czujnik położenia wału legacy 2.0 1997

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
TIGANA74
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Legacy 2.0 MR 97.
Polubił: 0
Polubione posty: 0

czujnik położenia wału legacy 2.0 1997

Post 23 mar 2016, o 00:04

Witam. Mam problem z uruchomieniem silnika. Pomaga poruszanie kostką od czujnika położenia wału korbowego.
Nowy to koszt około 400 zł. Używanych nie ma, albo ja nie mogę znaleźć. Model auta to Legacy z 1997 roku
silnik 2.0 116km. Jeżeli założę czujnik od 2.2 lub 2.5 to wszystko będzie OK? A może od Legacy 3.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: czujnik położenia wału legacy 2.0 1997

Post 23 mar 2016, o 00:18

sprawdź tu http://opposedforces.com/parts/ czy będą pasowały.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

TIGANA74
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 23 mar 2016, o 20:59

Dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanko poza konkursem. Jak to jest z silnikami 2.5, czy faktycznie
jest problem z uszczelkami pod głowicą. Jakie jest średnie spalanie, nie chodzi mi o dane
fabryczne tylko to rzeczywiste. Chciałbym zamienić swojego staruszka na model produkowany
od 1999 roku. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Pozdrawiam.

komin
4 gwiazdki
Auto: Legacy 2.5 A/T

Post 23 mar 2016, o 23:01

spalanie legaca 2.5 A/T -14 benzyny (wg mojej oceny)- kolega ze Stolicy mówił 16 podtlenku
a M/T ten sam człowiek informował o 11-12 lpg wywnioskowaliśmy podczas konferencji ze A/T ma sporo większe zapotrzebowanie na używki :-)
ostatno jakieś dwa miesiące temu był poruszany temat uszczelki, padają zazwyczaj w turbo a wolnym ssaku praktycznie sie nie zdarza :-) prędzej zatrzesz silnik niż rozwalisz uszczelkę :wall:
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269

TIGANA74
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 24 mar 2016, o 22:12

Dziękuję bardzo. A jak to jest z rozrządem. Regulacja płytkowa a może występuje hydraulika.
SOHC czy DOHC. W necie znajduję różne informacje, które są sprzeczne. I jeszcze jedna sprawa, która
mnie interesuje. Chodzi o zamknięty blok silnika. W jakich modelach był montowany, czy można to
odczytać z numeru VIN a może z kodu silnika.
Będę wdzięczny za każdą informację.

ODPOWIEDZ