Off the beaten track
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jak to co za teren, adrenaline camp, na oko po tablicach sądząc to w Rumunii. Fajna impreza, może tak jakiś nasz diler by coś takiego zrobił?rrosiak pisze:Raczej, co dobry kierownik potrafi wolnym ssakiem, a tak w ogóle, co to za teren

inquiz pisze:esilon napisał/a:
Konto usunięte, patrz na tohttp://www.youtube.com/wa...feature=related
a liczylem ze zaraz polamie te sliczne plastiki
Sie znacieinquiz napisał/a:
a liczylem ze zaraz polamie te sliczne plastiki
ja tez myslałem, że mu te falbanki w koła sie wkręca

Jak bym go dostał na 2 wyjazdy do lasu od razu by lepiej wyglądałKonto usunięte pisze:Sie znacieprzecież to Forester STi jest
Od razu widać było że jakaś ściema z tego być musi

Co do toru, to chyba lepiej mozna sie pobawic na poligonie albo ostatnio objezdzonej miejscowce.
PS Co do pojeżdzenia to może warto by rozważyć okolice Świdru za Otwockiem, byłem tam kilka razy zwykla osobówką i trochę pobrodziłem po rzeczce - jak sobie spacerowałem to możnaby wytyczyć trasę do 30 cm głębokości i przejechać. Zwisy OBK może nie dałyby rady ale forysie chyba tak. Na wiosnę możnaby przejechać jakąś terenówką i zbadać trasę.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
inquiz, super, co prawda luty już wygląda na zajęty a pod koniec jadę na narty, ale w marcu chętnie pojadę z Tobą oblukać teren. Mhm?
Poligon poligonem, ale rzeczywiście trzeba nowy teren znaleźć. Tradycyjnie w Czeczenii.
Hle hle, no to taka pokazówka, ale fajna. Widać, że ustawili przeszkody tak żeby sobie Forek poradził, więc można zobaczyć przez co się na pewno da przejechać. Film treningowy.rrosiak pisze:Co to za teren w porównaniu z poligonem w Sulejówku, gdzie niczego nie da sie przewidzieć.
Poligon poligonem, ale rzeczywiście trzeba nowy teren znaleźć. Tradycyjnie w Czeczenii.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Z fajnych terenów polecanych przez kolegę od zaawansowanego 4x4 jest prywatny teren (podobno udostępniany bez problemu) niedaleko Kuklówki Radziejowickiej oraz stary poligon w Gorze Kalwarii.inquiz pisze: PS Co do pojeżdzenia to może warto by rozważyć okolice Świdru za Otwockiem, byłem tam kilka razy zwykla osobówką i trochę pobrodziłem po rzeczce - jak sobie spacerowałem to możnaby wytyczyć trasę do 30 cm głębokości i przejechać. Zwisy OBK może nie dałyby rady ale forysie chyba tak. Na wiosnę możnaby przejechać jakąś terenówką i zbadać trasę.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
tylko nie porywajmy się zbyt wysoko, chyba na następne jeżdzenie będę musiał się do kogoś wprosić bo jak po poligonie robiłem geometrię to miałem lekko skrzywiony drążek a po ostatnich piachach w okolicach 100/h trzęsie kierownica, nie wiem czy jakieś końcówki czy felgę skrzywiłem - a te stalówki podobno niezniszczalnerrosiak pisze:Z fajnych terenów polecanych przez kolegę od zaawansowanego 4x4

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Nie byłem osobiście, ale ponoć bardzo urozmaicona trudność. Teren pod Kuklówką masz dokładnie tutaj (N 52:02:05 ; E 20:34:14), a poligon tutaj (N 51:58:00 ; E 21:12.:18). W Google Earth ładnie widać.Konto usunięte pisze:rrosiak, a byłeś tam albo masz jakieś namiary? Pod koniec tygodnia to może nawet w piątek bym skoczył w ciągu dnia obejrzeć. Od razu można fajną knajpę na après boue obczaić
A umyłeś dobrze felgi, bo ja to samo miałem, ale po myjce wszystko jest OK.inquiz pisze:a po ostatnich piachach w okolicach 100/h trzęsie kierownica,
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak pisze:Nie byłem osobiście, ale ponoć bardzo urozmaicona trudność. Teren pod Kuklówką masz dokładnie tutaj (N 52:02:05 ; E 20:34:14), a poligon tutaj (N 51:58:00 ; E 21:12.:18). W Google Earth ładnie widać.
Właśnie obejrzałem - ten poligon wygląda generalnie na kupę piachu (ciężko coś bliższego powiedzieć) a teren prywatny to kawałek pola? Chyba zrobię oględziny w piątek.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Akurat punkt, który Ci podałem to piach, ale w okolicy jest też las. Nieco poniżej (na południe znaczy się) widać również piach, są to ponoć bardzo fajne podjazdy.Konto usunięte pisze:Właśnie obejrzałem - ten poligon wygląda generalnie na kupę piachu (ciężko coś bliższego powiedzieć) a teren prywatny to kawałek pola? Chyba zrobię oględziny w piątek.
Co do Kuklówki, to faktycznie jakieś pole, ale las też jest.
Re: Off the beaten track
Czas odświeżyć wątek. Plan się rodzi aby w niedzielę zrobić spotkanie, nawet takie żeby imprezy dały radę no i grill jakiś też by mógł być.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz pisze:Czas odświeżyć wątek. Plan się rodzi aby w niedzielę zrobić spotkanie, nawet takie żeby imprezy dały radę no i grill jakiś też by mógł być.
Uhum. Proponuje tak kolo 5:30.
g.
Na razie propozycję rzucił minimus na godzinę 10, co do miejsca proponuję miejsce ostatniego spotkania czyli Kąty Węgierskie - na forum równoległym rzuciłem pomysł na tą lokalizację aby posiadacze imprez także mogli dojechać - jest spory kawał płaskiego piachu gdzie można się pokręcić bez obawy o pourywanie wszystkiego.
Miejsca sporo, jakiś grill też można odpalić.
Miejsca sporo, jakiś grill też można odpalić.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
hogulcu, a myslisz, ze czemu proponowalem 5:30?hogi pisze:A F1 nikt nie odsypia?
g.
Ja myślałem, że z powodu wrodzonej złośliwości.gruby pisze:hogulcu, a myslisz, ze czemu proponowalem 5:30?hogi pisze:A F1 nikt nie odsypia?
g.

czarne jest piękne...