UWAGA - przedświąteczne (?) kradzieże paliwa!
Re: UWAGA - przedświąteczne (?) kradzieże paliwa!
To moze chociaz migawke do Ozorkowa? :P
Jacek "AMI" Rudowski
Do Ozorkowa? Możesz skoczyć. Ino mig! ;>
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Odnosze wrazenie, ze znow zepsulismy jakis powazny watek.
Jacek "AMI" Rudowski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
AMI pisze: Odnosze wrazenie, ze znow zepsulismy jakis powazny watek.
No właśnie, rozwodniliście dobrze rokujący wątek

Odparuje sie i znow bedzie na gesto :)
Jacek "AMI" Rudowski
Dobrze że nie powietrze. :> Wątek możemy psuć. Pozostawiony sam sobie i tak by się zepsuł.
r.
r.
Ekskomunikę trzeba na WiSa załatwić 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Ciekawie się zapowiada, bo nagle się zrobiła dysputa religijna.
jj33, czy chcesz powiedzieć, że w naszym narodzie, gdzie według jakiś tam danych statystycznych katolików jest 95% kradną jedynie innowiercy lub niewierzący?
To cię obraża co WiS napisał? Dobra to wyjaśnij mi jak według ciebie wygląda statystka morderstw, kradzieży, rozbojów, przekrętów małych i dużych? To nie katolicy? No jeśli nie oni, to całą resztę , w tym mnie należałoby natychmiast powywieszać, lub co najmniej osadzić. No bo podejrzewam, że 5% populacji to coś na sumieniu jednakowoż zaposiada.
Czy WiS nie miał prawa generlaizować? No przecież zalożę się, że u niego w bloku 100% ludzi zaprztala co niedziela do kościoła... Czyli jednak.
Nie, no ale to jednak niemożliwe, żeby ludzie wyznający zasady dekalogu kradli paliwo! To wykluczone.
Żydzi i partyjne ubectwo jedynie kradnie. TAK JEST!
Patrza jakieś obozy odosobnienia i od razu jak ręką odjął. Piasku dwa razy nikt już na autostradę nie sprzeda. Nikt nie będzie przekraczał przepisow drogowych, bo to grzech. Nikt nie będzie oszukiwał przy sprzedaży auta, bo to grzech... BĘDZIEMY W RAJU. Wystarczy jedynie wysłać za granicę odpowiednie 5% populacji. O matko, takie to proste.
Najciekawsze jest to, że tam gdzie mamy dzialkę, którą nam okradli miejscowi do imentu, to się przed sekundą okazało, że pół miasteczka to są niewierzący albo cholera wie co... No tego bym się nie spodziewał.
CHOLERA - ja mam ciężko, bo mnie w zasadzie nie może nic obrazić. Jako człowieka niereligijnego, o ileż jestem uboższy.
jj33, czy chcesz powiedzieć, że w naszym narodzie, gdzie według jakiś tam danych statystycznych katolików jest 95% kradną jedynie innowiercy lub niewierzący?
To cię obraża co WiS napisał? Dobra to wyjaśnij mi jak według ciebie wygląda statystka morderstw, kradzieży, rozbojów, przekrętów małych i dużych? To nie katolicy? No jeśli nie oni, to całą resztę , w tym mnie należałoby natychmiast powywieszać, lub co najmniej osadzić. No bo podejrzewam, że 5% populacji to coś na sumieniu jednakowoż zaposiada.
Czy WiS nie miał prawa generlaizować? No przecież zalożę się, że u niego w bloku 100% ludzi zaprztala co niedziela do kościoła... Czyli jednak.
Nie, no ale to jednak niemożliwe, żeby ludzie wyznający zasady dekalogu kradli paliwo! To wykluczone.
Żydzi i partyjne ubectwo jedynie kradnie. TAK JEST!
Patrza jakieś obozy odosobnienia i od razu jak ręką odjął. Piasku dwa razy nikt już na autostradę nie sprzeda. Nikt nie będzie przekraczał przepisow drogowych, bo to grzech. Nikt nie będzie oszukiwał przy sprzedaży auta, bo to grzech... BĘDZIEMY W RAJU. Wystarczy jedynie wysłać za granicę odpowiednie 5% populacji. O matko, takie to proste.
Najciekawsze jest to, że tam gdzie mamy dzialkę, którą nam okradli miejscowi do imentu, to się przed sekundą okazało, że pół miasteczka to są niewierzący albo cholera wie co... No tego bym się nie spodziewał.
CHOLERA - ja mam ciężko, bo mnie w zasadzie nie może nic obrazić. Jako człowieka niereligijnego, o ileż jestem uboższy.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
panowie co tu sobie robicie podśmiechujki , a "znacie" mnie z avatara, leje ciepłym moczem na wasze głębokie wywody, więc możecie sobie odpuścić, albo jak wolicie używać do woli,
WiS jest jedną z tych osób z tego forum, które znam i szanowałem, i w związku z powyższym czułem się zobowiązany mu powiedzieć, że w stosunku do mnie przegiął, thats it,
Arno, mimo, że ignoruję twoje posty, ten postanowiłem przeczytać, czytałem do momentu, w którym doszedłem do tego, że nie potrafisz poprawnie napisać mojego nicka, pozdrawiam
WiS jest jedną z tych osób z tego forum, które znam i szanowałem, i w związku z powyższym czułem się zobowiązany mu powiedzieć, że w stosunku do mnie przegiął, thats it,
Arno, mimo, że ignoruję twoje posty, ten postanowiłem przeczytać, czytałem do momentu, w którym doszedłem do tego, że nie potrafisz poprawnie napisać mojego nicka, pozdrawiam
WiS walnął przemyślaną prowokację i śmieje się w duchu z nas
Walić statystyki, porządnych katolików jest może ze 30%, reszta tylko jest w ewidencji. Ale to nasza wina, zwłaszcza tych co biorą śluby albo chrzczą dzieci żeby rodzina nie gadała albo żeby przeżyć ładną ceremonię w białej sukni z marszem zagranym przez organistę. Nie ma co wyciągać wniosków z błędnych przesłanek, w każdym społeczeństwie jest w miarę normalny rozkład, czy chrześcijańskim, muzułmańskim czy ateistycznym i w każdym są kurwy, złodzieje i mordercy. Wiara i tradycja ma tu znaczenie drugorzędne. A w sumie wolę tutejszych otwartych ateistów niż ględzicieli chodzących w niedziele do kościoła a w poniedziałek narzekających na czarnych wyzyskiwaczy.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
r.Ktoś się rodzi księdzem, ktoś kurwą, a ktoś inny złodziejem... czasami ma to dobre strony, bo się można poznać.
Ja bym raczej przyzyny upatrywał w kosztach paliwa ;). A przecież dla pewnych ludzi pojechanie gdzieś PKP'em, PKS'em, Busem, komunikacją miejską to ujma na honorze i spadek w rankingu towarzyskim o wiele pozycji, więc jednostki bardziej "aktywne" fedrują w zbiornikach by zalać swojego furakaWiS pisze:nasiliły się kradzieże paliwa ze zbiorników.

