PROGRAM STARTÓW ROBERTA KUBICY W SEZONIE 2013
TERMIN RAJD CYKL NAWIERZCHNIA
21-23 marca Rajd Wysp Kanaryjskich ERC asfalt
11-14 kwietnia Rajd Portugalii WRC szuter
25-27 kwietnia Rajd Azorów ERC asfalt
16-18 maja Rajd Korsyki ERC asfalt
30 maja-2 czerwca Rajd Akropolu WRC szuter
20-23 czerwca Rajd Włoch WRC szuter
1-4 sierpnia Rajd Finlandii WRC szuter
23-25 sierpnia Rajd Niemiec WRC asfalt
13-15 września Rajd Polski ERC szuter
3-6 października Rajd Francji WRC asfalt
24-27 października Rajd Hiszpanii WRC szuter/asfalt
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
"Dałbym wszystko, aby móc wrócić na Hungaroring w najwyższej kategorii, czyli w F1. Nie jest na miejscu rozmawianie dziś o F1. Jest małe światełko w tunelu, że kiedyś będę mógł jechać dobrym tempem bolidem Formuły 1. Jeżeli miałbym testować bolid F1 w Barcelonie, to nie miałbym z tym problemów. Gdybym pojechał w Monte Carlo, to te problemy już by się pojawiły, a nawet nie byłoby to możliwe. Moja rehabilitacja będzie nadal trwałą. To nie jest tak, że wyścigi już odpuściłem. Jest bardzo możliwe, że w tym sezonie będę często gościł na torze. Może nie w wyścigach, ale podczas testów. Jeżeli pozwoli na nie czas, to będę sprawdzał podczas nich jak reaguje moje ciało."
za powrotroberta.blogspot.com
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Dziennikarzyna nie może się wysłowić po polsku, jąkając się, pyta o ręke Kubicy. Pilot odpowiada, że musi mieć duży interes, zadając takie pytanie i proponuje mu wycieczkę do kibelka, aby zrobić ogląd, do którego chyba raczej nie dochodzi. W każdym razie nie pokazali dalszego ciągu zdarzenia. Dno i pół metra mułu.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, o 20:51 przez FUX, łącznie zmieniany 1 raz.
Zofija dostała na jakiś zawodach bańkę Quazara i trzeba było dokupić litr na dolewki - ni cholery nikt tego nie sprzedaje. A na stacji Lotosu litr za chyba 80zł
Uomatko droższe to niż najbardziej kawiorowy Millers, Motul czy inny Castrol TWS Takie same ceny ma Shell za swoje produkty na stacjach... na szczescie te sa dosc powszechnie dostepne i mozna wybierać.
Tak z ciekawości - żarło go więcej niż innego oleju, że nie byłeś gotowy na dolewkę?
Oleju dostaliśmy 4 litrową bańke, która prawie cała wlazła do silnika. I trzeba było już we własnym zakresie sobie poszukać na dolewki.
W sumie to się i tak opłaciło (4 litry za darmo, 1 litr za 80zł), średnio cena wychodzi 16zł/l
Ale nie mają tego kompletnie nigdzie. Pytałem nawet w hurtowniach, gdzie dawniej takie wynalazki jak Castrol TWS mi ściągali bez gadania, oni pytali gdzieś jeszcze dalej i nic. Nie do dostania.
u mnie dla odwrotności Safari dało za wygraną, ale na Chromie poszło
Faktem jest, że teraz będą ciągnąć za język każdego, kto Roberta oglądał i dalej ciągnąć domysły co do powrotu do F1... no ile można..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna