W II WŚ jakieś 50 milionów.leon pisze:Azrael, ile trupów naliczyłeś ?
A może 70..?
W II WŚ jakieś 50 milionów.leon pisze:Azrael, ile trupów naliczyłeś ?
leon pisze: Azrael, ile trupów naliczyłeś ?![]()
Jak by nie było = Biblia x 10*3...Azrael pisze:Gal, zależy kto liczy. ;)
Gal pisze: która ustawiła kulturę i etykę Europy na jakieś kilkanaście stuleci?
potocznie można to nazwać mamoniologią stosowanąAzrael pisze: nawet współczesne "ateistyczne", "laickie", "scientyczne" systemy etyczne mają swoje korzenie w etyce chrześcijańskiej, konkretnie w myśli oświecenia angielskiego tworzonego głównie przez duchownych kościoła anglikańskiego![]()
Nie sądzę, by to było politycznie poprawne.Azrael pisze:Gal pisze: która ustawiła kulturę i etykę Europy na jakieś kilkanaście stuleci?
Właśnie dowodzę w pracy naukowej że nawet współczesne "ateistyczne", "laickie", "scientyczne" systemy etyczne mają swoje korzenie w etyce chrześcijańskiej, konkretnie w myśli oświecenia angielskiego tworzonego głównie przez duchownych kościoła anglikańskiego
Gal pisze: Ateiści mają swój system wartości z "humanizmu" albo tak, kurwa z wnętrza.
I nic na to nie poradzisz. Tak mają.
Może i ładna, ale defetystyczna if you know what I mean...Azrael pisze: ta akcja "nie morduję, nie kradnę, nie wierzę" bardzo ładna jest
ja, oczywiście, się nie znamleon pisze:Gal, z wnętrza można mieć gazy, a nie system.
damaz pisze: "kurwa z wnętrza"
Może i tak. Tak czy siak to koniec kultury w jakiej wyrosłem. Jak myślę o świecie w którym żyć będą moje dzieci, to im nie zazdroszczę.Azrael pisze: niemniej wolę taką
Azrael pisze: W sumie można by to uznać za jakąś formę definicji duszy.
Bilex pisze: Ale to tylko wtedy, gdybyśmy byli pewni natury rzeczonej duszy...![]()
Alan, Alan, Alan! pisze: Azrael, uśmiałem się, z tego w drugiej linijce głównie ze względu na śmieszny zlepek literek![]()
Gal pisze: Tak czy siak to koniec kultury w jakiej wyrosłem.
może dlatego, że akurat Ty rozumiesz co tam jest napisaneAzrael pisze: Dobrze że Ci się nie skojarzyło z japońską kreskówką. Mnie wstyd przyznać się kojarzy.
jakbyś był posłem PiS to już by czekał medialny pręgierzAzrael pisze: nadchodzi koniec cywilizacji białego człowieka
Gal pisze: Nie ma czegoś takiego jak HUMANIZM, jeżeli nie zauważa się Biblii przedtem.
Humanizm jest wyłącznie europejsko-chrześcijańską aberracją. Nigdzie więcej nie istnieje.