http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... ra,1249788
NOWE STI jak sie jezdzi i w ogole
Re: NOWE STI jak sie jezdzi i w ogole
"Opel zaprezentuje na salonie genewskim prototyp pojazdu elektrycznego o nazwie ampera.
Samochód ten jest europejskim wcieleniem chevroleta volt, który ma trafić na amerykański rynek w przyszłym roku.
Ampera jest napędzana silnikiem elektrycznym, który czerpie energię z baterii litowo-jonowych. Umożliwiają one przejechanie do 60 km, a ich ładowanie odbywa się za pomocą zwykłej sieci elektrycznej."
Ja już w ostatni weekend uprzedziłem żonę (bo nie lubi być zaskakiwana
Ale to nie wszystko...
do tego auta dokupię przydomowy wiatrak o mocy 4-5kW i auto będzie się co noc ładowało za darmo...
(a w dzień wiatrak będzie ogrzewał wodę użytkową w domu)
Ciekawe ile bedzie kosztowal prad z gniazda` za te 60km.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Dzis wrocilem z Austrii.
Najpierw opisze droge tam, ale jedynie pod wzgledem spalania, bo jechalismy spokojnie. W Polsce 14. Kamery, 70km/h nieplynna jazda towarzystwa...
Czechy i asutria 11. Bo plynnie.
Za to w Austrii sie chlernie rozchorowalem. Bronhit. 39 z hakiem. Masakra. od dziecka nie bylem taki chory.
A co to spowodowało. A no to, że żona prowadziła w dordze powrotnej. Najpier sie zarzekala - tylko nie mysl ,że bede jechal 140 na autostradzie.
I co? W Austrii 140/150. A dzis w Polsce 160/170. I mowi, no to twoje auto to sie lepiej na zakretach trzyma. I jak zwalniala na 70 to potem redukcja i rura. No oczywiscie z opoznieniem, ale zawsze. A tam troche sniegu, w tej Austrii, no przyjemnosc.
Ale jechalismy do domu dwa dni, bo ja jako chory sie rozpadlem w Cieszynie. Goraczka i plecy mnie tak nawalaly od siedzenia. A Zona nic, choc kregoslup ma wadliwy. Widocznie kiedy sie prowadzi, trzymanie kierownicy odciaza kregoslup. Wieksze auto, zeby sie mozna wyciagnac, jak cos jest nie tak.
I jak przewidywalem - firma nam o pol roku wydluzyla uzywanie aut, wiec mam przed soba jeszcze 11 miesiecy, ZAMECZE WAS
Najpierw opisze droge tam, ale jedynie pod wzgledem spalania, bo jechalismy spokojnie. W Polsce 14. Kamery, 70km/h nieplynna jazda towarzystwa...
Czechy i asutria 11. Bo plynnie.
Za to w Austrii sie chlernie rozchorowalem. Bronhit. 39 z hakiem. Masakra. od dziecka nie bylem taki chory.
A co to spowodowało. A no to, że żona prowadziła w dordze powrotnej. Najpier sie zarzekala - tylko nie mysl ,że bede jechal 140 na autostradzie.
I co? W Austrii 140/150. A dzis w Polsce 160/170. I mowi, no to twoje auto to sie lepiej na zakretach trzyma. I jak zwalniala na 70 to potem redukcja i rura. No oczywiscie z opoznieniem, ale zawsze. A tam troche sniegu, w tej Austrii, no przyjemnosc.
Ale jechalismy do domu dwa dni, bo ja jako chory sie rozpadlem w Cieszynie. Goraczka i plecy mnie tak nawalaly od siedzenia. A Zona nic, choc kregoslup ma wadliwy. Widocznie kiedy sie prowadzi, trzymanie kierownicy odciaza kregoslup. Wieksze auto, zeby sie mozna wyciagnac, jak cos jest nie tak.
I jak przewidywalem - firma nam o pol roku wydluzyla uzywanie aut, wiec mam przed soba jeszcze 11 miesiecy, ZAMECZE WAS
Arno,
ufff.
A juz myślałem, że gdzieś Cię wcięło....
ufff.
A juz myślałem, że gdzieś Cię wcięło....
Dolce far niente 
minimus, polonez 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
I to jasno niebieski taki, pedalskie majtkowe blue.
Arno, poważnie blue majtkowy...nie ma takich chyba w sprzedaży 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
jest. teraz a nawet na stronie naszego forum pojawia sie na gorze z prawej strony.
tansze subaru maja dzis taka barwe dostepna ale w moim obiekcie marzen nieletnich kolor jest atypowy i wszedzie budzi zdziwienie.
tansze subaru maja dzis taka barwe dostepna ale w moim obiekcie marzen nieletnich kolor jest atypowy i wszedzie budzi zdziwienie.
