Impreza GC8 - mój rodzynek .

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: subaru impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Impreza GC8 - mój rodzynek .

Post 22 lip 2014, o 17:36

Witam wszystkich forumowiczów :)

Dziś wystawiam swój wymarzony samochód czyli Subaru Imprezę GC8 którą budowałem ok roku czasu i dopieszczałem pod każdym względem. Troche danych rok nadwozia 93 lecz silnik napędy to już 96 JDM wrx .
Silnik : EJGDW$HE orginalnie 260 koni w połączeniu z krótką skrzynią daje naprawdę godne przyspieszenie, nie odstaje tym 280 lub 300 konnym na krok potwierdzić to może kolega "jdm" i "szegi" .
Silnik 2 tyś km temu miał nowy rozrząd kompletny , nowa pompa oleju o większej wydajności dla bezpieczeństwa panewek (jak wiekszośc czekałem na nią miesiąc w firmie X-Bike) , nowe uszczelki pokryw zaworów , simeringi i wszystkie te malutkie które nie umiem nazwać :) zalany motulem 300V oczywiście i dodaje kolejne 4L na następną wymianę, nowy filtr powietrza K&N apeix . Nowy płyn chłodniczy .
Skrzynia : TY752VB3FA przełożenie 4.11 5MT zalany nowym olejem podobnie jak dyferencjał .
Sprzęgło nowy komplet firmy Exedy .
Hamulce , przód 4-ro tłoczek po regeneracji z nowymi tarczami i klodzkami podobnie jak tył, jednotłoczkowe nowe tarcze i klodzki najechane maja jakieś tysiąc km oczywiście zalany nowym płynem.
Układ wydechowy to nie zbyt głośne lecz nie ciche 2,5 przechodzące w 3 cale Jap Spec Milltek od kolegi Danny007 :)
Auto dodatkowo posiada aluminiowe wahacze, aluminiowa maska , lampy tył JDM, migacze JDM, lotka duża z ver. 6, dokładka zderzaka przód z ver. P1, wycieraczka tylnej szyby, lusterka składane elektrycznie.
Środek zadbany czysty i całkowicie orginalny, kto widział auto, lub zna mnie wie jak traktuje swoje auto :)
Felgi to jedne z ładniejszych felg wg mnie pasujących do tego modelu Rota SDR-y 17x7,5 cala opony dunlop maxsport 215/40 kupione nowe a mają 2 tyś km i minimalne zużycie. Auto zarejstrowane na pojemność 1.6
Auto całe pomalowane na kolor z nowszej wersji 02c nr Bn 3868c, karoseria bezwypadkowa , bez rdzy zakonserwowana od spodu oraz nadkola podobnie wnęki wszystko robione wiosną tego roku.

Auto zawsze grzane przed jazdą, a po niej chłodzone dla wygody ma oczywiście turbo timer . Do auta posiadam dwa kluczyli oraz centralny zamek na pilota x2 :)

Auto sprzedaje ponieważ kupiłem mieszkanie i brakuje mi na remont (akt notarialny do wglądu jeśli ktoś nie wierzy ) wiem, że jest to tak dopracowany i dopieszczony egzemplarz wiec wystawiam go tylko póki co na forum bo chciałbym by pozostał w "forumowej rodzinie" i aby nowy właściciel dbał o nią i wiedział jak się zając takim autem. Jeśli jednak nie będzie zainteresowania po czasie auto wystawie na ogólno dostępnych aukcjach . Śmiało go polecam napewno ktoś jeszcze długo się nim pocieszy . Auto nie wymaga wkładu finansowego posiada jedynie minimalne ślady użytkowania .
Foto z ostatniej sesji również na fejsie :
Cena 28 555zł tel 788 135 033 raczej proszę dzwonić po 15 bo pracuje codziennie od rana .
Mateusz
Załączniki
SAM_2682.JPG
P1060557.JPG
SAM_1914.JPG
SAM_1909.JPG
SAM_1907.JPG
Ostatnio zmieniony 22 lip 2014, o 20:57 przez matiwrc5, łącznie zmieniany 1 raz.

matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Re: Impreza GC8 - mój rodzynek .

Post 22 lip 2014, o 18:18

Rezerwacja do jutra do 16 .

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 22 lip 2014, o 20:28

No nie! :o

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 22 lip 2014, o 20:31

Zostanie w dobrych rękach, nie panikuj Buster. Czipuj się tam lepiej :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin:
Ostatnio zmieniony 22 lip 2014, o 21:22 przez cyqan, łącznie zmieniany 1 raz.

