pytania z cyklu "dziwne"
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: pytania z cyklu "dziwne"
Dzięki chłopaki
Aż takiego zaangażowania, a przede wszystkim kreatywności się nie spodziewałem
Przy takich temperaturach letni płyn do spryskiwaczy zamarza na szybie

Godlik pisze:
30-stopniowych mrozów raczej się nie spodziewamy, bez przesady...
Może nie są nie będą to arktyczne mrozy, ale jednak ma być dość rześko: http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_ ... =2n&id=661Konto usunięte pisze:
Szymon a co? Letni nie działa? Macie już mrozy? Po co chcesz to wypsikac?
Przy takich temperaturach letni płyn do spryskiwaczy zamarza na szybie

Lepiej tego nie mieszać. Tzn. skuteczność jest lepsza, jak się nie miesza.Godlik pisze: Kup koncentrat i dolewaj w miarę ubywania letniego.
Dokładnie - używam koncentratu Sonax'arrosiak pisze:
Kiedyś kupiłem jakiegoś poleconego Sonaxa i faktycznie zżerał wszystko co wycieraczka na drodze spotkała.
To mógł być efekt rozcieńczania płynu zwykłą wodą. Ja używam wody demineralizowanejAlan, Alan, Alan! pisze: Dokładnie tak musiałem przepompować ponad litr octu jak w Wiśni stary płyn wytrącił jakiś osad i zapchało przewody.

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Eeee tam, przesadzasz. Ja mieszam w róznych proporcjach i konfiguracjach wodę destylowaną, pły letni/zimowy i ten niebieski koncentrat (chyba Sonax?).So What! pisze: Lepiej tego nie mieszać. Tzn. skuteczność jest lepsza, jak się nie miesza.
Spadku skuteczności nie zanotowałem

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Godlik pisze: Eeee tam, przesadzasz. Ja mieszam w róznych proporcjach i konfiguracjach wodę destylowaną, pły letni/zimowy i ten niebieski koncentrat (chyba Sonax?).
Spadku skuteczności nie zanotowałem![]()
Wodę destylowaną? Wypas

i to sie gdzieś za 8 lat zemściKonto usunięte pisze: Ja wlewam zwykłą ze szlauchu

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Ponoć najlepsze efekty są przy rozcieńczaniu wodą święconą (nie czuć siarki czy jakoś tak).
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nie, taki biały "proszek", który zbijał się w gluty i zapychał przewody. Było tak jak kupiłem, możliwe że dlatego szwancar sprzedał.So What! pisze: To mógł być efekt rozcieńczania płynu zwykłą wodą. Ja używam wody demineralizowanej

a może Kolumbijczyk?Alan, Alan, Alan! pisze: taki biały "proszek"
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Wygrała opcja z gumową rurką - płyn do spryskiwaczy został zassany, a resztą zajęła się już grawitacja 

To nie musisz zębów myćSo What! pisze: esilon, tak z nanotechnologią

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Eeee. Letni spuszczał, a nie zimowy...esilon pisze:So What!, i jaki smak ? dobry ?

Re: Odp: pytania z cyklu
http://www.autoland.pl/produkty/kosmety ... _szyb/lookvicu pisze:Kubik, czego konkretnie używasz?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Bez przesady, 5l kosztuje chyba z 3 zł w Carrefourze...Konto usunięte pisze: Wodę destylowaną? Wypas Ja wlewam zwykłą ze szlauchu
Poza tym, nie wiem jaką masz wodę, ale z mojej 'kranówy' osadza się strasznie dużo kamienia. Już jeden czajnik i żelazko unicestwił... Widziałem też, jakie spustoszenie zrobił w mojej poprzedniej pralce. Podejrzewam, że na pompkę spryskiwacza działa podobnie.
Poza tym, sama woda może też mieć szkodliwy wpływ na zdrowie:
http://m.forbes.pl/mobile/artykul/home/ ... 178,1,none
no właśnie, czymś się różnimy od zwierzątGodlik pisze: sama woda może też mieć szkodliwy wpływ na zdrowie
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Pytanie chyba do WiSa, ale pewno parę osób więcej odpowie.
W jakich okolicznościach utraciliśmy prawo do posiadania broni? Nie to żebym bardzo potrzebował, ale zastanawia mnie, że niektóre kraje nie mają z tym problemu, a inne - jak nasz - zakazują.
W jakich okolicznościach utraciliśmy prawo do posiadania broni? Nie to żebym bardzo potrzebował, ale zastanawia mnie, że niektóre kraje nie mają z tym problemu, a inne - jak nasz - zakazują.
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
przecież myśliwi mogą mieć brońAlan, Alan, Alan! pisze:Pytanie chyba do WiSa, ale pewno parę osób więcej odpowie.

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Jeżeli o Polskę chodzi, stawiam na zabory.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
czy ma ktoś jakichś znajomych pracujących w jakiejkolwiek Spółdzielni Mieszkaniowej?