Off the beaten track

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
arosiak
1 gwiazdka
Auto: WRX, SVX, OBK
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 30 sty 2008, o 16:50

A to moja czarna lodówka.
Wydech full kawior professionall czyli puszka końcowa ulter za pasztetowe 300 PLN.
To małe niby tłumikowate po środku, po prostu wyrzucone i wstawiona zamiast tego strumienica (co podobno nie powinno być w turbo).

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 30 sty 2008, o 17:00

arosiak, wypas, naprawdę bardzo fajnie brzmi,

300pln mówisz 8-) :-P

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lut 2008, o 18:23

Co potrafi wolnyssak w terenie 8-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 4 lut 2008, o 19:09

Konto usunięte pisze:Co potrafi wolnyssak w terenie 8-)

Raczej, co dobry kierownik potrafi wolnym ssakiem, a tak w ogóle, co to za teren :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 4 lut 2008, o 20:59

Konto usunięte, patrz na to :!:

:evilgrin:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 4 lut 2008, o 21:15

esilon pisze:Konto usunięte, patrz na to :!:

a liczylem ze zaraz polamie te sliczne plastiki :evilgrin:

esilon
6 gwiazdek

Post 4 lut 2008, o 21:27

inquiz pisze:a liczylem ze zaraz polamie te sliczne plastiki
:mrgreen: ja tez myslałem, że mu te falbanki w koła sie wkręca :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lut 2008, o 23:34

rrosiak pisze:Raczej, co dobry kierownik potrafi wolnym ssakiem, a tak w ogóle, co to za teren
Jak to co za teren, adrenaline camp, na oko po tablicach sądząc to w Rumunii. Fajna impreza, może tak jakiś nasz diler by coś takiego zrobił? :roll:
inquiz pisze:esilon napisał/a:
Konto usunięte, patrz na to :!: http://www.youtube.com/wa...feature=related

a liczylem ze zaraz polamie te sliczne plastiki :evilgrin:
inquiz napisał/a:
a liczylem ze zaraz polamie te sliczne plastiki
:mrgreen: ja tez myslałem, że mu te falbanki w koła sie wkręca
Sie znacie :roll: przecież to Forester STi jest :evilgrin: Od razu widać było że jakaś ściema z tego być musi 8-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2008, o 23:44

Konto usunięte pisze:Jak to co za teren, adrenaline camp, na oko po tablicach sądząc to w Rumunii. Fajna impreza, może tak jakiś nasz diler by coś takiego zrobił? :roll:
Co to za teren w porównaniu z poligonem w Sulejówku, gdzie niczego nie da sie przewidzieć. 8-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2008, o 23:50

Konto usunięte pisze:Sie znacie :roll: przecież to Forester STi jest :evilgrin: Od razu widać było że jakaś ściema z tego być musi 8-)
Jak bym go dostał na 2 wyjazdy do lasu od razu by lepiej wyglądał :mrgreen:
Co do toru, to chyba lepiej mozna sie pobawic na poligonie albo ostatnio objezdzonej miejscowce.

PS Co do pojeżdzenia to może warto by rozważyć okolice Świdru za Otwockiem, byłem tam kilka razy zwykla osobówką i trochę pobrodziłem po rzeczce - jak sobie spacerowałem to możnaby wytyczyć trasę do 30 cm głębokości i przejechać. Zwisy OBK może nie dałyby rady ale forysie chyba tak. Na wiosnę możnaby przejechać jakąś terenówką i zbadać trasę.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 lut 2008, o 00:03

inquiz, super, co prawda luty już wygląda na zajęty a pod koniec jadę na narty, ale w marcu chętnie pojadę z Tobą oblukać teren. Mhm?
rrosiak pisze:Co to za teren w porównaniu z poligonem w Sulejówku, gdzie niczego nie da sie przewidzieć.
Hle hle, no to taka pokazówka, ale fajna. Widać, że ustawili przeszkody tak żeby sobie Forek poradził, więc można zobaczyć przez co się na pewno da przejechać. Film treningowy.

Poligon poligonem, ale rzeczywiście trzeba nowy teren znaleźć. Tradycyjnie w Czeczenii. 8-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lut 2008, o 00:04

inquiz pisze: PS Co do pojeżdzenia to może warto by rozważyć okolice Świdru za Otwockiem, byłem tam kilka razy zwykla osobówką i trochę pobrodziłem po rzeczce - jak sobie spacerowałem to możnaby wytyczyć trasę do 30 cm głębokości i przejechać. Zwisy OBK może nie dałyby rady ale forysie chyba tak. Na wiosnę możnaby przejechać jakąś terenówką i zbadać trasę.
Z fajnych terenów polecanych przez kolegę od zaawansowanego 4x4 jest prywatny teren (podobno udostępniany bez problemu) niedaleko Kuklówki Radziejowickiej oraz stary poligon w Gorze Kalwarii.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 lut 2008, o 00:08