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lip 2014, o 20:47

Cyganejro kupujesz suba do lansu? :-p :lol:

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza R 06,turbo dziadek

Post 22 lip 2014, o 21:30

znam auto i powiem tylko tyle,że dawno nie widziałem tak dopieszczonego egzemplarza.
Grzebiąc z Matim przy Białasie poznałem jego pedantyczną naturę więc w jego aucie roboty na skróty nie uświadczysz i tak też wygląda ten egzemplarz.
Kupa kasy,a przede wszystkim serca i ciężkiej pracy włożone w auto.
Tak jak napisał,auto bez nie wymaga wkładu finasowego jedyny wkład to nowy międy fotelem a kieratem. :-)

Brać,żeby nie wisiało tak jak jeden Turbodziad! ;-)

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lip 2014, o 21:37

booSTi pisze:do lansu?
Do czego? :chair: :first: :-d

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 22 lip 2014, o 21:49

No do baunsu masz efkę, a do lansu sabuaru :-p

matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 22 lip 2014, o 22:15

Nie no sorki, ale owa efka też na skromną nie wygląda :) no może przydałby sie trening u Ewy Chodakowiekiej lub zabieg na odssysanie ale zapewne już cygi nad tym myśli by zmiejszyć masę ;) a subaru to taka "młodsza znajoma" za którą ogląda się 90% społeczeństwa a przyznaje tylko część męska :giggle:

matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 23 lip 2014, o 16:41

Z przykrością oświadczam iż auto sprzedane ;-( ;-( ;-( ;-( do zamknięcia.

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 lip 2014, o 17:49

mistrz świata sprzedaży!! :-)
21 godzin i po aucie! Mati czy mógłbyś sprzedać mi dziada!! ;-)

TomekSliwa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6

Post 23 lip 2014, o 17:54

cyqan, prujesz i wstawiasz klatkę?

Z jednej strony gratki sprzedaży lecz z drugiej jakoś tak pozostaje smutek i nostalgia ;-(

matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 23 lip 2014, o 18:09

wojtas. widocznie tak miało być, a bordowy to chyba pójdzie w zestawie jak się białym wyszalejesz ;-)
Tomek tak szkoda mi tego auta bo naprawde sporo przy nim spedziłem czasu by wyglądało i jeździło idealnie. Lecz już mam w głowie nowy projekt który pozwoli mi się "otworzyć " wiec z rodziny nie odchodzę na długo :-| .

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 lip 2014, o 19:07

matiwrc5 pisze:wojtas. widocznie tak miało być, a bordowy to chyba pójdzie w zestawie jak się białym wyszalejesz ;-)
a co Ty mi tak źle wróżysz!! ;-)
czyli co? albo tak długo będę trzymała bordowego,albo z białym szybko sie rozstanę?? ;-) :-)

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 lip 2014, o 20:02

Ostudzę ciekawość niewtajemniczonych. Wczoraj kumpel zadzwonił do mnie, żeby podzwonić za jakimiś GL'ami. Po obejrzeniu kilku padaczek szybko zmieniliśmy kierunek poszukiwań, nawet chwilowo była decyzja, żeby brać PPP od Mikołaja, no ale zaczęły się telefony za dawcą oraz osobami, które by to przełożyły :roll:
Od telefonu, do telefonu, dostałem cynę, że Mati rozważa sprzedaż swojego Subaraka. W tym czasie skrobał swoje ogłoszenie.
Zadzwoniłem do Niego dosłownie kilka minut, może minutę po zamieszczeniu ogłoszenia. Nawet wyczułem chwilowe zdziwienie/zmieszanie :lol:

No i ciach! Subarak jest już w nowym domu :evilgrin:

A więc "Rodzyna" kupił mój dobry kolega. Ja jedynie zapiąłem parę boków w drodze powrotnej oraz pomogę w kosmetyce jeśli chodzi o dolot, wydech, jakieś zegary. Myślę, ze parę koni tam jeszcze odnajdę :razz:

Taka sytuacja :thumb:

szegi
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Kajtkowe GC8

Post 23 lip 2014, o 20:30

Gratki szybkiej sprzedaży!
Czekam z niecierpliwością na rozwój nowego projektu - będzie rywalizacja w nowej klasie :-) :whistle: :thumb:

matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 23 lip 2014, o 20:33

Wojtas. bordowy poporostu się do Ciebie przyzwyczaił i nie chce Cie opuścić ;) a białym śmigaj jak najwięcej po te :first: :thumb:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 lip 2014, o 20:57

matiwrc5, teraz więcej czasu masz to przyjedź podłubać przy Czarnuchu ;-)

Ciara
4 gwiazdki
Auto: Impreza GL 2.0
Polubione posty: 2 razy

Post 23 lip 2014, o 21:33

Kurde pierwszy raz zobaczylem teraz to ogloszenie i na samym poczatku wpadl mi do glowy pomysl kredytu a tu zonk. Rekord swiata jezeli chodzi o sprzedaz Subaru :o

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 lip 2014, o 23:03

booSTi pisze:matiwrc5, teraz więcej czasu masz to przyjedź podłubać przy Czarnuchu ;-)

Mati ma uczulenie na czarny kolor! :giggle:
Ciara pisze:Kurde pierwszy raz zobaczylem teraz to ogloszenie i na samym poczatku wpadl mi do glowy pomysl kredytu a tu zonk. Rekord swiata jezeli chodzi o sprzedaz Subaru :o
to nie bierz kredytu tylko weź mojego Legasia. ;-)

ODPOWIEDZ