Dlaczego wtopa? Bo systemy wspomagające nisko ocenione?
czarne jest piękne...
Kiedyś Megane w cuglach robilo 5 * dlatego, że pozakladali brzęczyki, lampki, szmery rowery i wymęczyli.vibowit pisze:Dlaczego wtopa? Bo systemy wspomagające nisko ocenione?
Jeżeli kupisz gazetę, np. AMiS, nad poszczegolnymi modelami są namalowane gwiazdki, to uwierz, że laik nie będzie patrzył, dlaczego za systemy wspomagające*, cokolwiek to znaczy, otrzymal X %...
Bedzie patrzył na gwiazdki, cenę, wyposażenie.
Czy w FHI pracują dyletanci?
Chyba...
* http://www.euroncap.com/Content-Web-Pag ... ssist.aspx
Dolce far niente 
No nie...vibowit pisze:FUX, za to pieszy nie kupi lancera.
Żyleta nie samochód!
Dolce far niente 
Arno,
a to http://www.opel.com.pl/microsites/insignia_PL/
Znając politykę Opla z dużymi upustami...
http://www.opel.de/res/download/pdf/0I_69_price.pdf
i polskie ceny
http://www.opel.com.pl/site/local_image ... k_2009.pdf
Moce troche sie różnią. W specyfikacjach by trzeba bylo pewnie poszperać.
Ciekawe, co Jarmaj na to...
a to http://www.opel.com.pl/microsites/insignia_PL/
Znając politykę Opla z dużymi upustami...
http://www.opel.de/res/download/pdf/0I_69_price.pdf
i polskie ceny
http://www.opel.com.pl/site/local_image ... k_2009.pdf
Moce troche sie różnią. W specyfikacjach by trzeba bylo pewnie poszperać.
Ciekawe, co Jarmaj na to...
Dolce far niente 
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
W zasadzie to nic.
Widziałem tylko Insignię (ładna, nie powiem), ale nią nie jeździłem. Więc się nie wypowiadam.
Widziałem tylko Insignię (ładna, nie powiem), ale nią nie jeździłem. Więc się nie wypowiadam.
ja patrzylem, ale nawet w najpelniejszej specyfikacji nie moge sie dobic do budzetu.
Co ciekawe Citroen na przyklad jest drozszy.
Ale widzialem to auto na parkingu - zgrabne.
Co wiecej jest 2.0 turbo 4wd. Obawiam sie, ze to moze byc to samo co siedzi w SAABIE. To troche strach, ale moze to nie to samo.
Za to 4wd pewnie to samo co w Alfie i Saabie.
Czy to dobrze czy zle nie wiadomo.
Co ciekawe Citroen na przyklad jest drozszy.
Ale widzialem to auto na parkingu - zgrabne.
Co wiecej jest 2.0 turbo 4wd. Obawiam sie, ze to moze byc to samo co siedzi w SAABIE. To troche strach, ale moze to nie to samo.
Za to 4wd pewnie to samo co w Alfie i Saabie.
Czy to dobrze czy zle nie wiadomo.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Właśnie, ja bym brał Saaba, już nie długo ta marka może przestać istnieć, ostatnie egzemlarze mogą być potem w cenie.Arno pisze:w SAABIE.
jarmaj, ja saaba mialem. Aero. Niby fajny, ale jak sie dalo gazu, to przod latal jak nieprzymierzajac helikopter.
Ale wygodne to bylo. Za to wade mialo - spulo sie. I zisiejsze modele, wbrew temu co piszam w AMiS psuja sie w cholere. a naprawy KOSZTOWNE SA>
Co prawda servis mam 5 minut piechota do 10 od domu. No ale auto mi 3 razy stanelo. Troche to niewygodne.
Zna ktos forum saaba?
Ale wygodne to bylo. Za to wade mialo - spulo sie. I zisiejsze modele, wbrew temu co piszam w AMiS psuja sie w cholere. a naprawy KOSZTOWNE SA>
Co prawda servis mam 5 minut piechota do 10 od domu. No ale auto mi 3 razy stanelo. Troche to niewygodne.
Zna ktos forum saaba?
Prawdopodobieństwo spotkania Bentleya na ulicy jest chyba większe...Arno pisze: Zna ktos forum saaba?
Dolce far niente 
Ona już dawno nie istnieje, to tylko opel w saabiej skórze.jarmaj pisze:Właśnie, ja bym brał Saaba, już nie długo ta marka może przestać istnieć, ostatnie egzemlarze mogą być potem w cenie.Arno pisze:w SAABIE.