Metoda to chyba mieć jakiś klej w stylu ośmiorniczka albo poxipol i łatać jako tymczasowe załatwienie sprawy (uszczelnienie zbiornika)

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Mydło.Barthol pisze: Metoda to chyba mieć jakiś klej w stylu ośmiorniczka albo poxipol i łatać jako tymczasowe załatwienie sprawy
r.
Mocne słowa jak na dziewięciolatkę...j33mbo pisze: panowie co tu sobie robicie podśmiechujki , a "znacie" mnie z avatara

To chyba na tym polega, że się znamy tylko z avatarów a mimo wszystko się znamy...

nice... jak na dziewięciolatkę, nadalj33mbo pisze: leje ciepłym moczem na wasze głębokie wywody

to się zdecyduj, bo się pogubiłem...j33mbo pisze: więc możecie sobie odpuścić, albo jak wolicie używać do woli,
oczywiście forma była jak najbardziej kulturalna, bon ton i te sprawy, jak przystoi,prawda?j33mbo pisze: czułem się zobowiązany mu powiedzieć
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
O, wreszcie jakaś fajna rozruba na forum!
W pracy wiele nie poczytam, ale zapowiada się na ciekawą lekturę na popołudnie!
W pracy wiele nie poczytam, ale zapowiada się na ciekawą lekturę na popołudnie!

No tu bym się w całości nie zgodził. Wszak Żydzi korzystają z tego samego dekalogu, który IMO zawiera się w PięcioksięguArno pisze: Żydzi i partyjne ubectwo jedynie kradnie. TAK JEST!

