Piękny dzień dziś mamy
Re: Piękny dzień dziś mamy
lukass, fajnie zapakowane 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Ale że co? Przestrzegasz przed tym, że ECU potrafi się dostosować do wlanego paliwa?FUX pisze: Ku przestrodze.
Przecież tu chodzi o przypadek gdy ECU już nie będzie w stanie wyprzedzeniem zapłonu wyeliminować stuków, co przy wysilonych europejskich mini silnikach następuje dosyć szybko..
Marcin
-_-
-_-
To wlej do STi to tańsze :)
Powinno się lać paliwo zalecane przez producenta, jak ktoś chce lać droższe - jego sprawa. Silnik (jeśli jest sprawny) będzie dalej trzymał parametry fabryczne, ale żeby przed tym przestrzegać?
Powinno się lać paliwo zalecane przez producenta, jak ktoś chce lać droższe - jego sprawa. Silnik (jeśli jest sprawny) będzie dalej trzymał parametry fabryczne, ale żeby przed tym przestrzegać?

Marcin
-_-
-_-
TERZO pisze: jak ktoś chce lać droższe - jego sprawa
do subaraków prawie zawsze lałem najdroższe paliwo bo wydawało mi się że dzieki temu jeszcze bardziej dbam

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Kiedyś na próbę zalałem do Wiśni (która miała dość wysilony jakby nie było silnik - niemal 170KM z litra pojemności) paliwo 98 na stacji przy Oszołomie. Auto niemal nie chciało jechać, strzelało, szarpało. Katastrofa....TERZO pisze:To wlej do STi to tańsze :)
Z kolei 95 z tej samej stacji działa bez problemu w autach do których lana - czyli Łopel i Corollka. I regularnie w związku z tym tam tankuję.
Inna sprawa, że kiedyś podobny efekt miałem w Wiśni po zatankowaniu na jednym z BP. I nie były to moje subiektywne odczucia, bo na drugi dzień auto było testowane na hamowni i z parametrów pracy silnika wyszło, że chyba mazut jest tam nalany, nie benzyna.
Mój wniosek jest więc taki, że największy wpływ ma tutaj konkretna stacja i to, jak na miejscu pilnują jakości paliwa, a nie na jakiej sieci stacji się kupuje.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2016, o 09:24 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
TERZO pisze: To wlej do STi to tańsze :)
LPG jest najtańsze.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
jarmaj pisze: Kiedyś na próbę zalałem do Wiśni (która miała dość wysilony jakby nie było silnik - niemal 170KM z litra pojemności) paliwo 98 na stacji przy Oszołomie. Auto niemal nie chciało jechać, strzelało, szarpało. Katastrofa....
Z kolei 95 z tej samej stacji działa bez problemu w autach do których lana - czyli Łopel i Corollka. I regularnie w związku z tym tam tankuję.
Wniosek taki, że nikt nie jeździ do oszołoma żeby zatankować drogie paliwo i to 98 pierwszej świeżości pewnie nie było... Na innych stacjach też tak się dziać może, dlatego dają promocje 98 w cenie 95

leon pisze: LPG jest najtańsze.![]()
No jest. No i?

Marcin
-_-
-_-
A paliwo to mięso czy kiełbasa?TERZO pisze: i to 98 pierwszej świeżości pewnie nie było...

to było auto roku w TOP GEAR:l_ewy pisze:Oglądam TVN turbo, a tam redaktorstwo zauroczone fiestą Zofiji!
http://www.topgear.com.pl/testy/ford-fi ... 013/wds1kl
Ja mówię/piszę o konkretnym egzemplarzu, którego obecnie właścicielką jest Zofija.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Rajdowy weekend.
Kamionki - 2,
Walim - 2,
Wrocław - po 0.5
i jeszcze... żona sprezentowała mi HANSa :)
Link: https://www.youtube.com/watch?v=GXEakWc0oac
Kamionki - 2,
Walim - 2,
Wrocław - po 0.5

i jeszcze... żona sprezentowała mi HANSa :)
Link: https://www.youtube.com/watch?v=GXEakWc0oac
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Alan, Alan, Alan! pisze: i jeszcze... żona sprezentowała mi HANSa :)
TEGO Hansa?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jeszcze nigdy nie widziałem na popularce kogoś jadącego w HANSie! Widać, że standardy bezpieczeństwa rosną, świetnie!Alan, Alan, Alan! pisze:i jeszcze... żona sprezentowała mi HANSa

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Jarek, duzo mocniejszych załóg bypo w HANS, bo i te rajdy amatorskie mają mało wspólnego z tzw popularkami. Myślę że trochę aut jest mocniejszych niż topowe w rsmp czy nawet starsze wrc, a i prędkości niewiele odbiegają gdzie na kamionkach evo dochadza do 230 kmph, a dokrecona czwórka w naszym gt jest dość często.
Ale tak, ostatnie wydarzenia przypomniały nam, że krotki rajd jest tak samo niebezpieczny jak długi.
Ale tak, ostatnie wydarzenia przypomniały nam, że krotki rajd jest tak samo niebezpieczny jak długi.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Head And Neck Support czyli... tego co trzeba ;)Konto usunięte pisze:Alan, Alan, Alan! pisze: i jeszcze... żona sprezentowała mi HANSa :)
TEGO Hansa?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Hehe, dzięki za wyjaśnienie, śledzę Wasze fajne osiągnięcia na FB, ale z HANSem to zgłupiałem 

a jak rozwiniesz skrót KLOSSAlan, Alan, Alan! pisze: Head And Neck Support czyli... tego co trzeba ;)

tak mnie właśnie zdziwiły długie przełożenia jakie mieliście z Artkiem - mniej machania wajchąAlan, Alan, Alan! pisze:a i prędkości niewiele odbiegają gdzie na kamionkach evo dochadza do 230 kmph, a dokrecona czwórka w naszym gt jest dość często.

na czwórce 2 złote jeszcze nie leciałem (chyba że w E4AT

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
mamy krótką krzynkębusik pisze: tak mnie właśnie zdziwiły długie przełożenia jakie mieliście z Artkiem

nigdzie nie pisałem, że ktoś lata na czwórce 200km/h

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Gratulacje dla WasAlan, Alan, Alan! pisze:Rajdowy weekend.
Kamionki - 2,
Walim - 2,
Wrocław - po 0.5
Z tego najciężej było pewnie we Wrocławiu