Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Yanas
2 gwiazdki
Auto: Subaru Forester 2.0xt
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 9 maja 2012, o 08:52

Oponami się nie martw, ja zmuszony jestem jeździć w forku na zimówkach w tym roku po dziś dzień i nic się złego nie dzieje.

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubione posty: 0

Post 9 maja 2012, o 08:56

Dark Knight pisze: ubaru Legacy 2.5 GX aut., rocznik 2000, przebieg 118000 km [...]

Dark Knight, czyli auto jeździło średnio poniżej 10 tyś. km rocznie... Skoro tyle jeździło, to po co ktoś miał w nie pakować instalację LPG kosztującą 1/5 wartości auta? Analogiczny model i rocznik, z takim przebiegiem kosztuje w Niemczech (patrząc na mobile.de) około 5 tyś. EUR * 4,20 PLN = 21000 PLN. Czyli ktoś po to auto pojechał do Niemiec, sprowadził do Polski, zapłacił wszystkie opłaty i teraz sprzedaje za kilka tyś. mniej, bo jest społecznikiem lubiącym uszczęśliwiać ludzi? :cofee:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Dark Knight
0 gwiazdek
Auto: RDZOpel Vectra

Post 9 maja 2012, o 11:38

Yanas, 200 km może przejadą ale pytanie w jakim one są rzeczywistym stanie. Będąc na Twoim miejscu ja bym nie ryzykował i albo zainwestował w wielosezonowe Goodyear-y 4Season albo kupił letnie. Życie nauczyło mnie tego, że na gumach się nie oszczędza :mrgreen: .

vicu, celna uwaga. Ja mam kupę obaw co do tego auta. Waham się, bo wielokrotnie już jeździłem, wydawałem pieniądze na paliwo, fachowca i wizyty w ASO i wracałem z niczym, chudszy o 500-600 zł. Ale z drugiej strony masz lepszy pomysł na poszukiwania :?: Nawet moja kobieta powiedziała mi, że jeśli nie teraz to kiedy :?: Zobaczymy co powiedzą w ASO.

Yanas
2 gwiazdki

Post 9 maja 2012, o 12:18

Dark Knight - oczywiście masz racje, zimówki nie są stworzone do jazdy latem. Ja jeżdżę, bo chwilowo muszę, nie opłaca mi się kupować używek za 400zł co wystarczą na rok, skoro za 2-3 tyg będę mógł już wydać 2 razy więcej na porządne gumy.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 9 maja 2012, o 13:15

vicu pisze: kosztuje w Niemczech (patrząc na mobile.de)

Tylko ceny te są często "do negocjacji". Myślisz że w Szwablandii tak łatwo sprzedać samochód, że sprzedający nie odpuszczają z wywoławczej?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Dark Knight
0 gwiazdek

Post 9 maja 2012, o 13:27

leon pisze:

Tylko ceny te są często "do negocjacji". Myślisz że w Szwablandii tak łatwo sprzedać samochód, że sprzedający nie odpuszczają z wywoławczej?

Dokładnie, zważywszy że Gacek z tym silnikiem mało nie pali, paliwo swoje kosztuje a ludzie przesiadają się do małolitrażowych pudełeczek typu UPy Citigo i inne badziewia :-) (niech Subaru pomyśli o następcy Justy własnej konstrukcji z silnikiem 1.6 i AWD :mrgreen: ) . Zobaczymy. Biorąc pod uwagę pozostałe egzemplarze które powyżej przedstawił Kruszyn myślę, że ten ma jednak coś do zaoferowania. Różnice w cenie widać gołym okiem. Jeśli z tym jest coś nie tak to co musi być z tamtymi. Inna sprawa, że na papier poszło mniej więc to też ma wpływ. Sprzedający auto mi zarezerwował, stwierdził że do ukrycia nic nie ma, zaliczki sobie nie życzy - zainteresowanie jest spore odkąd zdjął ogłoszenie.

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 9 maja 2012, o 14:46

leon pisze:

I odpuszczają min. 1/4 ceny? :-d Kurdę jadę do Helmutów kupować auto ;-)
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 9 maja 2012, o 15:06

vicu pisze:
leon pisze:

I odpuszczają min. 1/4 ceny? :-d Kurdę jadę do Helmutów kupować auto ;-)
Wszystko zależy od ciśnienia u sprzedającego, looknij na dział K/S na kropce, dość ciekawa lektura.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 9 maja 2012, o 15:21

Yanas pisze:Oponami się nie martw, ja zmuszony jestem jeździć w forku na zimówkach w tym roku po dziś dzień i nic się złego nie dzieje.
Na pewno na nich nie jeździsz przy tych temperaturach.
Od biedy możesz się na nich anemicznie turlać. A i to dopóki nie będzie potrzeby zrobienia nagłego manewru. Gratuluję. :wall:

Yanas
2 gwiazdki

Post 9 maja 2012, o 15:51

Opona oponie nie równa. Widocznie przyszło Ci jeździć latem na podłych zimówkach, ew. masz zacięcie sportowe. Ja w moim wolnossaku nie zauważyłem niepokojących objawów przy prowadzeniu, a przejechałem na nich od zimy jakieś 2k km. Powiem więcej - aktualne gumy (bf winter slalom) zachowują się dużo lepiej niż moje wymęczone eksploatacją macadamy.
Niemniej pewnie, że lepiej jest jeździć na letnich w lecie..