A ubectwo? Hmm

no tak, muszę niniejszym wystosować oficjalne przeprosiny.
j33mbo - niniejszym proszę o wybaczenie, że źle napisałem Twój nick. Nie było to zamierzone. Wieczorne zmęczenie swoje robi, i chyba nie jest to powód do strzelania focha. No chyba że jestś aż tak skoncetrowany na sobie, że nawet najmniejsza rzecz może urazić twoje uczucia religijne czy twoje dumne jestestwo.
Szkoda, że już nie możemy przez ten dekalog na Żydow zwalić. No to zostali sami ubecy. Ale oni już mają wszyscy po 85 lat na oko. To jak oni włażą pod te auta?
Kto za tym stoi? To jest prowokacja paliwowa.
Ubecka frakcja w PiSie?
Bergen cykliści kradną wentylę.
j33mbo - niniejszym proszę o wybaczenie, że źle napisałem Twój nick. Nie było to zamierzone. Wieczorne zmęczenie swoje robi, i chyba nie jest to powód do strzelania focha. No chyba że jestś aż tak skoncetrowany na sobie, że nawet najmniejsza rzecz może urazić twoje uczucia religijne czy twoje dumne jestestwo.
Szkoda, że już nie możemy przez ten dekalog na Żydow zwalić. No to zostali sami ubecy. Ale oni już mają wszyscy po 85 lat na oko. To jak oni włażą pod te auta?
Kto za tym stoi? To jest prowokacja paliwowa.
Ubecka frakcja w PiSie?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
no właśnie to miałem na myśli, bo jako ponoc z lekka obyci doskonale wiemy jak wygląda te zadeklarowane 95% i nie ma co się podniecać.inquiz pisze: Walić statystyki, porządnych katolików jest może ze 30%, reszta tylko jest w ewidencji.
Z drugiej mańki WiS miał rację biorąc pod uwagę statystyki. Ale my tu statystyk nie lubimy, nieprawdaż?

Możemy wziąć dowolne inne wyznanie i dokleić coś, np. kryzys światowy

czyli wina Tuska.Barthol pisze:
Ja bym raczej przyzyny upatrywał w kosztach paliwa ;)

a teraz pytanie pomocnicze. Wszyscy mamy dość tego dzielenia przez dwóch znanych oszołomów prezesów partii. To po kiego się prztykać dodatkowo, bo jeden wierzy, drugi nie, a trzeci wierzy ale inaczej, a czwarty ma to w dupie? Za dużo się bawimy kontrastami.
A tak przy okazji akurat wlazłem.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... hcemy.html
Po grubym tytule z dołączoną fotką dwóch starszych kobiet, czytamy, że 400 przypadków. Oczywiście to o 400 za dużo, ale...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Przeczytałem dokładnie jeszcze raz, drugi i trzeci.WiS pisze: Uważajcie - nasz chrześcijański (w większości) naród planuje właśnie wyjazdy na chrześcijańskie święta, no ale przecież nie za swoje, za swoje niech jeżdżą frajerzy; ludzie zaradni pojadą za cudze.
I widzę w tym swoim zdaniu uogólnienie, które rzeczywiście było niepotrzebne - tzn. jak kto nieco nadwrażliwy (i jeszcze nie zwróci uwagi na rozróżnienie "frajerów" od "zaradnych"), to przeczyta to tak, że wszyscy chrześcijanie kradną.
A to oczywista nieprawda, i nie ten przekaz był moją intencją, więc dotkniętych - z serca przepraszam za sprowokowane nieporozumienie.
Natomiast przekaz zamierzony był taki, jak parę osób odczytało - tzn. że chrześcijańskie święta (paradoksalnie) przyczyniają się do zwiększenia skali łamania zasad w społeczeństwie, któe w większości powinno się raczej zachować odwrotnie. Tzn. przy tej okazji pogłębić swoje przeżycie duchowe, dobroć, i tak dalej. Co dość oczywiste, to skutek przerostu form nad treścią, obserwowanego przez socjologów (także w sutannach) nie od dziś.
Przy okazji anegdotka, opowiedziana mi kiedyś przez stareńskiego księdza, który swoją drogę duszpasterską rozpoczynał w latach 50., w pewnej dzielnicy określanej powszechnie jako "złodziejów". Rzecz jasna, gorliwie namawiał swych parafian do porzucenia drogi występku, tak z ambony, jak i w cztery oczy... a pewnego razu, przyjmując "po kolędzie" datek od starego urki zapytał wprost, czy tenże nie boi się ofiarować Panu kradzionych pieniędzy.
- Te nie kradzione, proszę dobrodzieja, kradzione żeśmy przepili... te to Mańka użebrała - brzmiała odpowiedź.
Ad rem: Barthol i gregski wygrali nagrody (do wypicia przy okazji) za odosobniony odruch zauważenia meritum wątku

