[S] iphone 4s/ PROMOCJA! ZABIERAC TO ODE MNIE
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: [S] iphone 4s/ PROMOCJA! ZABIERAC TO ODE MNIE
Czy tego typu wałek można podciągnąć pod jakiś paragraf i zgłosić organom? Bo coś ostatnio za dużo tych lipnych ofert na naszym forum. Czy nasi szanowni przedstawiciele mają jakieś przemyślenia z tym związane?
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Konto usunięte, znów widać Twoje zaległości w czytaniu forum
Było o tym i wyszło, że poza zablokowaniem konta "podejrzanego" użytkownika, nie można nic 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak, niestety nie czytam wszystkiego
. A nie można wysłać zgłoszenia przynajmniej na abuse@ jego operatora?? To są ewidentne nadużycia w sieci jeśli nie wykroczenia. A chyba wiemy skąd się łączy, prawda?

Można ograniczyć wieszanie ogłoszeń dla użytkowników poniżej np. 50 postów, ja tak zrobiłem na evo.org.pl .

411KM @ 575Nm
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
I co, działa? Może to jest jakiś pomysł, żeby odcedzić szumowiny.owoc666 pisze:Można ograniczyć wieszanie ogłoszeń dla użytkowników poniżej np. 50 postów, ja tak zrobiłem na evo.org.pl .
-
ScoobyBoy
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza Wrx Sti V2 555 Limited Edition
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam.
No niby tak (min 50 postów) ale uwierzcie mi, ze to i tak nic nie da. Po tym jak ja zostałem oszukany to zacząłem dużo czytać na innych forach przy okazji robiąc dochodzenie na własna rękę i udało mi sie dokładnie namierzyc personalia oszusta. Otóż jak ktoś chce oszukać to i tak to zrobi. Tak było w przypadku kolesia, który mnie przewalil na 1600zl (Marcin Jabłoński). Był rownież zarejestrowany na evo.org.pl i sprawiał wrażenie normalnego forumowicza - przedstawił sie ładnie, napisał jakim samochodem jeździ, co pozmienial itp i co ? Zwykły oszust tylko bardziej sprytny bym powiedział.
Jak chcą to potrafią uśpić nasza czujność nawet udając, ze są zainteresowani kupnem czegoś a na dobra sprawę to 50 postów mozna zrobić w kilka minut takze...
Moja rada to po prostu być NA MAXA ostrożnym a szczególnie w przypadku osob, które oferują atrakcyjne rzeczy na sprzedaz w swoim pierwszym poście. Ja niestety nie byłem bo zaslepila mnie cena ale człowiek uczy sie na błędach i drugiego takiego nie popelnie.
Wydaje mi sie, ze najlepszym dowodem na to czy ktoś rzeczywiscie jest w posiadaniu owej rzeczy na sprzedaz jest poproszenie o zdjęcie na tle jakiejś aktualnej gazety lub cos w stylu "postaw przy tym kromke chleba" i wtedy możemy mieć jaka taka pewność, ze nie są to zdjecia ściągnięte gdzieś z netu. Jak ktoś nie ma nic do ukrycia to bez żadnych oporów powinien sie na to zgodzić - moje zdanie oczywiście.
No niby tak (min 50 postów) ale uwierzcie mi, ze to i tak nic nie da. Po tym jak ja zostałem oszukany to zacząłem dużo czytać na innych forach przy okazji robiąc dochodzenie na własna rękę i udało mi sie dokładnie namierzyc personalia oszusta. Otóż jak ktoś chce oszukać to i tak to zrobi. Tak było w przypadku kolesia, który mnie przewalil na 1600zl (Marcin Jabłoński). Był rownież zarejestrowany na evo.org.pl i sprawiał wrażenie normalnego forumowicza - przedstawił sie ładnie, napisał jakim samochodem jeździ, co pozmienial itp i co ? Zwykły oszust tylko bardziej sprytny bym powiedział.
Jak chcą to potrafią uśpić nasza czujność nawet udając, ze są zainteresowani kupnem czegoś a na dobra sprawę to 50 postów mozna zrobić w kilka minut takze...
Moja rada to po prostu być NA MAXA ostrożnym a szczególnie w przypadku osob, które oferują atrakcyjne rzeczy na sprzedaz w swoim pierwszym poście. Ja niestety nie byłem bo zaslepila mnie cena ale człowiek uczy sie na błędach i drugiego takiego nie popelnie.
Wydaje mi sie, ze najlepszym dowodem na to czy ktoś rzeczywiscie jest w posiadaniu owej rzeczy na sprzedaz jest poproszenie o zdjęcie na tle jakiejś aktualnej gazety lub cos w stylu "postaw przy tym kromke chleba" i wtedy możemy mieć jaka taka pewność, ze nie są to zdjecia ściągnięte gdzieś z netu. Jak ktoś nie ma nic do ukrycia to bez żadnych oporów powinien sie na to zgodzić - moje zdanie oczywiście.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
ScoobyBoy, wydaje mi się, że mimo wszystko taka opcja trochę zmniejsza ryzyko. Jeżeli więc wykonanie tego nie jest czasochłonne, to warto coś takiego wprowadzić.
-
ScoobyBoy
- 2 gwiazdki
Jestem jak najbardziej na TAK !!!
Jestem za wprowadzeniem czego kolwiek co chociaż w małym stopniu utrudnilo by taki proceder.
No to jak moderatorzy, da rade cos zrobić ?
Jestem za wprowadzeniem czego kolwiek co chociaż w małym stopniu utrudnilo by taki proceder.
No to jak moderatorzy, da rade cos zrobić ?

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Zgadza się. Tym bardziej, że jeden z tutejszych oszustów nie popełnił ani jednego posta i mimo to był skuteczny. Po prostu napisał PW z ofertą w odpowiedzi na ogłoszenieScoobyBoy pisze: No niby tak (min 50 postów) ale uwierzcie mi, ze to i tak nic nie da.

Na Allegro też co rusz są jakieś wałki, a administracja portalu dysponuje zdecydowanie szerszym wachlarzem potencjalnych zabezpieczeń.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2012, o 17:01 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

Konto usunięte pisze: I co, działa? Może to jest jakiś pomysł, żeby odcedzić szumowiny.
Od momentu wprowadzenia tego - zero problemów, a wcześniej się zdarzały.

411KM @ 575Nm
-
ScoobyBoy
- 2 gwiazdki
Z tego co sie orientuje to ostatnio użytkownik "bogustempo" oferował ludziom czesci, których szukali tylko, ze za bardzo nie potrafił udokumentować, ze nawet jest w ich posiadaniu takze...
Do mnie też pisał w sprawie wtrysków ale zażądałem zdjęcia i wysyłki kurierem za pobraniem z możliwością otwarcia paczki przed zapłatą. Kontakt standardowo się urwałScoobyBoy pisze:Z tego co sie orientuje to ostatnio użytkownik "bogustempo" oferował ludziom czesci, których szukali tylko, ze za bardzo nie potrafił udokumentować, ze nawet jest w ich posiadaniu takze...