Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 26 gru 2012, o 23:22

No, to juz wiem :mrgreen:czekalem na propozycje jarmaja,ale skoro nie ma... :-)

Ayo
0 gwiazdek
Auto: 0178/1000
Polubione posty: 0

Post 26 gru 2012, o 23:31

Obrazek

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 26 gru 2012, o 23:36

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/su ... res=EXPORT

ciekawy egzemplarz i nie daleko, i nie z SIP :-) pewnie konkretny

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 27 gru 2012, o 00:23

darecki1981 pisze:No, to juz wiem :mrgreen:czekalem na propozycje jarmaja,ale skoro nie ma... :-)

Czy jak gdzieś broń boże chociaż jednym słowem dałem do zrozumienia, że mam, czy w ogóle chcę, dawać Ci jakieś propozycje?

Daniel
0 gwiazdek
Auto: BRAK

Post 27 gru 2012, o 10:33

Witam.

Jestem nowy na forum i zamierzam zakupić Subaru Forester ,chciałem zapytać czy ktoś może coś wie o tym samochodzie
http://moto.allegro.pl/sliczny-forester ... 00008.html

Wygląda na ładnie wypicowanego i trochę mały przebieg jak na auto z instalacja gazową.
Może go ktoś oglądał ,niestety nie znam się za bardzo na Foresterach i tez nie wiem na co zwrócić szczególna uwagę.

Mam nadzieję że temat w odpowiednim miejscu dałem.

Dzięki i pozdrawiam

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Re: co o tym myslicie?

Post 27 gru 2012, o 21:59

Ayo pisze:bojar, daruj sobie te mONdrosci ludowe bo nie wniosly nic do tematu (poza tym ze masz spoko sasiadow i od kazdej reguly jest wyjatek)
Nie przypominam sobie ,żebym pisał coś na temat moich sąsiadów -to raz.
Cała twoja pisanina sprowadza się do jednego.Kupić auto nie bite,z pewnego źródła,serwisowane i na to wszystko dokumenty.Takie miejsce oczywiście są,ale gdyby darecki1981chciał się tam udać to nie pisałby na forum. - to dwa.
Mój wpis ,nie wniósł nic do tematu ponieważ nie taki był zamysł, odnosił się do tego co ty napisałeś.-to trzy.
Co do mądrości ludowych ,to takie miastowe jak ty,jak piszeta cóś to myślta.Wydaje Ci się ,że jeśli napiszesz coś o wsi to zdeprecjonujesz rozmówcę.Akurat mnie to wisi.Nigdy nie ukrywałem ,że mieszkam na wsi.-to cztery.
jarmaj pisze:
Ja mam tylko to, że 90% (pewnie więcej) handlarzy aut w kraju to gnidy które łżą, oszukują i naciągają, nie mając żadnych obiekcji ostatni wrak sklecony z paru aut sprzedać własnej matce, jako nówkę sztukę bezwypadkową.
I tym akapitem zgadzam się w 100%

jarmaj pisze:Oczywiście możesz nie lubić uogólnień, tylko wtedy kupisz jakieś gówno, a oszust będzie się cieszył, że jak zawsze trafił się kolejny frajer.
Ale z tym już nie.
Jeśli idę kupić trampki na targ to sam się proszę o to ,że sprzedadzą mi podróbki.
To samo jest z samochodem.Tylko rodzi się pytanie.Dlaczego ludzie kupują dużo droższe auta ( od butów) i nie robią wszystkiego,żeby do minimum ograniczyć ryzyko?
Dlaczego jak kupiłeś buty podróbki bo były tanie to potem nie twierdzisz ,że Cię oszukano.Wiesz co kupiłeś,choć niejeden w głębi serca wierzy,że to oryginał.A dużo tańsze i lepiej wyglądające samochody - od innych ofert- ludzie kupują na potęgę?
A potem-jedni wcześniej inni później-krzyczą,że ich oszukano.A moje pytanie brzmi.Co zrobili,żeby ich nie oszukano?Jakoś do tej pory nie kupiłem szrota i niech tak pozostanie.Nie wiem może się mylę,ale moim zdaniem to,że są sprzedawane szroty to taka sama wina ( a może nawet większa ) jest po stronie kupujących.I dlatego nie lubię uogólnień.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 gru 2012, o 22:08

BOJAR to Twoim zdaniem auto kupione na allegro jest szrotem?krotka odpowiedz prosze...

