Forester 2009 2,5 benzyna PZEV - katalizator

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Abdn
0 gwiazdek
Auto: Forester 2.5x 2009 auto
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Forester 2009 2,5 benzyna PZEV - katalizator

Post 23 wrz 2015, o 01:14

Witam,

Jestem szczesliwym posiadaczem Foresteraz z 2009 2.5 banzyna bez turbo, automat z magicznym znaczkiem na klapie PZEV (part zero emission vehicle).

Kupilem juz z zalozonym gazem - i po nieduzym czasie wyszlo ze katalizator(y) sa troche wypalone, co wywala blad (za mala wydajnosc katalizatora) i wlacza check engine, trakcja i cruise control off! (na szczescie mam WIFI ELM 327 i podczas jazdy moge wykasowac blad).

Wiem ze mam bardzo upierdliwy model PZEV i ze ma bardzo upierdliwe katalizatory na Californie, gdzier komplet 2 katalizatorow kosztuje 1000$ + koszty importu i wysylki.

Pytanie:

1. Czy znacie jakas sprawdzona firma co importuje czesci z USA w rozsadnej cenie?
2. Czy znacie jakis warsztat co moze to dranstwo przerobic na "nie PZEV" (czyli na zwykly katalizator jaki szedl na reszte swiata) + zmienic cos w kompie zeby tego komp nie wykrywal?

Wyczytalem na forach USA (po zakupie!) ze te katalizatory w wersji PZEV potrafia sie wypalac juz po 30,000km!!!
Prosze o pomoc!

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubił: 0
Polubione posty: 5 razy

Re: Forester 2009 2,5 benzyna PZEV - katalizator

Post 23 wrz 2015, o 13:58

Wez pod uwage stalowy cat, ceramiczne sie ponoc od gazu szybko wypalaja..

ODPOWIEDZ