Zderzak z laminatu - nadaje się do czegoś?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
helo
2 gwiazdki
Auto: Outback 2.5 '08
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zderzak z laminatu - nadaje się do czegoś?

Post 6 wrz 2010, o 13:51

W wątku z 2008r http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
do GT 99 polecają dalekosiężne wesemy, z tym ze tam mowa pewnie o poprzedniej wersji, teraz sa RAJD 2 http://sklep.wesem.pl/4/6703/Halogeny_s ... dowe_RAJD2.
I pytanie, które ze 183mm brać, tez 90 czy 120 stopni? Nie mam w tej chwili dostępu do zderzaka, może ktoś zna wymiary wnęki lub zakładał RAID2 Wesemy?

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 6 wrz 2010, o 15:49

helo, poprzedniej wersji nie ma na stronie, ale jest jeszcze dostępna w magazynie.
Wesemy RAJD 2 mają mocowania po zewnętrznej i ich montaż wymaga nieporównywalnie większej rzeźby niż poprzedników.
Mam btw jeden nowy na zbyciu - mi się nie chciało rzeźbić.

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: mat
Polubione posty: 1 raz

Post 7 wrz 2010, o 00:27

Montowałem ostatnio do swojego zderzaka 183 i weszły na styk. W tych poprzednich śruby regulacyjne są schowane za reflektor. Powoduje to problem z dostepem ale dało sie zmiescić. Natomiast te nowe maja sruby poza obrysem reflektora i trzeba znaleźć dla nich miejsce w otworze halogenu. Wg karty katalogowej śruby tak samo "wystają" dla 152 czy 183, kwestia 90 czy 120 stopni, ale tu Ci niestety nie pomogę. Ja mam zderzak GT z wersji przed 99 i z tego co pamietam to te otwory były większe ale jak widac nie jest okragły wiec w te rogi moze cos da się wcisnąc. Bergen jaki kąt masz? przymierzałeś?
WESEM nie ułatwił :-/
Załączniki
5.jpg

helo
2 gwiazdki
Auto: Outback 2.5 '08
Polubione posty: 0

Post 20 paź 2010, o 16:34

Dzięki za pomoc.
Kupiłem RAID 1 183mm, i była rzeźba.

We wnękach zderzaka GT'99 jest naprawdę mało miejsca. Musiałem zeszlifować uszy halogenu i udało mi się go wepchnąć.
Regulacja w lewo - prawo jest ok, natomiast dla góra -dol konieczne jest wymontowanie halogenu, nie ma szans żeby dostać się do śruby czymkolwiek.

Wygląda ok, ale zdecydowanie łatwiej montowałoby się te o mniejszej średnicy, i byłby pełen dostęp do regulacji.

ODPOWIEDZ