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 27 gru 2012, o 22:22

Nie. I jeszcze dodam,że samochód ,który miał jakieś przygody nie jest przeze mnie z góry skreślany.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 gru 2012, o 22:24

bojar pisze:Nie. I jeszcze dodam,że samochód ,który miał jakieś przygody nie jest przeze mnie z góry skreślany.
pocieszyles mnie, bo tak sobie mysle ilu musialoby byc lajerow :-)

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Post 27 gru 2012, o 22:38

Jak duża liczba nabywców używanych samochodów szuka "okazji" to te "okazje" dostaje.
A że akurat allegro jest jednym z najpopularniejszych sieciowych rynków to dlatego się utarło że z allegro to syf.
Nie bronię nikogo, ani nie oskarżam, ale oszukiwać może każdy, handlarz, prywaciarz, forumowicz. Czy to z allegro czy z karteczki na samochodzie.
Zależy czy chcemy dać się oszukać ;-)
np.
jeżeli ktoś szuka samochodu typowo pracującego (jeżdżącego w trasy itd.) który po 10 latach eksploatacji ma 200 tysięcy kilometrów na liczniku, no to chyba tylko jeżdżonego przez jakiegoś dziadka po bułki do sklepu. Ale zaraz. Przecież jest cała masa takich samochodów w ofertach. Bo tak ludzie chcą być oszukiwani i czuć że trafili na okazję.

Podobnie miałem jak szukaliśmy mojego samochodu.
Impreza wygląd ma sportowy, więc jest eksploatowana w specyficzny sposób :evilgrin:. Jak widzieliśmy w jaki sposób było jeżdżone danym samochodem (sprzedający nas wozili) to prawie od razu czuć było jak był używany. :mrgreen: Wychodziły kwiatki pt. właścicielem jest szwagier który oczywiście za granicą jest i sprzedający nic nie wie na temat samochodu, jeden przypadek był jak na suchym bagnecie jechali 30km :-|
Sprzedający często kręcili i wymyślali historyjki, jak to ich auta nieupalane itd. Większość miała nie więcej jak 35 lat :mrgreen: . A mieszkali w terenach z dużą ilością opadów (okolice jeleniej góey)

Moją sztukę dopadliśmy w firmie zajmującej się Nauką Jazdy, chyba służyło jako auto na specjalne przejażdżki dla kursantów, więc myśleliśmy że będzie lekko pokiereszowane. Po pierwszych oględzinach okazało się że jest bardzo w porządku i służy w miarę bezawaryjnie jak na 12-sto letnie auto. Mimo że było nieatrakcyjne jeśli chodzi o sposób w jaki było wykorzystywane (widać że pracowało), zakup się opłacił. Właściciel nie kręcił i wszystko wyłożył na ławę.

Jak widać okazje rzadko bo rzadko ale są, ale należy ich trzeźwo szukać, a nie lecieć na lep jak mucha.
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 gru 2012, o 22:49

Czyli wszystko zalezy od szczescia tez, ja naprzyklad widze pare fajnych propozycji na allegro.Ale zaraz mamy auta szybkie itd. to znzaczy ze wszyscy jezdza no nie zrozum zle,ale tak normalnie jak sie jezdzi astra?ja naprzyklad mam forka i lubie sobie czasami przygazowac ale nie po to by miec powyzej 200, lubie jk sie zbiera w obroty, na trasie szczegolnie:)i co to znaczy ze zle uzytkuje samochod?jesli padnie turbo to wymienie poprostu.Ale nie moge sobie jadac takim autem powiedziec nie nie rob tego, bo moze cos sie stac.trudno to tylko rzecz, mozna wymienic prawda? :->

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG

Post 27 gru 2012, o 22:59

darecki1981 pisze:Czyli wszystko zalezy od szczescia tez, ja naprzyklad widze pare fajnych propozycji na allegro.Ale zaraz mamy auta szybkie itd. to znzaczy ze wszyscy jezdza no nie zrozum zle,ale tak normalnie jak sie jezdzi astra?ja naprzyklad mam forka i lubie sobie czasami przygazowac ale nie po to by miec powyzej 200, lubie jk sie zbiera w obroty, na trasie szczegolnie:)i co to znaczy ze zle uzytkuje samochod?jesli padnie turbo to wymienie poprostu.Ale nie moge sobie jadac takim autem powiedziec nie nie rob tego, bo moze cos sie stac.trudno to tylko rzecz, mozna wymienic prawda? :->
Nie piszę że nie można jeździć dynamicznie, ostro, upalać. Każdy jeździ jak lubi, umie, chce. Ale jak stan samochodu/ sposób jazdy właściciela/ czy inne przesłanki wskazują na ostrzejsze jeżdżenie ew. upalanie , a on mówi że auto było używane spokojnie, bez szaleństw, jak zwykły dupowóz, no to coś jest na rzeczy :mrgreen: .

Oczywiście zależy jak kto rozumie pojęcie bez szaleństw albo dupowóz :evilgrin:
Konto usunięte pisze:
Obrazek

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 gru 2012, o 23:15

dzixd no to wiem ze gostek klamie :-) jeszcze jak sie trafi cos niepokojacego, a on sie zapiera ahhh,ja lubie przydusic, ale z umiarem, nie jestem rajdowcem, moze u takich szukac ewentualnego nabytku?

