STI sedan MY'11 - oficjalnie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: STI sedan MY'11 - oficjalnie

Post 1 kwie 2010, o 23:15

tak się zastanawiałem co mi ten tył przypomina i chyba znalazłem
Obrazek
trochę podobne nie ;-)
jak by kto nie wiedział to jest to Hyundai Accent WRC

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 1 kwie 2010, o 23:20

burat, jesteś okrutny :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 1 kwie 2010, o 23:31

Piter 35, ale mimo wszystko mi się to autko podoba. No i w końcu wzięli chociaż przykład z WRC a nie z wiejskiego dupowozu ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 2 kwie 2010, o 00:05

Arno pisze: No ja sie pytam - STI za 50 tysiecy wiecej niz mesio mowi cos o wlascicielu a mesio w zasadzie nie mowi niczego....
Bo Miet Ce [*] za 130-150 kawałków trochę biedą zalatuje :)

r.

[*] -- brzmi prawie jak Miecz Szcześniak ;)))
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 00:08

burat pisze:tak się zastanawiałem co mi ten tył przypomina i chyba znalazłem
Obrazek
trochę podobne nie ;-)
jak by kto nie wiedział to jest to Hyundai Accent WRC
Nie, nie, nie. To nie jest WRC :) To jest WRC:

Obrazek

r.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 2 kwie 2010, o 00:45

mi to nowe (nowe? sedan w słabszej wersji jest już od dawna i wygląda bardzo podobnie) przypomina raczej nową hondę city

Obrazek
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 2 kwie 2010, o 01:52

czegobyście nie szukali to i tak większość współczesnych aut coś przypomina. Nie ma się co jarać. Daewoo Espero (?) to stary legaś, nowy legaś to avensis, impreza to mazda i bmw etc etc. Oni poprostu rżną to co się sprzedaje. Bogatych stać na kombinowanie. Mało tego bogaci mogą zrobić kaszalota i powiedzieć it's cool. Ludzkość kupi. ;-)

A Wiśnia ma ksywę Porszafffka :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 02:28

remek pisze: A Wiśnia ma ksywę Porszafffka :mrgreen:
jakieś konkretne wydarzenie było ojcem tej ksywki? :->
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 08:38

ky pisze:
Arno pisze: No ja sie pytam - STI za 50 tysiecy wiecej niz mesio mowi cos o wlascicielu a mesio w zasadzie nie mowi niczego....
Bo Miet Ce [*] za 130-150 kawałków trochę biedą zalatuje :)

r.

[*] -- brzmi prawie jak Miecz Szcześniak ;)))
KY, żle widzisz tę kwestię.I źle liczysz.
albowem:
Dostaliśmy znizke. Dużą.
A Subaru kosztuje ile?
Ano 53 tysięcy EURO. To jest okolo 212 tysięcy złotych. Wiec bez zniki auto jest drozsze o 12.
A że zniżka duża to się i różnica robi spora.

Zreszta bieda mercedes, tak jak stoi to jest goły lepiej wyposażony ( poza Nawigacja ktora jest w top dogu). Trzeba prawdzi patrzeć w oczy. Zdjąć tiul z powiek.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 2 kwie 2010, o 09:03

Arno, oczywiście na liczydłach dobrze policzyłeś, tyle, że STI i "Mersi" to są auta totalnie nieporównywalne. Dla skrajnie różnej grupy docelowej.
czarne jest piękne...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 09:22

Arno pisze: Dostaliśmy znizke. Dużą.
Domyślam się, że w grę wchodził konkretny rabat, ale nie każdy może wywalczyć aż taki. Duży może więcej :)
Arno pisze: Ano 53 tysięcy EURO. To jest okolo 212 tysięcy złotych
Mi wychodzi 204k :) (1EUR=3.85PLN). A jeśli zrezygnujesz z Navi, Recaro i BBS-ów, to się robi 185. Wciąż dużo, jak na takie auto, fakt. To jest EvoX i drugi komplet opon i dużo benzyny.
Arno pisze: Zreszta bieda mercedes, tak jak stoi to jest goły lepiej wyposażony ( poza Nawigacja ktora jest w top dogu). Trzeba prawdzi patrzeć w oczy. Zdjąć tiul z powiek.
Ależ owszem, choć w Mieciu za wiele rzeczy też trzeba zapłacić, choćby za najaśnice z zenonem. Zresztą ja nie twierdzę, że Subaraka warto, tylko że Miet Ce to nie jest tania zabawka.

r.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 09:51

KY, mysmy auto zamawiali bardzo dawno i wtedy euro nie bylo po 3.85, oj nie. przelicz sobie i zobacz ile wtedy kosztuje to cudo.
Zreszta wystarczy zebys policzyl nie po dzisiejszym mocnym kursie ale na przyklad z poczatku marca, lutego... Nie sledze kursow, wiec nie koniecznie mam racje, ale jesli przypmnimy sobie kiedy bylo po 4 na oko... to wlosy staja deba. A bylo lepiej. A inne marki ceny maja w pln....
Ale Panowie, co za roznica, grunt ze jestesmy wszyscy zadowoleni.

glowy do gory, moze chlopaki w Krakowie w koncu zmadrzeja... a moze nie.