Dark Knight
0 gwiazdek

Post 10 maja 2012, o 11:14

No i wielkie De ;-( . Gostek zadzwonił, że auto jednak zostawia sobie. Chociaż podejrzewam, że biorąc pod uwagę zainteresowanie ktoś go po prostu podkupił :evil: , albo wystawi go za kilka tygodni za wyższą cenę. Szkoda, moja Kobieta ma jutro urodziny a auto miało być prezentem :evil: . Do tego RDZOpel stoi od rana w warsztacie, prawdopodobnie pompa wody.

Yanas
2 gwiazdki

Post 10 maja 2012, o 11:46

Albo obawiał się wizyty w ASO;)

Nie martw nic, wozów na rynku trochę jest!

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 10 maja 2012, o 21:24

Koledzy, macie jakieś info na temat tego egzemplarza?
http://allegro.pl/subaru-impreza-sti-34 ... 40016.html
A może to autko klubowe?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 10 maja 2012, o 22:50

booSTI, ja tam się na samochodach pseudo rajdowych nie znam ale połączenie zapinek na masce, sportowej kiery i oflokowanej deski z super sprzętem audio jakoś mi nie podchodzi :-/

Ciekawe czemu baran w silniku nie jest czerwony , zawsze mi się wydawało ,że powinien być . Czyżby się starł :razz:

A w ogóle to wydaje mi się ,że jest to WRX ze skrzynią ze Sti-ja :idea: ,obym się mylił :idea:

Ma podkładki tablic rejestracyjnych z 4turbo , zadzwoń zapytaj , może coś o tym aucie wiedzą :idea:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 10 maja 2012, o 23:01

Piter 35, Masz rację z tym miszmaszem światów WRC i TECHNO ;)
Piter 35 pisze: A w ogóle to wydaje mi się ,że jest to WRX ze skrzynią ze Sti-ja
Uzasadnisz swoją myśl? Ma motor WRX po czipie na 300KM? Wytłumacz proszę laikowi...

Piter 35
6 gwiazdek

Post 10 maja 2012, o 23:16

booSTI pisze: Piter 35 napisał(a):A w ogóle to wydaje mi się ,że jest to WRX ze skrzynią ze Sti-ja

Uzasadnisz swoją myśl? Ma motor WRX po czipie na 300KM? Wytłumacz proszę laikowi...

Może silnik zakuty i zrobiony na te 300 parę koni :idea: , brak czerwonych kolektorów , zegary są chyba ze zwykłego wrx-a , mieszek skrzyni biegów nie sti-owy ( powinien być w metalowej obramówce ) . Jakiś taki dziwny :-/
Zadzwoń do :arrow: http://www.4turbo.pl/pl/kontakt/ może coś wiedzą o aucie . Plastiki pod tablice są ich :idea:
Gruntowne sprawdzenie to podstawa. I jest tani jak na Sti-ja z takim przebiegiem :cofee:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 10 maja 2012, o 23:40

Piter 35, ale dywaniki ma od Ciebie :giggle: Ja się nieznam ale jakoś na okowali ściemą :-d
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 10 maja 2012, o 23:44

Piter 35 pisze:
Zadzwoń do :arrow: http://www.4turbo.pl/pl/kontakt/ może coś wiedzą o aucie . Plastiki pod tablice są ich :idea:
Oni chyba przez telefon nie udzielaja zadnych informacji (przynajmniej w W-wie) każdemu pytającemu .

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 10 maja 2012, o 23:46

ciężko żeby chyba kojarzyli każde auto z ich plastikami pod tablicą ,trochę im się pewnie tego przewija :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 11 maja 2012, o 00:05

burat pisze: ciężko żeby chyba kojarzyli każde auto z ich plastikami pod tablicą
A numery rejestracyjne :idea:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 11 maja 2012, o 00:14

Piter 35, ale wiesz jak to jest z tymi ramkami w sumie jak bym Remka poprosił to też bym miał takie ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

suselek17
1 gwiazdka
Auto: Impreza GT my '00

Post 15 maja 2012, o 19:15

Szanowni znacie auto???
tabliczka 4T ale może ktoś wie coś o tym egz.

z góry dzięki
http://otomoto.pl/subaru-impreza-sti-C24179253.html :?:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 15 maja 2012, o 20:04

suselek17, nie ma co gdybać , fura wygląda zacnie .
Jedyne wyjście to umówić się w jakimś warsztacie ( dobrym warsztacie , a jest parę takich w wawie :arrow: zobacz w naszym forumowym katalogu firm ) i sprawdzić ją dokładnie .
Powodzenia :thumb:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 maja 2012, o 20:17

Czy dla silnika subaru, 125tyś. to jakiś problem, albo etap po którym coś się zacznie psuć? A co jeśli mamy 340 koni, jak w tym przypadku?

Dirty Harry
0 gwiazdek
Auto: Impreza poszukiwana

Post 17 maja 2012, o 00:42

Zna ktoś? Warte tyle?

http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-g ... 09086.html

Z góry dziękuję za wszystkie opinie :-)
Smith, Wesson and me...

ODPOWIEDZ