Alan, Alan, Alan! pisze:
do zwężki nie rozbiera się silnika.
ja mówię o innych kombinacjach które pozwolą to obejść , mimo ,że jestem ignorantem mechanicznym wiem jak wygląda zwężka
Alan, Alan, Alan! pisze:
3 sztuki RM i w trzech startowało kilka mocnych aut powyżej 300km. Dojechali? walczyli o życie?
na kamionkach od 30tu kilku imprez też wszyscy dojeżdżają do mety czy to świadczy ,że wszystko jest oki
Alan, Alan, Alan! pisze:
W baku paliwa się ogarnie.
pożądne opony też za to samo można mieć ,ale nie bo.......
Alan, Alan, Alan! pisze:
a nie pierdół (zalecane gacie)
No ale te zalecane ,nieszczęsne gacie są przykładem na to ,że udaje się tylko walkę o poprawę bezpieczeństwa ,a w rzeczywistości to jest bzdura i tylko , niepotrzebne, podnoszenie kosztów. Potem jest zdziwko ,że na imprezę PZMotu jest 20 samochodów ,a prywatną 100.
Dla mnie kwestia opon jest o lata świetlne ważniejsza niż zwężka bo to realnie poprawia bezpieczeństwo. Mówię to jako ten który zaczynał na Dębicy ,a teraz mogę latać na slicku i wiem co to znaczy.
Zwężka to zwężka , okazja dla wykazania się "kreatywnym". Przepis z góry , nie przemyślany. W założeniach genialny, jak milion pomysłów panów z betonem w głowie , którzy przekonani o swojej zajebistości i nieomylności robią przepisy z dupy i do dupy.
To ,że coś kiedyś było robione przez inżynierów w fabryce ,nie do dostania dla zwykłego śmiertelnika, nie oznacza ,że obecnie , w dobie dostępu do wszystkiego ktoś w garażu na przykład, nie ogarnie skrzyni biegów do takiego Seja, zbudowanej od podstaw wydumanej przez jakiegoś czarodzieja mechaniki co kiedyś można było tylko w fabryce

Więc tym bardziej obejście zwężki nieuczciwie jest całkiem realne , a do wykrycia na przykład podczas rozebrania motoru tylko i wyłącznie. Dlatego uważam ten przepis w świetle możliwości BK na zwykłym KJSie za martwy i promujący nieuczciwość która niestety , jest była i będzie w tym sporcie ,a im więcej głupich przepisów, tym bardziej pozwalamy na to aby patologia się działa
uważasz ,że bez slicka z góry bym się nie napędził i na zwykłych oponach lepiej ten zakręt przejechał