EURO 2012
Re: EURO 2012
bardzo ciekawa analiza...
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Czesc. Slyszalem ze sie durzo biliscie po meczu...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=mlkOPUd8 ... r_embedded
Link: http://www.youtube.com/watch?v=mlkOPUd8 ... r_embedded
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
...
Ostatnio zmieniony 13 cze 2012, o 19:06 przez scrmnwrx, łącznie zmieniany 1 raz.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.
scrmnwrx, zawsze znajdą się dziwolągi, które chcą się zabawić w nieco inny sposób
Grecy i Czesi potrafili wracać razem z meczu bez żadnych przepychanek, miło i kulturalnie...szkoda, że Polacy i Rosjanie znowu darli koty

Grecy i Czesi potrafili wracać razem z meczu bez żadnych przepychanek, miło i kulturalnie...szkoda, że Polacy i Rosjanie znowu darli koty

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
sory ale co ma Polska do tego filmu?scrmnwrx pisze:Boze swiety... czy takie cos naprawde sie dzieje w Polsce?
Link: http://www.youtube.com/watch?v=8rhgdLCA ... r_embedded
tu się leje Spartak z Zenitem- a to Rosjanie a nie Polacy

ps:
u nas też sie biją ale nie w tak otwarty sposób raczej kameralnie

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
scrmnwrx, nic takiego wielkiego nie było. Ze 200 tysięcy ludzi się pewno dobrze bawiło w Warszawie na ulicach tego wieczoru. Ale trafiło się 200 idiotów i teraz media mają swoje 5 minut.
Sorry... ten drugi kawalek to znalazlem na innej stronie. Wymarze go.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
spokoscrmnwrx pisze:Sorry... ten drugi kawalek to znalazlem na innej stronie. Wymarze go.
z naszego podwórka mało znajdziesz- zakaz nagrywania i robienia fot.
Rosjanie to inna sprawa- zafascynowali sie Polską sceną chuligańską (początek 2004/05 i rozwinęli to w sobie właściwy sposób- wszystko nagrywają i leją się w dużych grupach
500-1000 osób, przy czym leje się 100 reszta gania bez ładu i składu

Konto usunięte, musisz pojechać i zostać ich Napoleonem. Nauczysz towarzystwoKonto usunięte pisze: 500-1000 osób, przy czym leje się 100 reszta gania bez ładu i składu![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
spoko wyślę ciebie mój giermkuKruszyn pisze:Konto usunięte, musisz pojechać i zostać ich Napoleonem. Nauczysz towarzystwoKonto usunięte pisze: 500-1000 osób, przy czym leje się 100 reszta gania bez ładu i składu![]()