Zapewne ceny paliwa nie są bez znaczenia, ale z paru źródeł związanych z organami ścigania wiem, że przy tańszym paliwie zjawisko też występuje. Więc dla tzw. "zaradnych" decydujący wydaje się przymus pojeżdżenia autem nieco więcej niż zwykle - Wszystkich Świętych, Wielkanoc...
Może nie ubecka ale...Agent Tomek już się tam kręci w pobliżuArno pisze: Kto za tym stoi? To jest prowokacja paliwowa.
Ubecka frakcja w PiSie?

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Dzień dobry ( a może trza już Niech będzie pochwalony
).
Ja się śmieję ale z tym Dzień dobry vel Niech będzie pochwalony to beły niezłe jaja - będzie historia.
Byłem Ci ja sobie u Wuja (brat mej Mamy, żeby była jasność , no ) a on Panie je ksiądz i to nie byle jaki. Bo Ksiądz Kanonik a do tego proboszcz the big parafia - żartów nie ma. Na czym to ja..? Aaaa, no i byłem ja Ci u Niego, nocowałem z soboty na nadzielę i my z Wujem żeśma trochę wychyliliśma. No Wuj, jak Wuj, wstał raniutko w Niedzielę bo dzień świety, ja wstałem nieco później, gdzie tak było koło 13.00 (stare przyzwyczajenia
). Wstałem Ci ja i wpłynął na bezkres plebanijnych komnat...a tam kurna ich czterech siedzi. Wszystkie czarne z koloratkami. I jakieś strasznie róziowiutkie na ryjkach (jak spasione pedały, pardone jak dzieciarnia czyta) i smutne jakieś na tych ryjach. No to ja ziewem strasznym gębę otworzyłem i ozwałem się : dzień dobry, gdzie Wuj jest ? (bo Wuja wśród onych czterech nie beło). Cisza. Cisza kurna jak storczykiem zasiał a ryje coraz straszniej marsowe. W powietrzu ładunki elektrycne latają, jakby zamiast onych czterech, cztery cewki Tesli siedziały. Kilka komarów co to sennie se polatywało na zawał skrzydeł od razu padło. No ciężko było, co Wam będę mówił. Naprawdę ciężko. Wycofał się ja. I legł jesce na dwie godzinki w wyrko.
Morała nie będzie - Wuj mi jeno rzekł, że do tych cterech to zeby na przywitanie "Niech będzie pochwalony" serwować, gdyz dęte, niewychowane i gupie są. Buraki, znacy się.
A wątek fakt, mógł być kot ! A co zostało ? Frakcja Łódzka rozmydliła okrutnie. No i weź i się wcześniej połóż spać. Pół życia uciekło. W mordę
Pozdrawiam albo ... z Bogiem
Grzegorz

Ja się śmieję ale z tym Dzień dobry vel Niech będzie pochwalony to beły niezłe jaja - będzie historia.
Byłem Ci ja sobie u Wuja (brat mej Mamy, żeby była jasność , no ) a on Panie je ksiądz i to nie byle jaki. Bo Ksiądz Kanonik a do tego proboszcz the big parafia - żartów nie ma. Na czym to ja..? Aaaa, no i byłem ja Ci u Niego, nocowałem z soboty na nadzielę i my z Wujem żeśma trochę wychyliliśma. No Wuj, jak Wuj, wstał raniutko w Niedzielę bo dzień świety, ja wstałem nieco później, gdzie tak było koło 13.00 (stare przyzwyczajenia

Morała nie będzie - Wuj mi jeno rzekł, że do tych cterech to zeby na przywitanie "Niech będzie pochwalony" serwować, gdyz dęte, niewychowane i gupie są. Buraki, znacy się.
A wątek fakt, mógł być kot ! A co zostało ? Frakcja Łódzka rozmydliła okrutnie. No i weź i się wcześniej połóż spać. Pół życia uciekło. W mordę

Pozdrawiam albo ... z Bogiem

Grzegorz
Brak podpisu.
Grzesiek_67,
dobre , Grzesiu kiedy jakiegoś blogaska zakładasz

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa