Yep.
Zachowania sprzeczne z naturą
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Zachowania sprzeczne z naturą
aleś WiSie ułożył listę. oprócz ze trzech punktów same kuszące propozycje.
a serio, to traktując zapytanie dosłownie, pewną są wszystkie sprzeczności "techniczne" - e.g. latanie (w powietrzu i bokami). cała reszta - jak pokazuje historia - jednak leży w naturze ludzkiej.
edit:
zaznaczyłem 4, bo ostatni zachowałem dla wspomnianego nieobecnego kanibalizmu.
a serio, to traktując zapytanie dosłownie, pewną są wszystkie sprzeczności "techniczne" - e.g. latanie (w powietrzu i bokami). cała reszta - jak pokazuje historia - jednak leży w naturze ludzkiej.
edit:
zaznaczyłem 4, bo ostatni zachowałem dla wspomnianego nieobecnego kanibalizmu.
a tak z innej beczki, to trochę mnie wyniki dziwią...
przecież (komentarz do aktualnego lidera) ludzie w JAKIEŚ cuda wierzą od zawsze a wszelkiej maści oszuści (nie koniecznie polityczni) tę wiarę skutecznie wykorzystują. zbiorowy przykład, wzięty z naszego podwórka, to niezachwiana wiara, że stojące w komisie auto jest bezwypadkowe, ma 3 km przebiegu i za te 5 kPLN jest wyjątkową okazją, której cała reszta frajerów nie zdołała dostrzec.
co do aktualnego miejsca drugiego, to historia kościoła kat. podpowiada, że celibat nie tyle został "wynaleziony" przez hierarchię, tylko raczej usankcjonowany. było tyle przypadków DOBROWOLNEGO celibatu, że postanowiono go dopisać do listy wymagań (z tego co pamiętam). inna sprawa, że dzisiaj (i kiedyś też) osobnik, który decyduje się na karierę kościelną dla kariery właśnie, będzie miał z celibatem nielichy problem. w każdym razie przypadków dobrowolnego celibatu było i jest baaardzo dużo.
przecież (komentarz do aktualnego lidera) ludzie w JAKIEŚ cuda wierzą od zawsze a wszelkiej maści oszuści (nie koniecznie polityczni) tę wiarę skutecznie wykorzystują. zbiorowy przykład, wzięty z naszego podwórka, to niezachwiana wiara, że stojące w komisie auto jest bezwypadkowe, ma 3 km przebiegu i za te 5 kPLN jest wyjątkową okazją, której cała reszta frajerów nie zdołała dostrzec.
co do aktualnego miejsca drugiego, to historia kościoła kat. podpowiada, że celibat nie tyle został "wynaleziony" przez hierarchię, tylko raczej usankcjonowany. było tyle przypadków DOBROWOLNEGO celibatu, że postanowiono go dopisać do listy wymagań (z tego co pamiętam). inna sprawa, że dzisiaj (i kiedyś też) osobnik, który decyduje się na karierę kościelną dla kariery właśnie, będzie miał z celibatem nielichy problem. w każdym razie przypadków dobrowolnego celibatu było i jest baaardzo dużo.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ale pytanie nie brzmi: "co Ci się mieści w głowie, drogi Forumowiczu..."Witek pisze: Mnie się w głowie nie mieści, że ktoś z braku kobiet wybrałby facetów.
Nie brzmi również: "jakie mięsa preferujesz...."Alan, Alan, Alan! pisze: ślimaki, kozy i barany.
Trzech? Policzyłem, i wychodzi mi na to, ze chyba lubisz placić podatkidamaz pisze: oprócz ze trzech punktów same kuszące propozycje
tak serio, to mnie też - zwłaszcza w kontekscie dyskusji w paru innych wątkach.damaz pisze: trochę mnie wyniki dziwią...
tak zupełnie serio, to nie przeszkadza mi samo płacenie podatków, jeśli potraktować to jako opłatę za np. możliwość bezpiecznego powrotu do domu o 3 nad ranem.WiS pisze:wychodzi mi na to, ze chyba lubisz placić podatki![]()
bardzo nie podoba mi się fakt, że gigantyczna część tej opłaty jest zwyczajnie marnowana. napiszę jeszcze większą herezję: gdybym wiedział/widział że jest jakikolwiek rozsądny związek pomiędzy ZUS a moimi oszczędnościami, to nawet ich wychwalałbym pod niebiosa.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ależ to nie była odpowiedź na pytanie i myślę, że to doskonale wieszWiS pisze: Nie brzmi również: "jakie mięsa preferujesz...."
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
a to nie było tak, żeby powstrzymać podział majątku kościoła ?damaz pisze: DOBROWOLNEGO celibatu, że postanowiono go dopisać do listy wymagań
powiem, że pierwszy raz słyszę taką interpretację. dość dziwną, według mnie. między innymi dlatego, że w roku 300 (czy okolicach) nie było mowy o żadnym majątku raczej.