--------------------------------
fajnie napisane przez dziennikarza rosyjskiego
Ilja Bier, dziennikarz RIA Novosti, w swoim komentarzu „200 słów o marszu kibiców w Warszawie” powiedział:
Tak, kibice lubią chodzić po mieście kolumną. Już na tym turnieju widzieliśmy takie marsze na Ukrainie i nikogo to nie obrażało, ani nie drażniło. Ale tym razem wybór miejsca i czasu był wyjątkowo niefortunny. Delikatnie mówiąc, mamy teraz do czynienia z niesprzyjającym historycznym i politycznym kontekstem.
Popatrzmy na to oczami Polaków. Polska ponad dwieście lat znajdowała się pod panowaniem rosyjskiej korony, a potem jeszcze prawie pół wieku w obozie komunistycznym. Tam doskonale pamiętają trzy rozbiory z XVIII wieku, stłumione powstania w XIX wieku i Katyń w wieku XX. W oczach wielu Polaków długo byliśmy okupantami. I oto przychodzi 12 lipca 2012 roku i po twojej stolicy marszem idą Rosjanie… Z tego wszystkiego jeszcze nie wynika, że nasi kibice to agresorzy a polscy to niewinne aniołki. Oni wszyscy są siebie warci. W Internecie jest wystarczająco dużo nagrań z ohydnym zachowaniem i jednych i drugich. A polscy kibole są w Europie nie gorzej znani niż nasi.
Ale w bójce rację ma nie ten, kto jest silniejszy. Tak mnie uczono w dzieciństwie. Warto przypomnieć i jeszcze jedną frazę z dzieciństwa: „czujcie się jak w domu, ale nie zapominajcie, że jesteście w gościach”. Wygląda na to, że nasi kibice i odpowiadający za ich pobyt w Warszawie działacze o tym wszystkim zapomnieli. Cieszy tylko jedno: na piłkarską murawę konflikt się nie rozprzestrzenił, gra przebiegała właściwie, za co należą się ogromne podziękowania dla zawodowców z obu ekip.
tu całość
http://www.kresy.pl/publicystyka,wydarz ... o-ukrainie
^^^ Z tego troche wiencej wiem.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Cytat:
Mierzejewski wyraził negatywną opinię na temat kibiców. - Nie pomagali nam tak bardzo jakby mogli. Było dużo momentów ciszy. Wiadomo, że przegrywaliśmy, ale trzeba pamiętać, że naszych fanów było pięciokrotnie więcej. Tymczasem często słyszałem śpiewy Rosjan, na które nasi odpowiadali tylko gwizdami. Szkoda, że momentami atmosfera na trybunach przypominała teatr. Dopiero bramka wyrównująca sprawiła, że zarówno my, jak i kibice podnieśliśmy się. Wierzę, że w pojedynku z Czechami będzie głośno przez 90 minut. Bardzo tego potrzebujemy.
Dobrze, że są tacy w kadrze, którzy nie mówią jak to na trybunach było super, mega, fajnie...
http://www.sportowefakty.pl/euro-201...pominala-teatr
Mierzejewski wyraził negatywną opinię na temat kibiców. - Nie pomagali nam tak bardzo jakby mogli. Było dużo momentów ciszy. Wiadomo, że przegrywaliśmy, ale trzeba pamiętać, że naszych fanów było pięciokrotnie więcej. Tymczasem często słyszałem śpiewy Rosjan, na które nasi odpowiadali tylko gwizdami. Szkoda, że momentami atmosfera na trybunach przypominała teatr. Dopiero bramka wyrównująca sprawiła, że zarówno my, jak i kibice podnieśliśmy się. Wierzę, że w pojedynku z Czechami będzie głośno przez 90 minut. Bardzo tego potrzebujemy.
Dobrze, że są tacy w kadrze, którzy nie mówią jak to na trybunach było super, mega, fajnie...
http://www.sportowefakty.pl/euro-201...pominala-teatr
Konto usunięte, ja słyszałem ostatnio ,że UEFA ma zamiar rozlosowywać bilety tylko wśród ultrasów drużyn ligowych danej federacji bo jak wiadomo oni najlepiej krzyczą i kibicują prawdziwie
Najbliższe mistrzostwa na takich zasadach maja odbyć się na nowo wybudowanych arenach Bieguna Północnego z dala od baz badaczy

Ostatnio zmieniony 13 cze 2012, o 22:04 przez burat, łącznie zmieniany 1 raz.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

ponoć pogoda na sobotni mecz zapowiada się ciekawie...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=soYwHcdV ... r_embedded#!
Link: http://www.youtube.com/watch?v=soYwHcdV ... r_embedded#!
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nie ma szans, greenpeace oprotestuje w imieniu fok, wielorybów i białych niedźwiedzi - przecież ta banda gumasów nawet orki pozagryzaburat pisze: Najbliższe mistrzostwa na takich zasadach maja odbyć się na nowo wybudowanych arenach Bieguna Północnego z dala od baz badaczy

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
EURO 2012
Burat, ale taka prawda co do dopingu - mam porównanie, liga i repra to przepaść. Dlatego specjalnie nie utyskiwałem na towarzystwo na wczorajszym meczu bo trzeba sobie zdać sprawę w jakim materiale się rzeźbi. Trzeba robić swoje i tyle.
Sent from my MD237LL using Tapatalk
Konto usunięte, ale ja wiem ,jednak tak jak sam pisałeś ,ci co byli przyjezdni z Rosji to jednak grupa zorganizowana i bardziej konkretni. Na meczu we wrocku też stadion był prawie cały Czeski i tylko grupka Greków koło nas ale dali radę i cały czas śpiewali (choć mieli chwile przestoju na samym początku jak dostali te dwa gole
) i w drugiej połowie Czesi nie dali im rady choć próbowali. Więc tak po prostu jest jak jest zbieranina ludzi chyba