Troche mi to przypomina sytuacje z MIELE.
Miele w normalnych krajach Niemce, Austria nie jest uznawana za luksusowa marke. A dlaczego, a dlatego, że produkuje szeroka game sprzetu od taniego do drogiego, tak jak BOSCH np.
Ale u nas sciaga sie jedynie najdrozsze modele ( W USA PODOBNIE), wali sie dzikie ceny i robi z marki luksus. Ludnosc kupuje dla ZNACZKA.
Mam to sprawdzone, bo akurat jestesmy na etapie wymiany sprzetu kuchennego i badalismy rozne sprawy. I to samo jest z Subaru, wali się ceny z sufitu, marka robi się droga, przez co od ręki prestiżowa... No bo wiadomo, ktoś jedzie STI - no ty wypierdzielil ponad 200. Ktoś jedzie legacy... no to za to mozna kupic wytanionego merola.... i tak dalej... Tribeka? No to mozna BMW x3 wziac z powodzeniem i tak dalej...
Zwlaszcza ze inni daja niezle upusty.
A wiadomo, ze mnajlepiej zarabia sie na duzo i tanio. Zobaczcie jakies statystyki ile sprzedaje auto Mitsu a ile Subaru. I jaka jest ta roznica w cenie. Nasycaja rynek z małą marżą, ludzie się przyzwyczają do marki... to jest chyba włąściwa polityka, a nie typowo polskie: jak nie mam 150% zysku to mi się nie opłaca....

Żyjemy istotnie w dzikim kraju, gdzie wszystko jest droższe niż gdzie indziej.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 2 kwie 2010, o 10:07

Już HB był ładniejszy. Musieli spojler ponaginać, żeby to jakoś pasowało wizualnie. Środek - w starych modelach wszystko jakoś bardziej do siebie pasowało. Antenka na dachu, nawet Kia Carens (auto wyższe ode mnie) ma delikatniejszą. Kolor - teraz przynajmniej nie będę zauważał, jak mi to przejedzie przed nosem, może to i lepiej, (Piter, za to do GT jak najbardziej :razz: ). :wall:

l_ewy, teraz możesz z czystym sumieniem zrobić STI tunning w kijance. Nawet spojler znalazłem, ładniejszy niż w nowym STI:
Obrazek

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 11:33

I ten ostatnio to jest samochod. A nie cos co cos udaje.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 2 kwie 2010, o 11:59

Im dłużej patrzam tym gorzej. Spójrzcie na dach. Przecież taki dach powinien sie znaleźć w hatchbacku a nie w sedanie. Powinien być bardziej płaski. Brak ramek to była super sprawa - wtedy nie mieli jak popsuć tego modelu. Wszystko jest posklejane do kupy, ale wspólnego konceptu w tym nie widzę. Przód jeszcze mogę wybaczyć, może wymuszony bezpieczeństwem pieszych, ale reszta... w Korei nie bedzie się wyróżniał...

Ponarzekałem, od razu lepiej. :mrgreen:

Zgadzam się, że nie musi wyglądać, ale ma jeździć... zobaczymy. W każdym razie jak już nie wygląda, to niech przynajmniej będzie brzydki, a nie nijaki. :-/

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 2 kwie 2010, o 14:16

ten news totalnie mnie nie obchodzi... Mam zero odczuć w stosunku do tego auto (sam tym faktem jestem zaskoczony). Ale w sumie ja i tak nie jestem adresatem tego auta.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 2 kwie 2010, o 16:27

Barthol pisze: Ale w sumie ja i tak nie jestem adresatem tego auta.

Tak, bo jedyne auta jakich jesteś adresatem to takie:

Obrazek

więc dziwne, żebyś mógł się wypowiadać o takich małych, 5 miejscowych popierdółkach. :giggle:

Boombastic
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany

Post 2 kwie 2010, o 17:25

Arno pisze: Zreszta bieda mercedes, tak jak stoi to jest goły lepiej wyposażony ( poza Nawigacja ktora jest w top dogu). Trzeba prawdzi patrzeć w oczy. Zdjąć tiul z powiek.

