Tylko ułamek w swoich zachowaniach kieruje się logiką, większość kopiuje wzorce nie zastanawiając się za bardzo. W końcu jesteśmy zwierzętami stadnymi. Dzięki temu łatwo się steruje tłuszczą.
COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
To już chyba lepiej wierzyć w UFO
Tylko ułamek w swoich zachowaniach kieruje się logiką, większość kopiuje wzorce nie zastanawiając się za bardzo. W końcu jesteśmy zwierzętami stadnymi. Dzięki temu łatwo się steruje tłuszczą.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
no akurat ufo jest całkiem prawdopodobne jakby trochę ludzkiej pychy odstawić na bokBergen pisze: To już chyba lepiej wierzyć w UFO
Alan, Alan, Alan!, wszechświat jest nieskończony. Skoro tak, możliwości także są nieskończone. Zapewne istnieje aktualnie nieskończona ilość planet ziem z nieskończoną ilością Alanów i Bergenów siedzących przed nieskończoną ilością kompów 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
dupa tam, latają se w najlepsze między układami słonecznymi tylko my jak zawsze najmądrzejsi 
- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
W UK robią klona rejestracji i dzida na stację tankowaćburat pisze: le co za mania z ta rejestracją to ja nie wiem![]()
![]()
koziolek, nie potrzebuje do tego ogłoszenia na allegro tylko wyjdę do najbliższej ulicy z aparatem i mam tyle rejestracji ile chcę 
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
dupa tam, wormhole se stawiają, latanie nieekonomiczne jestAlan, Alan, Alan! pisze: dupa tam, latają se w najlepsze między układami słonecznymi
burat pisze: koziolek, nie potrzebuje do tego ogłoszenia na allegro tylko wyjdę do najbliższej ulicy z aparatem i mam tyle rejestracji ile chcę![]()
I jeszcze zdecydowanie lepszą jakość będziesz miał.
A skąd wiesz?Bergen pisze:Alan, Alan, Alan!, wszechświat jest nieskończony.
czarne jest piękne...
ja tylko nie kumam, po co tak kombinować, jak wystarczy po prostu wyciągnąć rejestrację z ramki, jak już ktoś bardzo chce, aby jej nie było widać...
A co do świecznika, to może i coś zjadliwego by z tego było, gdyby to pozostało metalowe, a nie złote i z czymś innym, zamiast tych przeobleśnych kloszy
A co do świecznika, to może i coś zjadliwego by z tego było, gdyby to pozostało metalowe, a nie złote i z czymś innym, zamiast tych przeobleśnych kloszy
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, chcesz coś takiego matowego ,się dogadamy 
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Bergen, to że czegoś nie widać, nie znaczy że tego nie maBergen pisze:Nie spałem na fizyce.vibowit pisze: A skąd wiesz?
Czarownica prawdę Ci powie :D
- koziolek
- 4 gwiazdki
Może inaczej (oczywiście nie ma to nic wspólnego z PL i tymi szmatami,dziećmi i innymi wynalazkami na nr rej),burat pisze: koziolek, nie potrzebuje do tego ogłoszenia na allegro tylko wyjdę do najbliższej ulicy z aparatem i mam tyle rejestracji ile chcę
w UK nr rej jest przypisany do auta od nowego aż po złom(wyjątki personalne nr rej za grubą kasę)więc zakup części odbywa sie na podstawie nr rej bo w każdym sklepie od razu wiadomo jaki to rocznik itd.Podobnie jest z kontrolami na drodze prowadzonymi przez policję po wpisaniu nr rej do kompa w radiowozie od razu policja wie do kiedy jest przegląd,podatek drogowy i ubezpieczenie więc bezpodstawne zatrzymania są rzadkością.
Wracajac do meritum mam np forda mondeo srebrnego z 2004 roku bez ubezpieczenia i przeglądu,wchodzę na ebay wpisuje dane i już mam opisane ile zostało OC i przeglądu spisuję nr rej idę do kogoś kto robi nr rej,klonuję zakładam i jeżdżę ile dusza zapragnie nie zwracając uwagi na fotoradary i inne ograniczenia.
ps Jako że jest to zjawisko znane wiec większość firm robiących nr rej żądają dowodu rej,aczkolwiek można zamówić nr rej na ebay'u lub zrobić na truck stopie gdzie dorabiają tablice z imionami i ksywkami
ps Każda firma transportowa robi nr rej we własnym warsztacie/workshop'ie
zofija nie łapię?
