Można gdzieś o tym poczytać ?Azrael pisze: BTW: niedawno weszło nowe rozporządzenie ministerialne eliminujące z legalnego obrotu wiele części używanych - w szczególności wydechy, układy SRS, części układu jezdnego.
Wyklepie się?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Wyklepie się?
też chętnie poczytam. a ze złomowaniem to jest jeszcze jedna opcja, części na handel, reszta na złom a papier sprzedany żulowi. przez głupotę przepisów coraz bardziej popularna.
co do reszty to najważniejsze że strat w ludziach nie ma. sprzęt się uzupełni a to co jest na pewno jakiś handlarz przystanków w całości przytuli.
co do reszty to najważniejsze że strat w ludziach nie ma. sprzęt się uzupełni a to co jest na pewno jakiś handlarz przystanków w całości przytuli.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
WiS, to teraz nie daj sobie wepchnąć pozostałości która zostanie przeszacowana.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Propozycja PZU: oni organizują licytację wraku w naszym imieniu (tzn. zwycięzca kupuje wrak od nas, ale za cenę wylicytowaną u nich), PZU dopłaca róznicę do wartości przedwypadkowej auta.
To na pierwszy rzut oka brzmi rozsądnie.
Gdzie tkwi haczyk...?
To na pierwszy rzut oka brzmi rozsądnie.
Gdzie tkwi haczyk...?
- KonSTi
- 3 gwiazdki
- Auto: Rarrrr!
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
kos Wis mówił że to była STŁUCZKA a nie takie coś.

In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.

Niestety przy obecnych cenach części i usług w zakresie naprawy auta o szkodę całkowitą nie trudno..
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
dokładnie ile % sobie potrącąGodlik pisze:W oszacowaniu przedwypadkowej wartości?

- WiS
- 6 gwiazdek
Dla porządku dodam, że co do wyceny, to PZU stanęło na wysokości zadania - nie jest źle. "Wrak" zlicytowany, musimy tylko dopełnić formalnosci kwitowo-handlowo-przelewowych, i idziem na zakupy.
Znaczy, kos idzie, ja tam tylko doradzam... ale mam nadzieje, że w zamian da mi się przejechac, jak już kupi...
Tę Skodę.

PS. Młody, zaaktualizowałbyś sobie profil
Znaczy, kos idzie, ja tam tylko doradzam... ale mam nadzieje, że w zamian da mi się przejechac, jak już kupi...

Tę Skodę.

PS. Młody, zaaktualizowałbyś sobie profil

kos, nie słuchaj, kup subaru
a z tym PZU to gratulacje,
Generali widzi same trudności ze zwrotem składki za sprzedane auto, lepiej nie myslec co byłoby w przypadku odszkodowania

a z tym PZU to gratulacje,
Generali widzi same trudności ze zwrotem składki za sprzedane auto, lepiej nie myslec co byłoby w przypadku odszkodowania
WiS, kupił by wreszcie wolnegossaka Subaru ,a nie to co ty byś chciał. Jak by jechał Subarakiem to by pewnie nie miał problemów z włączającym się ESP i innymi cudami tylko auto by się normalnie drogi trzymało

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- WiS
- 6 gwiazdek
Ty mnie nie strasz, z OC sprawcy wypadku właśnie w Generali mam likwidować szkodę w aucie Mamy... a będzie tego na parę złotych, plus wynajęcie kangurkaesilon pisze: Generali widzi same trudności

No coś Ty... moja krew...esilon pisze: kup subaru

WiS, nie strasze tylko system działa tak: przysyłają pismo że brak/nieczytelny dokument, dzwonisz pytasz czego brakuje, odpowiadają, wysyłasz ponownie ( niczego nie brakowało ale dla spokoju wysyłasz), po paru dniach dzwonisz dopytac kiedy co i jak, i okazuje sie że:.......czegos znowu brakuje
, zabawa polega na tym że termin "do 30 dni" na zwrot składki liczy sie od ostatniej daty dosłania wymaganych papierków

W sumie to poluje na coś japońskiego, może nawet niebieskiego. To będzie prawie jak subaru.

mówisz "Prawie jak Subaru"

a to dla WiS`a

a to dla WiS`a

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

kos, oczywiste nie ale sporo danych pozwala wytypowac taki własnie kierunek
zawsze gdy jest "okazja" do poszukiwania kolejnego auta warto przemyslec czy to nie jest przypadkiem świetny moment na............ subaru

zawsze gdy jest "okazja" do poszukiwania kolejnego auta warto przemyslec czy to nie jest przypadkiem świetny moment na............ subaru

- WiS
- 6 gwiazdek
Na przykład:esilon pisze: sporo danych pozwala wytypowac taki własnie kierunek
WiS pisze: moja krew...

burat pisze: dla WiS`a

BRZ...esilon pisze: warto przemyslec czy to nie jest przypadkiem świetny moment na............ subaru

bo nie ma sensu kupowac kredensu
z tym brz może byc taki problem że FT86 będzie tańsza i wogóle

z tym brz może byc taki problem że FT86 będzie tańsza i wogóle