[S]Katalizatory z WRX 2003

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
irakleo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza NA
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

[S]Katalizatory z WRX 2003

Post 7 sty 2014, o 21:53

Po zakupie Imprezy okazało się że mam końcowy tłumik do wymiany. Poszukiwania w naszym kraju kończyły się na przegnitych używkach za chore pieniądze albo buczących Ulterach. W związku z powyższym musiałem poszukać wydechu w kraju gdzie ta marka jest o wiele bardziej popularna niż w PL i natknąłem się na ogłoszenie z ciekawymi fotami i takim o to opisem:

"Subaru Impreza 2.0 litre WRX STi exhaust system. Less than 500 miles from new. Replaced when 2003 saloon fitted with Prodrive Performance kit shortly after registration."

Cóż za stary jestem żeby wuerzyć w takie historyjki, że niby wydech zdemontowany z nowego auta przeleżał zapomniany w garażu przez 10 lat i nagle ktoś zapragnął go wystawić. Mimo to zaryzykowałem i nabyłem końcowy tłumik wraz z katalizatorami w okazyjnej cenie. Sprzedawca nie wyraził zgody na sprzedaż samego, końcowego tłumika i musiałem zakupić cały sprzedawany zestaw. Stwierdziłem że jeśli faktycznie są to katalizatory to może się nawet opłacić bo na skupie katów zaoferowano mi po 300zł za katalizator pod warunkiem że nie będzie jakiś strasznie zajechany. Dzisiaj przyszła paczka, wydech w kartonie po Prodrive który rzekomo zastąpił seryjny, cała historia sprzedającego zaczęła nabierać wiarygodności. Po wyjęciu z paczki okazało się że wydech jest faktycznie jak nowy, bez najmniejszych śladów korozji itd. Szkoda oddawać takie katalizatory do skupu więc wystawiam na forum do sprzedaży. Cena minimalna to 600zł, jeśli ktoś da więcej to się też nie obrażę :-)
ps. auto najwyraźniej było konserwowane i w niektórych miejscach wydech jest natryskowo podmalowany masą bitumiczną, ale sprawdzałem - benzyna ekstrakcyjna zmywa to bez najmniejszego problemu ;-)
Załączniki
IMG_2816 (Medium).JPG
IMG_2817 (Medium).JPG
IMG_2818 (Medium).JPG
IMG_2819 (Medium).JPG
IMG_2820 (Medium).JPG
IMG_2821 (Medium).JPG
IMG_2822 (Medium).JPG
IMG_2823 (Medium).JPG
IMG_2824 (Medium).JPG
IMG_2825 (Medium).JPG
Ostatnio zmieniony 7 sty 2014, o 21:59 przez irakleo, łącznie zmieniany 1 raz.

irakleo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Re: Katalizatory z WRX 2003

Post 7 sty 2014, o 21:58

Załączam jeszcze fotki końcowego tłumika który w sobotę zamierzam wstawić do swojego wolnossaka. Jeśli nie podejdzie do mojego auta lub będzie zbyt głośny to także zamieszczę ofertę sprzedaży. Tak jak katalizatory - końcowy tłumik też nie posiada najmniejszych śladów korozji.
Załączniki
IMG_2827 (Medium).JPG
IMG_2828 (Medium).JPG
IMG_2829 (Medium).JPG
IMG_2830 (Medium).JPG
IMG_2831 (Medium).JPG
IMG_2834 (Medium).JPG
IMG_2835 (Medium).JPG
IMG_2836 (Medium).JPG

irakleo
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Re: [S]Katalizatory z WRX 2003

Post 2 lut 2014, o 21:33

UP !

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+
Polubione posty: 0

Re: [S]Katalizatory z WRX 2003

Post 3 lut 2014, o 11:56

W koncu procz tych up i down pipe z WRXa '03 sprzedajesz ten koncowy z emblematem STI?

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

ODPOWIEDZ