Te co skaczą i fruwają, na ten wątek - zapraszają
Re: Te co skaczą i fruwają, na ten wątek - zapraszają
FUX, Sie pobrudził jak nim gwoździe na działce wbijałem :P
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Pamiętaj na przyszłość - umyj gwoździe przed wbijaniem!!!
No co za prymityw, ludzie... tyle lat w Unii, a gwoździe wciąż wbijają brudne.
No co za prymityw, ludzie... tyle lat w Unii, a gwoździe wciąż wbijają brudne.
Trzeba było najpierw gwoździe odtłuścić, co by matrycy nie zapaskudziły....LouCyphre pisze:FUX, Sie pobrudził jak nim gwoździe na działce wbijałem :P

Dolce far niente 

Noo ja szanowne Państwo przepraszam, ale ja ostatnio z podziwu wyjść nie mogie, normalnie.
Najpierw generalicji i devlinowi odleciało, teraz ten Anioł Piekieł dołączył... No normalnie jakiś ferment się robi...
To ja się Szanownych Kolegów pytam:
- czy one nie wiedzą, że gdyby człowiek miał fruwać, to by miał skrzydła a nie ręce?
- czy one nigdy nie widziały, co się dzieje z taką, na przykład cegłówką, jak ona na budowie murarzowi na czwartym piętrze z rąk wypadnie? Czy to Koleżeństwu nieco do myślenia nie daje...?
Ja się dobrze czuję na ziemi.
Howgh!
No, gratulacje, gratulacje!
Najpierw generalicji i devlinowi odleciało, teraz ten Anioł Piekieł dołączył... No normalnie jakiś ferment się robi...
To ja się Szanownych Kolegów pytam:
- czy one nie wiedzą, że gdyby człowiek miał fruwać, to by miał skrzydła a nie ręce?
- czy one nigdy nie widziały, co się dzieje z taką, na przykład cegłówką, jak ona na budowie murarzowi na czwartym piętrze z rąk wypadnie? Czy to Koleżeństwu nieco do myślenia nie daje...?
Ja się dobrze czuję na ziemi.
Howgh!

No, gratulacje, gratulacje!

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal pisze: czy one nigdy nie widziały, co się dzieje z taką, na przykład cegłówką, jak ona na budowie murarzowi na czwartym piętrze z rąk wypadnie? Czy to Koleżeństwu nieco do myślenia nie daje...?
No ja dziś sporo o tym myślałem

gratulejszy :DLouCyphre pisze:No to się pochwalę. 1-sza godzina wylatanaUśmiech mi nadal nie znika z twarzy
![]()
oraz...przefoch :P że mnie nie zabrałeś

wpraszam się na następny lot :)
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
zagatka pisze: oraz...przefoch :P że mnie nie zabrałeś
Do C152 to będzie lekki kłopot, do czasu aż Lucek nie zrobi kwitów ;)
Pozatem - gratulacje! U mnie za tydzień koniec kursu - i pora zasiąść do nauki przed właściwymi egzaminami. A potem już mozolne latactwo, tylko świnkę trzeba rozbić na tę okoliczność :)
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
to już nie mój problem :) obiecałdevlin pisze:zagatka pisze: oraz...przefoch :P że mnie nie zabrałeś
Do C152 to będzie lekki kłopot, do czasu aż Lucek nie zrobi kwitów ;)

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
LouCyphre pisze: No to się pochwalę. 1-sza godzina wylatana![]()
Gratulacje - to teraz masz na co zbierać

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Lucek, a ja błędnik ? Mocno lataliście, czy tylko lot szkoleniowy ?
Błędnik się przyzwyczai, tylko trzeba latać, dużo i gęsto. Jak już strasznie Ci się zachce rzygać to popatrz na końcówkę dowolnego skrzydła i patrz tak długo aż nie wróci "letkie" powonienie (wzrok tylko na końcówce skupiony, na beaconie, nie patrz na otoczenie !).
Mam ćwiczenie, na lot ...powiedzmy nr 7 - lecimy płasko, odejmujesz gaz do końca, lejce od siebie, (sztuczny horyzont brązowy) prawy/lewy orczyk wciśnij w podłogę...dalej postępuj jak natura Ci podpowiada. A bym zapomniał...zrób to przynajmniej na FL80
.... i powiedz o tym wcześniej instruktorowi.
Cieplutko Ty Mój Adepcie
Grzegorz
Błędnik się przyzwyczai, tylko trzeba latać, dużo i gęsto. Jak już strasznie Ci się zachce rzygać to popatrz na końcówkę dowolnego skrzydła i patrz tak długo aż nie wróci "letkie" powonienie (wzrok tylko na końcówce skupiony, na beaconie, nie patrz na otoczenie !).
Mam ćwiczenie, na lot ...powiedzmy nr 7 - lecimy płasko, odejmujesz gaz do końca, lejce od siebie, (sztuczny horyzont brązowy) prawy/lewy orczyk wciśnij w podłogę...dalej postępuj jak natura Ci podpowiada. A bym zapomniał...zrób to przynajmniej na FL80

Cieplutko Ty Mój Adepcie
Grzegorz
Brak podpisu.
Grzesiek_67, Wiesz co..to mój 3 lot w życiu za sterami i poprzednie dwa ..to jakoś tak nie do końca miło było ze względu na błędnik. A tym razem pojechałem po całości. Wziąłem samolot i "albo mój albo chuj". I patent jest taki, że w ogóle nie reagowałem negatywnie na G+-, pełen lajt. A było na co reagować , bo i dziury były w powietrzu i instruktor był kreatywny (znaczy skubany mię testował) Jestem z siebie taki dumny , że aż się naprowadziłem na kurs do monopolu
Ciekawe jak moje zwieracze na to zareagują 

NIe mam pytańMam ćwiczenie, na lot ...powiedzmy nr 7 - lecimy płasko, odejmujesz gaz do końca, lejce od siebie, (sztuczny horyzont brązowy) prawy/lewy orczyk wciśnij w podłogę...dalej postępuj jak natura Ci podpowiada. A bym zapomniał...zrób to przynajmniej na FL80.... i powiedz o tym wcześniej instruktorowi.

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Lucek, że my się tak póżno szałen. Będą z Ciebie ludzie - "... "albo mój albo chuj...". Choinka wie, z takim hasłem to ty byś tych orzełków z F sesnastych wysadził
Fason Przyjacielu to pod niebem rzecz najwazniejsa - jak to gada brać stara : " są ludzie, są i taborety".
Jakby cik na Silesi trudniej sło to daj znać, w Konińskim Aero jesce troche znakomków siedzi. Pomozecie ? No, dyć pomozemy.
Pozdrawiam cieplutko
Ze ja się na Silesii nie urodzony to kaj dziwno jest
Gzesiek

Fason Przyjacielu to pod niebem rzecz najwazniejsa - jak to gada brać stara : " są ludzie, są i taborety".
Jakby cik na Silesi trudniej sło to daj znać, w Konińskim Aero jesce troche znakomków siedzi. Pomozecie ? No, dyć pomozemy.
Pozdrawiam cieplutko
Ze ja się na Silesii nie urodzony to kaj dziwno jest
Gzesiek
Brak podpisu.
Grześ jam z Dolnej Silesii dlategoż gwary nie używam(po rodzicach napływowy jestem). A Aero Unterschlessien całkiem mi odpowiada. MR Szkoleniowiec jest oko, jużeśmy się na wyrywanie dup umawiali. Ceny mają niezłe, a i lotnisko w Mirosławicach bezpiecznie, ino druty trza pokonać i jest po horyzont trawy 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
LouCyphre,
no jo, tylko te druta.
A szybownikami Ty latał troche ?
G.
no jo, tylko te druta.
A szybownikami Ty latał troche ?
G.
Brak podpisu.
Grzesiek_67 pisze: A szybownikami Ty latał troche ?
No zacząłem kiedyś kurs...ale potem proza życia mnie termiki pozbawiła :/
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Termika.....rzecz niełatwa, kominy, cumulusy, takie tam pierdoły
Ale nawiązując do tego podejscia z drutami w tle to dla szybownika wręcz wymarzone do ćwiczeń. Odwieczne pytanie - ja rozłożyć energię, jak nią zarządzać, coby nad drutami mieć jej delikatny nadmiar ( no coby nie pojechać razem z tym słupami wysokiego naoięcia) a za chwileczkę kompletnie to wytracić do przyziemienia. Szybowniki są tak naprawdę magiczną bramą do zrozumienia zagadnienia zarządzania energią kinetyczną przechodzącą coraz bardziej w potencjalną... a to jest z kolei niezbędne do zrozumienia bezpiecznego przewożenia ludzi z punktu A do punktu B.
Czasami przychodzi mi oglądać TV. Trudno -swietnie. Oglądam na National taki cykl o katastrofach lotniczych. Dziwię się, jak piloci przewożący ludzi (najcenniejszy ładunek) nie mają kompletnie pojęcia o dynamice lotu. Smutne to i niebezpieczne.
Guzik, guzik mnie to już obchodzi, jutro jadę na ryby z moim Przyjcielem ...
Gwidon zgorzkniały

Ale nawiązując do tego podejscia z drutami w tle to dla szybownika wręcz wymarzone do ćwiczeń. Odwieczne pytanie - ja rozłożyć energię, jak nią zarządzać, coby nad drutami mieć jej delikatny nadmiar ( no coby nie pojechać razem z tym słupami wysokiego naoięcia) a za chwileczkę kompletnie to wytracić do przyziemienia. Szybowniki są tak naprawdę magiczną bramą do zrozumienia zagadnienia zarządzania energią kinetyczną przechodzącą coraz bardziej w potencjalną... a to jest z kolei niezbędne do zrozumienia bezpiecznego przewożenia ludzi z punktu A do punktu B.
Czasami przychodzi mi oglądać TV. Trudno -swietnie. Oglądam na National taki cykl o katastrofach lotniczych. Dziwię się, jak piloci przewożący ludzi (najcenniejszy ładunek) nie mają kompletnie pojęcia o dynamice lotu. Smutne to i niebezpieczne.
Guzik, guzik mnie to już obchodzi, jutro jadę na ryby z moim Przyjcielem ...
Gwidon zgorzkniały
Brak podpisu.
Wóda jest Grzegorzu gorzka...ale chętnie Ci ją postawię cobyś jednak cukru nie tracił 
A serie telewizyjne to ja juz dawno zarzuciłem. Pieprzona tv fakty nagina jak może żeby sensacje zrobić.
Mmm na ryby to bym sie wybrał ale nie sam. Może w długi łikend jakąś płoć złapię

A serie telewizyjne to ja juz dawno zarzuciłem. Pieprzona tv fakty nagina jak może żeby sensacje zrobić.
Mmm na ryby to bym sie wybrał ale nie sam. Może w długi łikend jakąś płoć złapię

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Wiesz, jak to jest Lucek, kiedyś człowiek się pomylił, przyjdzie lekko wczorajszy na odprawę, ktoś poczuje, przyjadą z probieżem i już Ci się życie skończyło. Póżniej piszesz o kontuzji, o tym, że nie możesz chodzić i...tylko wielka dziura gdzieś Ci z życia wyziera. Ale da radę , można kurwa łódki strugać i kibicować mecze piłki nożnej. A poza tym, jak ktoś lubi te sobie może kupić gnata. Ale ja nie lubię, nie lubię też lotnictwa, nie lubię cvzegokolwiek co się z tym wiąże, nie lubię wspomnień.
Przepraszam, nazbyt osobiście. Latanie to fajne sprawa. Dziękuję drogie dziadki.
Grzegorz
Przepraszam, nazbyt osobiście. Latanie to fajne sprawa. Dziękuję drogie dziadki.
Grzegorz
Brak podpisu.
- Intak_i_nie
- 1 gwiazdka
No Lucek ! Kiedy boki zapinasz na niebie :)
Cholerka mam na 6 czerwca skok w tandemie ustawiony ! No nie mogę być gorszy :P
Cholerka mam na 6 czerwca skok w tandemie ustawiony ! No nie mogę być gorszy :P
Lataj z lotem 

znaczy sie zygales robiac foty ? ze takie oplute...

to ja. wasz Rysiek Ochucki
Vert pisze: znaczy sie zygales robiac foty ? ze takie oplute...
Taa nawet stojąc na ziemi

Lucek jak będziesz leciał nad Jelenią Góra to zadzwoń prosze do mnie, zamachaj skrzydlami i ląduj u mnie i wpadaj na kawę 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
w Lesznie jest lotnisko sportowe. Daj znac prędzej, to przyjadę Ci foty strzelic, jak kangura robisz

Dolce far niente