Chodzi Ci o to że nie widać granic wszechświata? Tu nie chodzi o to czy coś widać, czy czegoś nie widać, tylko czy równania modelu nieskończonego się bilansują. Obserwacje z Hubble i Herschela potwierdzają ten model. Czy mi się wydaje, czy chcesz ze mną o fizyce podyskutować? 
koziolek, wszystko fajnie, ale wciąż nie udowodniłeś PO KIEGO GRZYBA zasłaniać tablice na monitorze, skoro każdy może je zobaczyć przez okno.
koziolek, wszystko fajnie, ale wciąż nie udowodniłeś PO KIEGO GRZYBA zasłaniać tablice na monitorze, skoro każdy może je zobaczyć przez okno.
- koziolek
- 4 gwiazdki
Jak pisałem wyżej nr z ulicy bierzesz i nie wiesz czy masz i ile ważny przeglad i podatek drogowy,a na aukcji wszystkie dane są no i dupy z fotela nie ruszaszBergen pisze: koziolek, wszystko fajnie, ale wciąż nie udowodniłeś PO KIEGO GRZYBA zasłaniać tablice na monitorze, skoro każdy może je zobaczyć przez okno.
ps z tym ubezpieczeniem to pojechałem
edit nigdy nic takiego nie robiłem i nikomu nie polecam takich zabiegów,wszystko znam z opowieści i gazet
koziolek, no dobrze, ale gdy używasz cudzego numeru rejestracyjnego, to co Cię obchodzi czy ten ktoś ma ważne opłaty?
Wszelkie konsekwencje poniesie prawdziwy właściciel numerów, a nie Ty.
W trakcie kontroli drogowej i tak nie masz papierów, a w bazie sprawdzą że numery nie są Twoje.
Wszelkie konsekwencje poniesie prawdziwy właściciel numerów, a nie Ty.
W trakcie kontroli drogowej i tak nie masz papierów, a w bazie sprawdzą że numery nie są Twoje.
ale o to chodzi żeby cie nie zatrzymali, chyba radiowozach mają automatyczne skanery i jak się takie auto pojawi na drodze patrolu to zostanie zatrzymane.Bergen pisze: W trakcie kontroli drogowej i tak nie masz papierów, a w bazie sprawdzą że numery nie są Twoje.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz, no tak, ale czy też im się nie wyświetli, że np. masz nieuregulowane mandaty albo że zatankowałeś i nie zapłaciłeś?
Albo że właściciel zgłosił że ktoś jeździ na jego numerach? Czy to nie jest wystarczający powód żeby zatrzymać?
Bo chyba takie rozwiązanie ma sens tylko pod warunkiem że ktoś mający sklonowane tablice jeździ jeszcze ostrożniej niż prawdziwy właściciel. A wtedy cały sens klonowania sprowadza się do zaoszczędzenia na obowiązkowych opłatach.
Tak czy inaczej w Polsce takie coś nie ma zastosowania.
Albo że właściciel zgłosił że ktoś jeździ na jego numerach? Czy to nie jest wystarczający powód żeby zatrzymać?
Bo chyba takie rozwiązanie ma sens tylko pod warunkiem że ktoś mający sklonowane tablice jeździ jeszcze ostrożniej niż prawdziwy właściciel. A wtedy cały sens klonowania sprowadza się do zaoszczędzenia na obowiązkowych opłatach.
Tak czy inaczej w Polsce takie coś nie ma zastosowania.
- koziolek
- 4 gwiazdki
Właśnie chodzi o to jak napisał Inquiz żeby cie nie zatrzymali,bo nie mają za co.Bergen pisze: to co Cię obchodzi czy ten ktoś ma ważne opłaty?
Dokumentów typu dow rej, ubezpieczenie, MOT-badanie techniczne nie wozi się w aucie(leżą w domu lub firmie)więc w razie kontroli jedziesz pożyczonym autem i tyle.
Jak pisałeś to się ma nijak do PL więc te szmaty i inne wynalazki na nr rej w ogłoszeniach tylko mnie rozsmieszaja
burat pisze: ale co za mania z ta rejestracją to ja nie wiem![]()
![]()
Zasłaniać rejestracje zaczęli handlarze a reszta matołków powtarza albo też jest handlarzami.
Wrzuć to na forum wegetarian.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon, you are evil men