szpilki w kołach i naklejki na szybach
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
szpilki w kołach i naklejki na szybach
Witam,
Kupiłem rok temu subaru forester z 2008 - auto wziołem z salonu subaru. Klient zostawił w rozliczeniu...... autko rewelacja. Zaniepokoiło mnie ostatnio podczas wymiany opon, że po jednej stronie samochodu tj. prawa. szpilki w kołach wystają trochę bardzie poza felgę a niżeli po stronie lewej. Ponadto naklejki na szybach bocznych na jednej stronie naklejone są po zewnętrznej stronie a po drugiej na wewnętrznej stronie.... także są niesymetryczne... proszę o informację czy może to świadczyć o tym, że coś było "majstrowane" przy samochodzie - albo jakaś poważniejsza kolizja? proszę o odp....
Kupiłem rok temu subaru forester z 2008 - auto wziołem z salonu subaru. Klient zostawił w rozliczeniu...... autko rewelacja. Zaniepokoiło mnie ostatnio podczas wymiany opon, że po jednej stronie samochodu tj. prawa. szpilki w kołach wystają trochę bardzie poza felgę a niżeli po stronie lewej. Ponadto naklejki na szybach bocznych na jednej stronie naklejone są po zewnętrznej stronie a po drugiej na wewnętrznej stronie.... także są niesymetryczne... proszę o informację czy może to świadczyć o tym, że coś było "majstrowane" przy samochodzie - albo jakaś poważniejsza kolizja? proszę o odp....
Ostatnio zmieniony 4 mar 2014, o 09:37 przez forek08, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: szpili w kołach i naklejki na szybach
Poczekaj chwilę, szklana kula się nagrzewa.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Re: szpilki w kołach i naklejki na szybach
No i co nagrzałeś??? kolejny debil.... nie wiesz nie odpisuj na ch.... psujesz człowiekowi nerwy...
Chodzi mi o to czy jest to normalne w tych modelach... że szpilki trochę bardziej wystają a naklejki są naklejone po drugiej stronie??
Chodzi mi o to czy jest to normalne w tych modelach... że szpilki trochę bardziej wystają a naklejki są naklejone po drugiej stronie??
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 527 razy
forek08 pisze: kolejny debil....
W tym wątku widzę tylko jednego

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
smok
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Impreza WRX 2001 i Dodge W200 1976
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
To nie może być Subaru. Subaru jest oparte na założeniach Symmetrical AWDPonadto naklejki na szybach bocznych na jednej stronie naklejone są po zewnętrznej stronie a po drugiej na wewnętrznej stronie.... także są niesymetryczne...
Szyby na lewą stronę obrócone, więc już nie jest symetryczzny.
mocno śruby dokręcili i sie rozciągneły
tak mocno aż naklejki przeciągneły 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
forek08 pisze: kolejny debil
A kto był pierwszym ?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Śmiejecie się z Kolegi, a wersja Nascar właśnie tak miała niesymetrycznie.
Dawali też grubiej lakieru z jednej strony. Można zmierzyć miernikiem i sobie potwierdzić.
Leci wg. kolejności postów

Dawali też grubiej lakieru z jednej strony. Można zmierzyć miernikiem i sobie potwierdzić.
"Debilu"!leon pisze: A kto był pierwszym ?
Leci wg. kolejności postów

- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Do wersji Nascar wystarczy założyć stalowe felgi na prawą stronę. Wtedy nadmiernie rozciągnięte szpilki nie rzucają się aż tak w oczy 

Jest ryzyko, musi być wybór.
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
jebłem ze śmiechu... zkond oni go wsieli?? :P a serio "kolego" (choć błagam w druga stronę mnie tak nie nazywaj) naklejki odwrotnie?? glupio jeszcze pytasz?? szpilki dłuższe?? nie no kutwa fabryka wkłada w furę co tylko znajdzie w castoramie, u mnie fabrycznie każda szpilka inna i każde kolo ma inne et i średnicę!! to własnie ta legenda awd subaru :)
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow