Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Re: Coś niedobrego

Post 12 sty 2010, o 20:52

Piter 35, jeżeli chcesz się przenieść to już idź do nowego operatora, żeby załatwił za Ciebie formalności (wypowiedzenie umowy, przeniesienie numeru itp.).

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 12 sty 2010, o 20:53

So What! pisze: jeżeli chcesz się przenieść to już idź do nowego operatora, żeby załatwił za Ciebie formalności (wypowiedzenie umowy, przeniesienie numeru itp.).
Czekam na razie co era mi zaproponuje , jak nie będzie ciekawie to miesiąc później się gdzieś z numerem przeniosę :arrow: Na pewno nie do PLay :evil:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 12 sty 2010, o 21:38

Od dziesięciu lat mam tą samą kartę sim, jeszcze z logiem "Idea" - najpierw pop i później abonament. Jakoś niedługo kończy mi się umowa - strona orange.pl molestuje mnie o wybór nowej oferty - abonament mam taki, że chyba powinni być zadowoleni. Jak mi teraz nie zaproponują czegoś to zmieniam dostawcę... chociaż wolałbym nie, bo numer mam jeden "od zawsze". :-/

A nie, luzik, jeszcze 3 miesiące, pójdę tam gdzie będzie Nexus One.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sty 2010, o 21:39

Piter 35, wyślij im oświadczenie o wypowiedzeniu umowy ze skutkiem na koniec okresu, na który została zawarta. To ich zmobilizuje :giggle:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 12 sty 2010, o 21:52

citan pisze: chociaż wolałbym nie, bo numer mam jeden "od zawsze".
Numer możesz również przenieść.
So What! pisze:Piter 35, wyślij im oświadczenie o wypowiedzeniu umowy ze skutkiem na koniec okresu, na który została zawarta. To ich zmobilizuje :giggle:
Dokładnie :idea: Jak Aster dał mi dobrą ofertę na telefon stacjonarny i zadzwoniłem do TPSA z prośbą o kontrofertę, to powiedzieli, że nie mogą mi zaproponować lepszych warunków. Od chwili, kiedy dostarczyłem im wypowiedzenie, wydzwaniali codziennie proponując różne upusty, żeby tylko nie odchodzić. Ostatnią propozycją było umorzenie ostatniego rachunku, jeśli znajdę kogoś kto przejmie mój numer :idea:

Konto usunięte przyłapał mnie na błędzie ortograficznym. Płonę ze wstydu :oops:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek S-turbo
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 13 sty 2010, o 12:24

Wczoraj miałem taki dzień, że nikomu takiego nie życzę.

Dwa razy zmieniałem gumę (kogoś kole w oczy, że komuś się wiedzie). Po pierwszej wizycie u gumiarza okazało się, że jest kolejna mała dziurka więc powtórka z "rozrywki".

Na dodatek jak ostatnia sierota przywaliłem tyłem w słupek. :wall:
Szkody: zbita lampa na klapie i główna (na szczęście da się jeździć) i lekko zdeformowany zderzak + odprysk lakieru.
Szczęście w nieszczęściu, że blacha cała.

W związku z tą sytuacją mam do Was pytanie: Na ile TU może wycenić taką szkodę?
Lampy wymienię ale ze zderzakiem dam sobie chyba spokój. Coś na wiosnę wykombinuję aby się nie rzucało w oczy.

Ale na koniec dnia poprawiło mi się :-)
Jakiś pajac w nowym Mondeo chciał się ścigać na trasie Tuszyn-Łódź. Stałem na czerwonym, on dojeżdżał i zredukował jak się zielone zapaliło.
I dwa razy tak.
Gościu nie miał szans. Chyba jakiś kiepski kierownik był. W dodatku w klekocie.
vel misza, Pozdrawiam!

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 13 sty 2010, o 12:26

miszozon, wyrazy.
Jeśli zderzak wgnieciony to pod spodem też mogą być straty :-/

miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek S-turbo

Post 13 sty 2010, o 12:30

minimus pisze: pod spodem też mogą być straty

Możliwe ale nie wydaje mi się. Słupek trafił w "kant" zderzaka i mniej więcej na długości 10cm się wgniótł i powrócił ale widać, że coś było.
Na razie nie mam możliwości zrobienia fotek ale jak pstryknę to wrzucę na forum.
vel misza, Pozdrawiam!

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 13 sty 2010, o 12:47

citan pisze: zmieniam dostawcę... chociaż wolałbym nie, bo numer mam jeden "od zawsze".
Przecież numer możesz przenieść... :idea:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 13 sty 2010, o 13:03

Bilex pisze: Przecież numer możesz przenieść... :idea:
A potem stwierdzić, że połowa dziwnych usług (np. różne powiadomienia SMS-owe) nie działa poprawnie. Całe to przenoszenie numerów wymyślił jakiś kretyn, który prawdopodobnie w ogóle nie miał pojęcia o tym, jak działa sieć telefoniczna.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 13 sty 2010, o 13:13

Przeniosłem numer półtora roku temu z Plusa do Orange. Wszystko działa bez zarzutu.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 13 sty 2010, o 14:14

ky, dramatyzujesz nadmiernie. Działa jak należy. Przez pierwsze jeden-dwa dni bywa problem z zetemesami ale poźniej jest gitarra.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 13 sty 2010, o 15:24

Posprawdzałem ofertę różnych sieci i to jakaś bryndza jest. Nigdy nie miałem iPhone, ale 3G to staroć jest, a życzą sobie jak za mokre zboże, to samo Magic, tragedia.

