A jakoś to działa, czy ślamazarnie jak stare AT ? Szczególnie zrzucanie w dół.Arno pisze: Nawet dizś trójkę wrzuciłem.
Arno, gratulacje, bardzo podoba mi się ten wóz, świetny wybór
gdybym był bogaty to też bym sobie kupił

gdybym był bogaty to też bym sobie kupił

Gdybym był bogaty to bym pewnie kupił taki sam.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
He, he, dobreArno pisze: Gdybym był bogaty to bym pewnie kupił taki sam.

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
w koncu dominexGump pisze:He, he, dobreArno pisze: Gdybym był bogaty to bym pewnie kupił taki sam.znaczy się, małżonka bogata

A auto fajne (mi się podoba w kolorze marchewkowym). Niech dobrze służy i powoduje tylko uśmiech zadowolenia.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
:) dobre.Gump pisze:He, he, dobreArno pisze: Gdybym był bogaty to bym pewnie kupił taki sam.znaczy się, małżonka bogata
Ja mówię o bogactwie typu chęć na Land Rowera, Range Rowera i takie tam… Rozpasanie się nazywa
FUX, Mercedes podobno zcazyna się od E i to z normalnym silnikiem. Jakieś C to dla biedoty jest. Zwłaszcza wytanione firmowe.
To je fura dla Dziada na wakacje.
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,15366039, ... BoxMotoTxt
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,15366039, ... BoxMotoTxt
FUX, w Londynie wozi nas firma taksówkowa, vanami Mercedesa. Skóra, duże silniki… Powiedzmy coś takiego, jak pokazałeś, ale generacja wcześniej.
Wrażenia z tych jazd mam takie, że bym w życiu se takiego nie kupił.
Odpadają jakieś detale, odklejają się listwy progowe. Właściciele niezadowoleni.
Co prawda, ta deska w tym przypomina nowe C i A - i jęsli jakość jest taka, jak w niby tanim A, to pogratulować…
Ale dziad musiałby po ierwsze mieć wnuki, bo na dwie osoby to są lepsze auta. No i wreszcie przykra sprawa - vany w wypadkach niestety się składają.
Wrażenia z tych jazd mam takie, że bym w życiu se takiego nie kupił.
Odpadają jakieś detale, odklejają się listwy progowe. Właściciele niezadowoleni.
Co prawda, ta deska w tym przypomina nowe C i A - i jęsli jakość jest taka, jak w niby tanim A, to pogratulować…
Ale dziad musiałby po ierwsze mieć wnuki, bo na dwie osoby to są lepsze auta. No i wreszcie przykra sprawa - vany w wypadkach niestety się składają.
Żonie kupiłem SUbaru XV.
I po kilku dniach powiem krótko, jakby trafił w totka, to bym się zastanowił czy nie kupić Forestera i ze względu na nadmiar kasy nie wstawił tam foteli Recaro Ergomed i obszył tapicerkę alcantarą wszędzie - ze względu na walory praktyczne.
I po kilku dniach powiem krótko, jakby trafił w totka, to bym się zastanowił czy nie kupić Forestera i ze względu na nadmiar kasy nie wstawił tam foteli Recaro Ergomed i obszył tapicerkę alcantarą wszędzie - ze względu na walory praktyczne.