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
EURO 2012
Ale tak po prostu jest, zorganizowana grupa zawsze zagłuszy niezorganizowany tłum. Myślisz że ci Rosjanie to nie byli (jak to się teraz modnie mówi) kibole? Oczywiście że byli, a na pewno mieli jakiegoś gniazdowego, który prowadził doping. Grecy nie wiem, ale u nich na trybunach zwykle jest gorąco więc może po prostu mają inne standardy. A u nas ludzie przychodzą na stadion i myślą że doping pójdzie z głośników ;) Czesi nie są jakimiś gigant hoolsami, więc nic dziwnego, że Grecy ich przekrzyczeli.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
trudno tego nie widziećburat pisze: rozlosowywać bilety tylko wśród ultrasów ...........bo jak wiadomo oni najlepiej krzyczą i kibicują prawdziwie :

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Konto usunięte pisze: Trzeba robić swoje i tyle.
Dokładnie tak. Trzeba uczyć zwykłych ludzi dopingu, zamiast marudzić i narzekać. Grający w tym samym meczu Wasilewski miał inne zdanie niż kolega, który wszedł na końcówkę.
"Wasyl" odniósł się także do dopingu na Stadionie Narodowym w Warszawie. - Atmosfera była kapitalna. Z Grecją było tak, że w pierwszej połowie atmosfera była fantastyczna, a drugiej połowie, kiedy nam nie szło i kiedy tego dopingu potrzebowaliśmy, tego nie było. Teraz, gdy musieliśmy gonić wynik, fajnie się kibice zachowali. Na pewno byli naszym dwunastym zawodnikiem i to nas poniosło do tego, że udało się wyrównać - stwierdził reprezentant Polski.
http://www.sportowefakty.pl/euro-2012/2 ... -kapitalna
Jak jest na ulicach w Polsce? Na prawde wam zazdroszcze ze jestescie tak blisko tej calej akcji. Szkoda ze jak przyjade to jusz bedzie po wszystkim.
Pokazajcie wiencej zdjenc... Amerykanie to nawet nie wiedzom co to jest "pilka norzna."
Pokazajcie wiencej zdjenc... Amerykanie to nawet nie wiedzom co to jest "pilka norzna."
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Tu raczej chodziło mi o zakłamanie ludzi-od działaczy po kopaczy
bo zdanie tych co nie są pierwszy raz słuzbowo znam
na taki klasyk jak Polska-Rumunia
czy Polska-Wyspy Owcze
i nie latem a jesienią oraz z tymi Wyspami będziemy się bili o miejsce 5-6 w eliminacjach MŚ
pomijam już dlaczego nie ma dopingu dla kadry
od kiedy go nie ma
bo ten temat raczej jest wam obcy
teraz wszyscy żyją kadrą i ME, kto będzie się przejmował głupotami
----------------------------------
kto zatrzyma Niemców zdobędzie ME
tak poukładanej gry (Barcelona rok temu) dawno nie widziałem tak klubowo jak i narodowo
obrona całej drużyny, gra presingiem no mistrzostwo
Holandia pogubiona, pokłócona i tam już nic z tego nie będzie- przestali być drużyna
szkoda bo podobała mi się ich gra
bo zdanie tych co nie są pierwszy raz słuzbowo znam
Konto usunięte pisze:Burat, ale taka prawda co do dopingu - mam porównanie, liga i repra to przepaść.
pytanie- czy chcą się uczyć i czy przyjdą jeszcze na mecz PO EUROKonto usunięte pisze:Dokładnie tak. Trzeba uczyć zwykłych ludzi dopingu,Konto usunięte pisze: Trzeba robić swoje i tyle.
na taki klasyk jak Polska-Rumunia
czy Polska-Wyspy Owcze
i nie latem a jesienią oraz z tymi Wyspami będziemy się bili o miejsce 5-6 w eliminacjach MŚ

pomijam już dlaczego nie ma dopingu dla kadry
od kiedy go nie ma
bo ten temat raczej jest wam obcy
teraz wszyscy żyją kadrą i ME, kto będzie się przejmował głupotami

----------------------------------
kto zatrzyma Niemców zdobędzie ME
tak poukładanej gry (Barcelona rok temu) dawno nie widziałem tak klubowo jak i narodowo
obrona całej drużyny, gra presingiem no mistrzostwo
Holandia pogubiona, pokłócona i tam już nic z tego nie będzie- przestali być drużyna
szkoda bo podobała mi się ich gra