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu

Post 27 gru 2012, o 23:32

darecki1981 pisze:dzixd no to wiem ze gostek klamie :-) jeszcze jak sie trafi cos niepokojacego, a on sie zapiera ahhh,ja lubie przydusic, ale z umiarem, nie jestem rajdowcem, moze u takich szukac ewentualnego nabytku?
Nie wiem mam wolnego ssaka i jak na razie nie mam zamiaru tego zmieniać :giggle:
Szukać, szukać, porównywać i szukać, aż trafisz na taki egzemplarz co do którego masz pewność że jest w dobrym stanie, a i tak miej na podorędziu kaskę na ewentualne niespodzianki ( samochody mają to do siebie że lubią się czasem zużyć)
Życzę powodzenia :thumb:
Konto usunięte pisze:
Obrazek

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 gru 2012, o 23:35

dzixd pisze:
darecki1981 pisze:dzixd no to wiem ze gostek klamie :-) jeszcze jak sie trafi cos niepokojacego, a on sie zapiera ahhh,ja lubie przydusic, ale z umiarem, nie jestem rajdowcem, moze u takich szukac ewentualnego nabytku?
Nie wiem mam wolnego ssaka i jak na razie nie mam zamiaru tego zmieniać :giggle:
Szukać, szukać, porównywać i szukać, aż trafisz na taki egzemplarz co do którego masz pewność że jest w dobrym stanie, a i tak miej na podorędziu kaskę na ewentualne niespodzianki ( samochody mają to do siebie że lubią się czasem zużyć)
Życzę powodzenia :thumb:
Jak kazda rzecz :-)

Ayo
0 gwiazdek
Auto: 0178/1000

Post 28 gru 2012, o 13:38

bojar, a gdzie ja napisalem cos o wsi ?
generalnie konczac watek... impreza to nie jest samochod po bulki i kupujac trzeba miec na uwadze, ze auto moglo byc wczesniej mocno i co gorsza bezmyslnie upalane.
o przeszlosci auta sprowadzonego nie wiemy praktycznie nic, poza tym, ze jezdzil nim emerytowany lekarz albo inna babcia, a wlasciwie to auto stalo caly czas w garazu.
imho zeby zminimalizwoac ryzyko poszukiwania najlepiej zaczac od forum, jesli nic sie nie znajdzie to stopniowo poszerzac poszukwiania o otomoto itd
najwazniejsze to nie kupowac samochodu na sile, ja pierwszej imrpezy szukalem dobre pol roku, drugiej tez cos kolo tego.
Po drugie nie wierzyc w okazje od handlarzy, jak tani by samochod nie byl, handlarz i tak kupil go taniej i swoje zarobi, dobry samochod musi kosztowac ! zwlaszcza impreza.
ryzyko zlego zakupu trzeba swiadomie minimalizowac a nie naiwnie wierzyc ze trafi sie rodzynek za okazyjna cene
eot

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

co sadzicie o tym

Post 28 gru 2012, o 22:25

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Re: co sadzicie o tym

Post 28 gru 2012, o 22:36

nie ten dział :thumb:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 00:33

cisza?to oznacza ze pewnie juz dzwonia :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 29 gru 2012, o 01:15

Skoro auto robione u Carfita :arrow: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 79#p336479, to zadzwoń do niego i wypytaj o stan samochodu, remont silnika i strojenie.

To chyba amerykanin. Czyli po 1. zdwoić czujność, większość aut z US przyjeżdża po sporych dzwonach, po 2. jak nie zostały wymienione, to auto prawie nie ma hamulców (US spec miał gorsze niż EU spec)

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 22:03

jarmaj pisze:Skoro auto robione u Carfita :arrow: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 79#p336479, to zadzwoń do niego i wypytaj o stan samochodu, remont silnika i strojenie.

To chyba amerykanin. Czyli po 1. zdwoić czujność, większość aut z US przyjeżdża po sporych dzwonach, po 2. jak nie zostały wymienione, to auto prawie nie ma hamulców (US spec miał gorsze niż EU spec)
Jak poznac auto, czy jest z USA?

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu

Post 29 gru 2012, o 22:27

darecki1981 pisze:
jarmaj pisze:Skoro auto robione u Carfita :arrow: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 79#p336479, to zadzwoń do niego i wypytaj o stan samochodu, remont silnika i strojenie.

Jak poznac auto, czy jest z USA?
Charakterystyczne błotniki przednie
Konto usunięte pisze:
Obrazek

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 22:43

czym sie konkretnie roznia, napisz mi bo nie chce wpakowac sie na mine, ja na zdjeciach nie widze roznicy??

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Odp: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 29 gru 2012, o 22:46

Auta z USA nie mają kierunków na błotnikach.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 22:52

http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-g ... 69328.html
dla przykladu to jest auto z usa

http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-s ... 01814.html
ten jest z europy? no fakt te wyzej nie posiada kieronkow na blotnikach.Nigdy nie zwrocilem na to uwagi, mowie szczerze ;-)

ODPOWIEDZ