Witajcie
Taki objaw mam, że słyszę stuk w zawieszeniu przy pokonywaniu nierówności, ale tylko i wyłącznie jeżeli skręcam i w tym momencie jest jakaś nierówność typu przejazd przez tory czy jakieś płyty betonowe. Przy jeździe na wprost nie występują te stuki. Słyszę to wyraźnie z prawej przedniej strony. Wjechałem na diagnostykę, wszystko w zawieszeniu sztywne jest, nigdzie luzów nie ma ale po podniesieniu auta i potrzepaniu kołem w płaszczyźnie pionowej odezwały się stuki.
Chciałem się upewnić tylko czy to na pewno piasta? Bo nie słyszę żadnych szumów czy tarcia w trakcie jazdy.
Aha, i w Legacy MY07 jest cała piasta z przodu? Czy wymienia się tylko łożysko? Jak co to NTN będzie ok czy sugerujecie coś innego?
Pozdrawiam :)
Stuk w zawieszeniu - piasta?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- wilq
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy IV 2.0, Impreza MY17 2.0 NA
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Stuk w zawieszeniu - piasta?
Też mi to na piastę nie wygląda, podjadę do kogoś bardziej ogarniętego bo sprawdzałem to przy okazji wymiany oleju i filtrów, a to każdy głupi z podnośnikiem może zrobić...
Poza tym średnio mi się widzi żeby wyrobić piastę tak żeby się tłukła, czuł bym to nawet na prostej. Może szumieć, ale żeby się tłukła?
Poza tym średnio mi się widzi żeby wyrobić piastę tak żeby się tłukła, czuł bym to nawet na prostej. Może szumieć, ale żeby się tłukła?