Forester Obroty
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Forester Obroty
Na zimnym wydaje sie że jest lepiej troszkę ,ale to i tak nie jest dobrze auto pali za wiele lpg i benzyny. twierdzę że nie jest to kosmiczny silnik i opanować się to da tylko kwestia czasu w poniedziałek się zajme jeszcze raz autem a spokojnie musi w końcu być coś co powoduję że te obroty tak się podnoszą, sprawdzę dokładnie sondy bo mam uczucie że przez 2 sonde auto tak świruje.A widzę że ten przypadek nie tyczy tylko mnie.. napewno gdy to opanuje powiem co było.
Arizz: a wymieniałeś ten czujnik prędkości? słyszałem że sa 2 czujniki odpowiedzialne za obroty w skrzyni?
Arizz: a wymieniałeś ten czujnik prędkości? słyszałem że sa 2 czujniki odpowiedzialne za obroty w skrzyni?
Czujnika nie wymieniałem. Miałem co prawda taki zamiar ale w międzyczasie samochód poszedł na regulację zaworów, wszystko się w miarę uspokoiło więc temat na razie odłożyłem bo przyznam że psuje mi to masę nerwów i zabiera czasu :)
Mój kolejny typ na wymianę to sonda lambda. U mnie na zimnym silniku jest po prostu ok, nie ma żadnego zawieszania obrotów itp. Dopiero jak się rozgrzeje odpowiednio to zaczyna lekko wariować, a czasem przy wysprzęgleniu potrafi polecieć na 1500-2000 obrotów i spaść dopiero przy zatrzymaniu.
Filip, mam nadzieję że Ci się uda. Będziesz wybawcą wielu osób :D
Cheers!
Mój kolejny typ na wymianę to sonda lambda. U mnie na zimnym silniku jest po prostu ok, nie ma żadnego zawieszania obrotów itp. Dopiero jak się rozgrzeje odpowiednio to zaczyna lekko wariować, a czasem przy wysprzęgleniu potrafi polecieć na 1500-2000 obrotów i spaść dopiero przy zatrzymaniu.
Filip, mam nadzieję że Ci się uda. Będziesz wybawcą wielu osób :D
Cheers!
U mnie kolego jest to samo z tymi obrotami i jest to wkurwi...e. jutro zamówię sonde 2 i ją zamontuję zobaczymy, szkoda że nie mam innego subaru w okolicy bym porównał wyniki z kompa u mnie i u innego..zastanawia mnie to dlaczego gdy się zatrzymam jest ok wyreguluje jutro zawory tylko jakie powinny być przerwy? w owym silniku 2.0 125km?
- rederyk
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SH 2.5 XT, CBR1100XX
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Niestety druga sonda odpowiada tylko za sprawdzanie katalizatora. Jak ją wymieniłem, to tylko dowiedziałem się że jeszcze mam do wymiany katalizator. Na obroty nie miało to żadnego wpływu. Gdzieś kiedyś wyczytałem że może mieć na to wpływ czujnik temperatury, ten pod kolektorem ssącym po lewej stronie. Ale zanim to sprawdziłem, sprzedałem samochód 

Ja czujnik wymieniłem ten pod kolektorem nie nowy ale używany sprawny i nic nie dało.. wiecie może gdzie w mojej okolicy poznań leszno zajmują się dobrze subaru...? Bo ja już nie wiem gdzie szukać wywala mi błąd 2 sondy ale wątpię że ona jest winna...
Koledzy wy z tymi obrotami tak jezdzicie? bo ja już nie daje rady dojazd do świateł to koszmar 2tys obr..koła się zatrzymają i obroty spadną jest wgl. ktoś co ten problem opanował...?
No to właśnie mi pomogła niby :)
Tak jak pisałem, jest lepiej, nie wariuje przy każdym wysprzęgleniu ale nie ma dnia żeby się nie zdarzyło także zawory na pewno nie były tutaj główną przyczyną.
Tak jak pisałem, jest lepiej, nie wariuje przy każdym wysprzęgleniu ale nie ma dnia żeby się nie zdarzyło także zawory na pewno nie były tutaj główną przyczyną.
No to co to jest za guwn.. żeby auta nie szło naprawić;/ ja dziś ide rozbierać po koli wszystko i sprawdzać 3majcie kciuki!
Ja drugą!Zwibel pisze:Trzymam kciukijak znajdziesz wysyłam zgrzewkę browca
Cheers!
Wiecie może jaka temp powietrza zasysanego u was jest bo mi pokazuje że około 60C.
Też mi pokazuje ok 55 stopni. Jest to trochę dziwne ale powiedziano mi że tak może być. Trzeba by zapytać kogoś kto ma sprawne auto:/
Ja jestem coraz bliżej tej zagadki jutro bede wiedział na 100% nie mówie co żeby nie zapeszyć
Czekam z niecierpliwością, mam nadzieję że nie trzeba będzie wymienić połowy fury 

- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
na masce od spodu po srodku powinienes miec naklejke z info...Filip pisze:Wiecie Może jakie przerwy powinny być na zaworach w 2.0 125km?
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
Koledzy doszedłem 2 sonda robi ten problem na kompie wydaje się być ok ale zmieniłem na inną jest dobrze lecz muszę poszukać orginału bo ta denso dox 0120 za wolno reaguje. obroty spadają ale wolniej niż powinno być ale i tak jestem zadowolony.