Korki i moja nieustanna frustracja
Re: Korki i moja nieustanna frustracja
Chloru, a to nie załapałem 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn pisze:Pewnie na tarchominie a pracujesz w Legionowie to Cię nie dotyczy
Co najwyzej w Tarchominie, ale to nie jest Warszawa - wiec pudlo.
g.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
A co to jest???gruby pisze: ale to nie jest Warszawa - wiec pudlo
gruby pewnie na nocną zmianę robi

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Zamykają wiadukt na Towarowej.
Całość tutaj.
Ok. godz. 22 w środę zamknięty zostanie zachodni wiadukt nad torami kolejowymi. Oznacza to, że nieprzejezdny będzie fragment Towarowej od ronda Daszyńskiego do pl. Zawiszy. Urzędnicy nazywają to zamknięciem awaryjnym. - Ten wiadukt jest w nienajlepszym stanie. Przed sobotnim zamknięciem Prostej w związku z budową drugiej linii metra trzeba tam wymienić izolację i nawierzchnię. Towarową ma prowadzić objazd, dlatego wiadukt trzeba wzmocnić, szczególnie po ostatnich ulewach - mówi Tomasz Kunert, rzecznik miejskiego koordynatora ds. remontów.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Kiedyś, w młodych latach zaczytywałem się Tytusem, Romkiem i A'tomkiem. I bardzo śmieszna wydawała mi się księga z wyspami nonsensu. A wśród nich wyspa, na której były tylko samochody. Coś mi to przypomina 

Poczytaj troche o Warszawie, to moze bedziesz wiedzial.Godlik pisze:A co to jest???gruby pisze: ale to nie jest Warszawa - wiec pudlo
g.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Dzięki za dobrą radę.gruby pisze: Poczytaj troche o Warszawie, to moze bedziesz wiedzial.
Ale może oszczędzisz mi czasu i odpowiesz na pytanie co to jest, jeżeli nie Warszawa?
Godlik pisze:Dzięki za dobrą radę.gruby pisze: Poczytaj troche o Warszawie, to moze bedziesz wiedzial.
Ale może oszczędzisz mi czasu i odpowiesz na pytanie co to jest, jeżeli nie Warszawa?
Rusz lepiej cztery litery do biblioteki i sie poducz, albo zmien info.Godlik pisze:Skąd: Warszawa
g.
jak widać gruby nie tylko ekspertem lotnictwa jest, historii, proktologii, ale i geografii 

minimus, bo gruby, to jest forumowy omnibusek 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Godlik
- 6 gwiazdek
dlatego pytałem eksperta...minimus pisze: jak widać gruby nie tylko ekspertem lotnictwa jest, historii, proktologii, ale i geografii
on zawsze taki mało uprzejmy? spodnie go cisną czy co...

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Godlik, jakbyś miał takie wielkie jaja i co wieczór sobie na którymś z nich niechcący usiadł to też byłbyś nieuprzejmy 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Godlik
- 6 gwiazdek
Ja się odcinam, ciach, ciachChloru pisze: Godlik, jakbyś miał takie wielkie jaja i co wieczór sobie na którymś z nich niechcący usiadł to też byłbyś nieuprzejmy

- Godlik
- 6 gwiazdek
Nie czytać ze zrozumieniem - również. Co ma historia do napisania przez Ciebie, że Tarchomin to nie Warszawa i mojego pytania, "to w takim razie co"gruby pisze: Nie znac historii swojego miasta, to obciach i tyle.
Nieważne. Zresztą co mnie obchodzi jakiś Tarchomin - i tak nie mam paszportu.
No to tez i tlumacze, ze warto czasami zaglebic sie w literaturze.Godlik pisze:Nie czytać ze zrozumieniem - również. Co ma historia do napisania przez Ciebie, że Tarchomin to nie Warszawa i mojego pytania, "to w takim razie co"
A jak nie, to wracaj do Sulecic.
g.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Ale to serio problem został poruszony. No bo jak określić przynależność miejską, czy w ogóle geograficzną, tego nieszczęsnego Tarchomina?FUX pisze:Ni śmieszne, ni poważne...
Wg mapy/planu miasta? No bez jaj, to przecież każdy potrafi, nie idźmy na tę złudną łatwiznę.
Wg map historycznych? To już prędzej, zawsze wtedy trzeba będzie do biblioteki pójść i będzie można tam zaczytanego grubego spotkać.

Ale to też łatwizna w sumie.
To może trzeba sięgnąć dalej, jakiś czwartorzęd, czy coś i powiedzieć, że Tarchomin jest pod lodowcem.
Albo nie, to też bez sensu, jak z tym że jest w Warszawie.

Już wiem! Lokalizując go trzeba powiedzieć, że jest dnem oceanu! Tak, to myślę będzie najlepsze!

Tarchomin to nie Warszawa, to dno praoceanu nad którym unoszą się pierwsze formy życia. Czym jest obecnie, co to kogo obchodzi.
Godlik, ucz się!

jarmaj, za chwilę utwory wierszowane na tematy techniczne zaczniesz pisać... 

Dolce far niente 

ale nieuki
Tarchomin powstał z trzech oddzielnych podwarszawskich wsi, włączonych do Warszawy w 1951 r. Wieś Tarchomin znana jest od średniowiecza. Jej nazwa występuje w dokumentach już w XIII wieku. Była to wieś szlachecka, zamieszkana przez ród Jastrzębców. W XVI wieku należała do Weslów, Zaliwskich, Ossolińskich, którzy wystawili tu gotycki kościół pod wezwaniem św. Jakuba. W 1823 roku na terenie Tarchomina powstała fabryka octu.

Tarchomin powstał z trzech oddzielnych podwarszawskich wsi, włączonych do Warszawy w 1951 r. Wieś Tarchomin znana jest od średniowiecza. Jej nazwa występuje w dokumentach już w XIII wieku. Była to wieś szlachecka, zamieszkana przez ród Jastrzębców. W XVI wieku należała do Weslów, Zaliwskich, Ossolińskich, którzy wystawili tu gotycki kościół pod wezwaniem św. Jakuba. W 1823 roku na terenie Tarchomina powstała fabryka octu.

-
robanio007
- 2 gwiazdki
- Auto: Niebieski Robur
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Aha,nie Warszawa, to skąd tam te zaje....e korki rano i wieczorem, jak jadę do pracy i wracam.No skąd?gruby pisze:Kruszyn pisze:Pewnie na tarchominie a pracujesz w Legionowie to Cię nie dotyczy
Co najwyzej w Tarchominie, ale to nie jest Warszawa - wiec pudlo.
g.

...oleewam to,lubie te robote.
robanio007 pisze: skąd tam te zaje....e korki rano i wieczorem, jak jadę do pracy i wracam.No skąd?
kolejka po ocet może
-
robanio007
- 2 gwiazdki
- Auto: Niebieski Robur
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0