"Subaru Impreza 2.0 litre WRX STi exhaust system. Less than 500 miles from new. Replaced when 2003 saloon fitted with Prodrive Performance kit shortly after registration."
Cóż za stary jestem żeby wuerzyć w takie historyjki, że niby wydech zdemontowany z nowego auta przeleżał zapomniany w garażu przez 10 lat i nagle ktoś zapragnął go wystawić. Mimo to zaryzykowałem i nabyłem końcowy tłumik wraz z katalizatorami w okazyjnej cenie. Sprzedawca nie wyraził zgody na sprzedaż samego, końcowego tłumika i musiałem zakupić cały sprzedawany zestaw. Stwierdziłem że jeśli faktycznie są to katalizatory to może się nawet opłacić bo na skupie katów zaoferowano mi po 300zł za katalizator pod warunkiem że nie będzie jakiś strasznie zajechany. Dzisiaj przyszła paczka, wydech w kartonie po Prodrive który rzekomo zastąpił seryjny, cała historia sprzedającego zaczęła nabierać wiarygodności. Po wyjęciu z paczki okazało się że wydech jest faktycznie jak nowy, bez najmniejszych śladów korozji itd. Szkoda oddawać takie katalizatory do skupu więc wystawiam na forum do sprzedaży. Cena minimalna to 600zł, jeśli ktoś da więcej to się też nie obrażę

ps. auto najwyraźniej było konserwowane i w niektórych miejscach wydech jest natryskowo podmalowany masą bitumiczną, ale sprawdzałem - benzyna ekstrakcyjna zmywa to bez najmniejszego problemu