Prosze o porade w srawie szkody parkingowej

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gepard
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Niebieska Wanna MY99
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Prosze o porade w srawie szkody parkingowej

Post 27 maja 2015, o 01:11

Głupia i niby błaha sytuacja mianowicie wczoraj wieczorem odebrałem autko od lakiernika zadowolony prosto z warsztatu pojechałem do domu wstawiłem auto do garażu pod ziemnego i wszystko było dobrze do rana. Rano podziwiając prace lakiernika zauważyłem obite drzwi świeżo zdarty bezbarwny. Nic tylko sąsiad z miejsca obok. Sprawę zgłosiłem ochronie. Ochroniarz popatrzył zrobił notatkę ja porobiłem zdjęcia i stwierdziłem że odwiedzę sąsiada wieczorem skoro auta nie ma znaczy jest w pracy. Wieczorem spotkałem się z sąsiadem obejrzał popatrzył i powiedział ładne autko fajny lakier ale i tak mi go zaraz poobijają więc on taką pierdołą się nie przejmuję i się nie poczuwa do odpowiedzialności. Długo nie myśląc zadzwoniłem po policje. Policja przyjechała stwierdziła że takie zajście mogło mieć miejsce ale oni nie są od tego by takie spory rozstrzygać i robią notkę i tyle. Ogólnie sąd i sprawa cywilna. Czy ktoś miał podobne zdarzenie? Gdzie się kierować i jak to załatwić? Nie odpuszczę mu tego nie po to człowiek odkłada kasę maluje cały samochód by był ładny nie cała dobę. Uszkodzenie jest niewielkie ale byłem u lakiernika i powiedział by było idealnie musi położyć bezbarwny na cale drzwi wiec liczy jako element. Jedyny plus jest taki że może sąsiad będzie troszkę bardziej uważał choć wątpię bo to niezły burak, więc jak zostawię to tak jak jest to poczuje się bezkarny. Dzięki za wszelkie sugestie w tej sprawie.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Prosze o porade w srawie szkody parkingowej

Post 27 maja 2015, o 08:22

Jak sam nie widziałeś że Ci drzwi obija, nie masz świadka, albo jakiegoś monitoringu, to nic nie zdziałasz. Jak udowodnisz, że to on?

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 27 maja 2015, o 08:47

Wykrec mu wentyle z kol, powiedz ze i tam powietrze niedlugo by zeszlo wiec ty sie takimi pierdolami nie przejmujesz. :giggle:

A serio odpusc sobie droge cywilna i jakakolwiek inna bo cie drozej wyjdzie niz nowy bezbarwny.
"Non homo sed vero mentula magna minax."

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 27 maja 2015, o 22:52

Nasyp mu cukru do baku, ale poczekaj z pół roku przynajmniej ;-)
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