Nie wierzę (tak, to kwestia wiary) w "przenoszenie" numerów, do tego pakietowe przesyłanie danych w Orange ma swoje zalety... 4GB i po przekroczeniu limitu ograniczają przepustowość tylko. Do tego w Bełchatowie mają niezły zasięg jeżeli chodzi o transfer danych właśnie.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2010, o 18:15

WiS pisze: inquiz napisał(a):w takich sytuacjach człowiek się radykalizuje

Objaw starości - ja się już nie radykalizuję, tylko tak jakoś coraz mniej się czemukolwiek dziwię...
Ja też tak mam. Tyle, że u mnie to nie jest objaw starości tylko coś, co przyszło z czasem :giggle:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 13 sty 2010, o 19:55

Obejrzałem właśnie materiał o trzęsieniu ziemi na Haiti :-( Należy się cieszyć z naszego położenia geograficznego.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 13 sty 2010, o 20:04

Straszna tragedia :o ;-(

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 13 sty 2010, o 21:26

citan pisze: Orange ma swoje zalety... 4GB i po przekroczeniu limitu ograniczają przepustowość tylko. Do tego w Bełchatowie mają niezły zasięg jeżeli chodzi o transfer danych właśnie.

Abonamentowe usługi (Plus, Play) też tak mają. Zasięg Play/Plus w Bełchatowie w McDonaldzie - sprawdzony, działa ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 13 sty 2010, o 21:30

Chloru, ale play chyba oferuje swój internet tylko na swoich nadajnikach. Nadajniki plusa są z tego co wiem dzierżawione tylko na podstawowe usługi

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 13 sty 2010, o 21:34

Konto usunięte pisze: Chloru, ale play chyba oferuje swój internet tylko na swoich nadajnikach. Nadajniki plusa są z tego co wiem dzierżawione tylko na podstawowe usługi
Play Online faktycznie działa tylko w zasięgu Play 3G. Maszty Plusa wykorzystywane są tylko tam, gdzie nie ma zasięgu Play. Z punktu widzenia klienta nie ma żadnego znaczenia, czy w danej chwili jest w zasięgu Plusa czy Play.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 13 sty 2010, o 21:40

Konto usunięte, ale ja mam jedną i drugą. I w miejscu o którym mówię chodziły mi obie. Ten ukośnik faktycznie mógł wprowadzić w błąd.

BTW - tak FYI, właśnie odpaliłem na próbę Orange CDMA ;-) Ty chyba masz tam u siebie problemy z internetem.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 13 sty 2010, o 21:51

Godlik pisze: Maszty Plusa wykorzystywane są tylko tam, gdzie nie ma zasięgu Play. Z punktu widzenia klienta nie ma żadnego znaczenia, czy w danej chwili jest w zasięgu Plusa czy Play.

Oj ma. Mam na granicy zasięgu nadajnik Play i nadajnik Plusa w dobrym zasięgu. Gdy telefon wypadnie z sieci, to powtórne zalogowanie się trwa wieczność (nawet kilka minut). Bo najpierw się szarpie z Play'em, do którego nie może się zalogować, a dopiero potem loguje się do Plusa. Denerwuje mnie to nieco.
Chloru pisze: BTW - tak FYI, właśnie odpaliłem na próbę Orange CDMA ;-) Ty chyba masz tam u siebie problemy z internetem.

Z CDMA rewelacji nie ma. Wystarczy kilku użytkowników wkoło nadajnika, żeby mieć g... transfer. A poza tym jako klient gniewam się na Orange. Za to lubię go jako klienta :mrgreen:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 13 sty 2010, o 21:56

Konto usunięte pisze: Oj ma. Mam na granicy zasięgu nadajnik Play i nadajnik Plusa w dobrym zasięgu. Gdy telefon wypadnie z sieci, to powtórne zalogowanie się trwa wieczność (nawet kilka minut). Bo najpierw się szarpie z Play'em, do którego nie może się zalogować, a dopiero potem loguje się do Plusa. Denerwuje mnie to nieco.
Hmmm...
No to na pewno wina telefonu :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sty 2010, o 22:10

Konto usunięte pisze: Z CDMA rewelacji nie ma. Wystarczy kilku użytkowników wkoło nadajnika, żeby mieć g... transfer. A poza tym jako klient gniewam się na Orange. Za to lubię go jako klienta

No właśnie testuje - prędkości takie se rzekłbym, zaskakująco niskie opóźnienie łącza w momencie kiedy jest nieużywane ~60ms - imho calkiem nieźle. Potestuje se i oddam, żadna krzywda ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 14 sty 2010, o 18:38

AAAA! :wall:
Nienawidzę javy, ew. piszących soft w javie.
czarne jest piękne...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2010, o 20:03

vibowit, co Ci zrobili ? ;-)

ODPOWIEDZ