rrosiak, a byłeś tam albo masz jakieś namiary? Pod koniec tygodnia to może nawet w piątek bym skoczył w ciągu dnia obejrzeć. Od razu można fajną knajpę na après boue obczaić 8-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lut 2008, o 00:12

rrosiak pisze:Z fajnych terenów polecanych przez kolegę od zaawansowanego 4x4
tylko nie porywajmy się zbyt wysoko, chyba na następne jeżdzenie będę musiał się do kogoś wprosić bo jak po poligonie robiłem geometrię to miałem lekko skrzywiony drążek a po ostatnich piachach w okolicach 100/h trzęsie kierownica, nie wiem czy jakieś końcówki czy felgę skrzywiłem - a te stalówki podobno niezniszczalne :evil:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lut 2008, o 00:22

Konto usunięte pisze:rrosiak, a byłeś tam albo masz jakieś namiary? Pod koniec tygodnia to może nawet w piątek bym skoczył w ciągu dnia obejrzeć. Od razu można fajną knajpę na après boue obczaić 8-)
Nie byłem osobiście, ale ponoć bardzo urozmaicona trudność. Teren pod Kuklówką masz dokładnie tutaj (N 52:02:05 ; E 20:34:14), a poligon tutaj (N 51:58:00 ; E 21:12.:18). W Google Earth ładnie widać.
inquiz pisze:a po ostatnich piachach w okolicach 100/h trzęsie kierownica,
A umyłeś dobrze felgi, bo ja to samo miałem, ale po myjce wszystko jest OK.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 lut 2008, o 00:33

rrosiak pisze:inquiz napisał/a:
a po ostatnich piachach w okolicach 100/h trzęsie kierownica,

A umyłeś dobrze felgi, bo ja to samo miałem, ale po myjce wszystko jest OK.
A no właśnie, mi po paru poligonach też trzęsło, do pierwszej myjni. :idea:

arosiak
1 gwiazdka
Auto: WRX, SVX, OBK

Post 5 lut 2008, o 09:50

A mi tak ta glina do felg sie przykleiła, że musiałem ściągać i szorować felgi.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 lut 2008, o 11:26

rrosiak pisze:Nie byłem osobiście, ale ponoć bardzo urozmaicona trudność. Teren pod Kuklówką masz dokładnie tutaj (N 52:02:05 ; E 20:34:14), a poligon tutaj (N 51:58:00 ; E 21:12.:18). W Google Earth ładnie widać.

Właśnie obejrzałem - ten poligon wygląda generalnie na kupę piachu (ciężko coś bliższego powiedzieć) a teren prywatny to kawałek pola? Chyba zrobię oględziny w piątek.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lut 2008, o 12:57

Konto usunięte pisze:Właśnie obejrzałem - ten poligon wygląda generalnie na kupę piachu (ciężko coś bliższego powiedzieć) a teren prywatny to kawałek pola? Chyba zrobię oględziny w piątek.
Akurat punkt, który Ci podałem to piach, ale w okolicy jest też las. Nieco poniżej (na południe znaczy się) widać również piach, są to ponoć bardzo fajne podjazdy.

Co do Kuklówki, to faktycznie jakieś pole, ale las też jest.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: Off the beaten track

Post 11 mar 2008, o 23:13

Czas odświeżyć wątek. Plan się rodzi aby w niedzielę zrobić spotkanie, nawet takie żeby imprezy dały radę no i grill jakiś też by mógł być.
Živela Jugoslavija!

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 12 mar 2008, o 00:19

inquiz pisze:Czas odświeżyć wątek. Plan się rodzi aby w niedzielę zrobić spotkanie, nawet takie żeby imprezy dały radę no i grill jakiś też by mógł być.

Uhum. Proponuje tak kolo 5:30.

g.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 mar 2008, o 23:33

Na razie propozycję rzucił minimus na godzinę 10, co do miejsca proponuję miejsce ostatniego spotkania czyli Kąty Węgierskie - na forum równoległym rzuciłem pomysł na tą lokalizację aby posiadacze imprez także mogli dojechać - jest spory kawał płaskiego piachu gdzie można się pokręcić bez obawy o pourywanie wszystkiego.
Miejsca sporo, jakiś grill też można odpalić.
Živela Jugoslavija!

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 13 mar 2008, o 01:02

A F1 nikt nie odsypia?
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 13 mar 2008, o 01:34

hogi pisze:A F1 nikt nie odsypia?
hogulcu, a myslisz, ze czemu proponowalem 5:30?

g.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 13 mar 2008, o 10:57

gruby pisze:
hogi pisze:A F1 nikt nie odsypia?
hogulcu, a myslisz, ze czemu proponowalem 5:30?

g.
Ja myślałem, że z powodu wrodzonej złośliwości. :razz:
czarne jest piękne...

ODPOWIEDZ