Pytanie do was jakie rady by odczytać błąd i czy ten wentylator to normalne?
check engine Impreza
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
check engine Impreza
Witam mam mały problem z chcekiem czasmi zapala mi się podczas jazdy w mojej Imprezie JDM MY95, owszem dowiedziałem że powinienem lać tylko 99+ bo tak jest strojony komputer w japońcach a zalane było 98 i 95, ale na wszelki wypadek chciałem się dowiedzieć dlaczego . Poradziłem się bardziej znających się ode mnie kolegów z forum które kabelki się łączy i czyta kody. Tak też uczyniłem zielony z zielonym i czarny z czarnym pod kierownicą przekręcam zapłon, a tu zaczyna wentylator chodzić (silnik nie odpalany z dwa dni całkiem zimny w aucie nie ma klimy) jak by na pierwszym biegu po ok sekundzie przyspiesza i po kolejnej się wyłancza po czym znów zaczyna wolniej potem szybciej itd... a chceck nie miga tylko sobie świeci
Re: check engine Impreza
matiwrc5, zepnij ze sobą tylko czarne kable/wtyczki/kostki i wtedy zapłon, check powinien wtedy zacząć wymrugiwać błędy jeśli były/są
Zielone kable mają być odpięte! A to, że w trakcie jazdy zapalała się CEL, to bardzo możliwe, że było tak jak piszesz, skoro zalana była 95, to pewnie spalanie stukowe się pojawiało. Ja miałem nieraz problemy z 98verva więc teraz tylko racing ew możesz dolewać boost octany (zawsze w bagażniku warto mieć jedną buteleczkę na zapas
).
Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, o 21:16 przez brahu, łącznie zmieniany 1 raz.
ptrzylem na filmiku jak to bylo zrobione i były złączone ...
OK dzięki zaraz skocze go garażu :)
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
między Polanicą a Bystrzycą jest jakiś dobry mechanik od Subaru,który pracował w jakims teamie rajdowym i fecet podobno jest naprawdę dobry,może tam spróbuj.
Ooo dzięki brahu diagnoza jest trzy długie sygnały dwa krótkie czyli 32 patrząc na tabele sonda nr 1 
wojtas. tak jest znam go mają kilka sztuk, tak jak mówisz znają się to fakt, ale gdy sprawa jest możliwa do zrobienia i mnie nie przerasta staram się sam działać - ale dzięki 
Co do sondy, to nie kupuj bosch'a, bo coś z nimi nie tak było w subarynkach ale niech się może ktoś inny wypowie, bo ja nie jestem pewien. Najlepiej oryginalną grzałkę chyba zapodać 
- wojtas.
- 5 gwiazdek
dobrze wiedzieć,jak nie będę umiał sobie z czymś poradzić to się odezwę!matiwrc5 pisze:wojtas. tak jest znam go mają kilka sztuk, tak jak mówisz znają się to fakt, ale gdy sprawa jest możliwa do zrobienia i mnie nie przerasta staram się sam działać - ale dzięki
Pierw zaleje autko odpowiednim "jedzieniem" zrobię rundę po okolicy i się wyklaruje czy jest do wymiany . O dziwo opisywany przeze mnie wiatrak załączył mi się już raz (bez łączenia żadnych kabelków pod kierownicą) gdy auto stało chwile na zapłonie a ja radio ustawiałem, oczywiście auto było całkiem zimne.
nie będe mówił kto i gdzie ale za odczyt błędu z tego autka (ogladając je) elektryk chciał auto na cały dzień i min 130 PLN... 
- wojtas.
- 5 gwiazdek
matiwrc5 pisze:nie będe mówił kto i gdzie ale za odczyt błędu z tego autka (ogladając je) elektryk chciał auto na cały dzień i min 130 PLN...
jakiś nasz lokales??
impreza dalej jak 25 km od domu po mym "remoncie" jeszcze nie była ...
co do wiatrak zrobiłem
było słychać jak przekaźnik tyka(załancza/rozłancza) pod maską. Póki co dział bez zarzutu gdy auto się zbyt nagrzeje.
co do wiatrak zrobiłem
to git, dobrze, że go wyczaiłeśmatiwrc5 pisze: było słychać jak przekaźnik tyka
boszeematiwrc5 pisze: elektryk chciał auto na cały dzień i min 130 PLN...
matiwrc5, tak wyczułem właśnie, że nie słuchasz uważnie
Tylko czarne miałeś połączyć, jak już napisano
Zielone to tryb serwisowy chyba i stąd wentylatory i inne cuda.
Tylko czarne miałeś połączyć, jak już napisano
Zielone to tryb serwisowy chyba i stąd wentylatory i inne cuda.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Po pierwsze zamieszenie było chałas itp, po drugie ledwo się przywitałem a tu odrazu na kolana ... troche się wystraszyłem
. Szukałem sporo tego tematu ale nie znalazłem na forum, na na youtubie znalazłem w wersji anglojęzycznej a tam właśnie było łączone i to i to dlatego tak zrobiłem. Mój błąd 
matiwrc5, ważne, że już sprawa załatwiona
Szukaj lambdy i może będzie po temacie, a może zmiana paliwa temat zakończy.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae