Jako że ostatnio Impreza niedomaga postanowiłem wymrugać błędy i wyszło mi:
błąd 23 - Air flow meter or circuit
błąd 24 - Air control valve or circuit
I tu pojawia się pytanie: czy oba błędy dotyczą przepływomierza? Bo z tłumaczenia wychodzi że ten drugi błąd to Zawór kontroli powietrza(i nie wiem czy przepływomierz to tylko miernik przepływu powietrza(co wynika z pierwszego błędu)?
Pacjent Impreza GT MY1998
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi
Błąd 23 i 24 Impreza GT MY98
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
loslukasos
- 1 gwiazdka
- Auto: GT
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
Re: Błąd 23 i 24 Impreza GT MY98
Problem z wolnymi obrotami??
Nie zawsze wykrzyczenie CEL-a oznacza że tam jest błąd. Więc zacznij od podstawy czyli:
1. Co do błędu 24 to jest taki zaworek przy przepustnicy, sprawdzałeś czy uszczelka jest tam cała?
2. Sprawdź cały dolot - fałszywe powietrze. Dobrym sposobem jest uruchomić silnik i niech nabierze temperatury i psikać jakimś preparatem w sprayu po dolocie (do czyszczenia tarcz np). Jak Silnik podniesie obroty to znaczy, że jest nieszczelność - lewe powietrze.
3. Zawsze można rozebrać cały dolot i zrobić rewizję + oczyścić DELIKATNIE przepływkę + wymienić opaski + posprawdzać rury czy nie mają pęknięć (na zgrzewach, w harmonijkach)
Nie zawsze wykrzyczenie CEL-a oznacza że tam jest błąd. Więc zacznij od podstawy czyli:
1. Co do błędu 24 to jest taki zaworek przy przepustnicy, sprawdzałeś czy uszczelka jest tam cała?
2. Sprawdź cały dolot - fałszywe powietrze. Dobrym sposobem jest uruchomić silnik i niech nabierze temperatury i psikać jakimś preparatem w sprayu po dolocie (do czyszczenia tarcz np). Jak Silnik podniesie obroty to znaczy, że jest nieszczelność - lewe powietrze.
3. Zawsze można rozebrać cały dolot i zrobić rewizję + oczyścić DELIKATNIE przepływkę + wymienić opaski + posprawdzać rury czy nie mają pęknięć (na zgrzewach, w harmonijkach)
WRX v2 JDM 1995 | EJ20GDW4NE | TY752VB3FA@TY752VB3AA | GF8C58D