Panowie, nie przesadzacie z tym Mercedesem? Miałem okazję przejechać nową C klasą jakieś 800 km jako pasażer z kierowcą. Wersja C320 CDI 4matic, jeden z droższych. i jakoś szału nie ma. Z tyłu miejsca tyle ile mam w Foresterze (więc mało), głową waliłem w dach, wykończenie wnętrza typu japan bida plastik, niestety. Za to skrzynia automat mieszała biegami niezauważalnie, silnika w ogóle nie słychać, ale i zero emocji. Ot, pewnie można porównać do Legacy, ale do STI to ma baaardzo daleko, bo zupełnie nie w tym kierunku. To jest po prostu auto dla zupełnie innego odbiorcy. Co z tego, że można włączyc program sport, utwardzą się amory, skrzynia zacznie kręcić wyżej jak dalej nie ma zupełnie emocji. A w programie comfort to od razu można kapelusz wyciagać.
Pewnie AMG spowoduje szybsze bicie serca, ale to już 120 kzł więcej w wersji podstawowej w stosunku do STI, które można już mieć za mniej niż 50 kE.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 2 kwie 2010, o 17:43

Bilex pisze: W sumie fajny pomysł - potem i tak Mały je ode mnie odkupi...
I co ja z nimi nieborakami będę robił? Jeden jest i pókim żyw to on ze mną będzie, drugi w drodze i jak znam siebie to tego też pokocham miłością platoniczną 8-)
A człowiek się stary robi, w krzyżu pyka, lędźwia bolą... do dupy tam :mrgreen:

A co do nowej Imprezy to tragedii nie ma ;-) Cały czas mam co prawda wrażenie, że tam jeden szczegół goni drugi i na tym samochodzie dzieje się za dużo ale co ja tam wiem o brukach :roll:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 18:30

mały 5150 pisze: drugi w drodze
a jakieś szczegóły? :-> Dla konSTi, czy jak? :whistle:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 2 kwie 2010, o 18:47

Witek, o rekinek pokazuje, że ma ząbki.... tylko wcześniej niech nauczy się kąsać :giggle: W wielu sytuacjach MPK jest lepszy niż takie "wygrubaszone" STI czy inny mops.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 2 kwie 2010, o 19:22

eMTi, a Ty co kupiłeś Pati? :evilgrin:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 2 kwie 2010, o 19:27

Konto usunięte pisze: eMTi, a Ty co kupiłeś Pati? :evilgrin:
Konto usunięte, pewnie korale :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 20:22

Boombastic pisze:

Panowie, nie przesadzacie z tym Mercedesem? Miałem okazję przejechać nową C klasą jakieś 800 km jako pasażer z kierowcą. Wersja C320 CDI 4matic, jeden z droższych. i jakoś szału nie ma.
Boombastiku,
Mowimy chyba o roznych rzeczach.
po pierwsze trzeba ustalic, co to sa emocje i czy one sa w aucie niezbedne. Jesli ma sie lat 16-45 to sa. Ale dla staruch takiego jak ja, juz wciskanie w fotel, ryk z tlumika i zazdorsne spojrzenia mlodziez meskiej nie sa az tak wazne. Nie widze juz gdzie mozna bezpiecznie szybko jezdzic w tym kraju.
Co z tego ze moge leciec 27 jesli nie ma gdzie, a jazda powyzej 180/200 graniczy na polskich szosach z debilizmem. A to tir wyjedzie a to dziura a to szarpanina na katowickiej. Po co sie szarpac. Kamer od cholery. Swiat się zmienił.
A ganiac jakos szybko krutnie po zakretach, gdzie nic nie widac...

No tak, ale jak widac mowi osobnik stary. Sam kiedys jezdzil szybko. Ale zostalo empirycznie stwierdzone, ze jazda od punktu a do be ( Warszawa - Zell am See na przykład) wolniej ( 150/160) i pelnym gazem z przyspieszeniami, hamowaniem... daje dokładnie ten sam czas, ale za to dwa baki więcej przy wyższej prędkości i większe nerwy.
No tak, ale męskie emocje, panowanie na drodze, nikt mi nie podskoczy, zawiść innych... samo kierowanie takim autem nobilituje ( w oczach kierującego)....
Ale kiedy samochód zaczna wyglądać jak lanos, no to wybaczcie, ale to za dużo szczęścia.

Natomiast, mam za sobą 7 lat jazdy takimi i fajne lata to były. Zobaczymy co powiem po trzech latach w Mercedesie. Jechalm już dwa razy po 1000 km, jak kierowca i bardzo byłem zadowlony. Istotnie, plaistiki w BMW są lepsze, ale plastiki w subari STI są cyba z Trabanta brane w porównaniu....

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 2 kwie 2010, o 21:11

Arno pisze: plaistiki w BMW są lepsze
A w Land Roverze Disco4 jeszcze lepsze, o skórach i ogólnych odczuciach organoleptycznych nie wspominając... ;-)
Dolce far niente ;-)

ODPOWIEDZ