legacy h6 5 bieg 4,5tys obrotów nie idzie dalej
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
legacy h6 5 bieg 4,5tys obrotów nie idzie dalej
Witam
Posiadam legacy h6 AT z 2007 modelowo my08 , napotkałem taki problem, gdyż na 5 biegu przy 4,5-4,8 tys obrotów nie chce isc dalej i jedzie 220-230km/h, ale za to na 4 biegu leci 240km/h przebija na 5 i zwalnia. Wydaje mi się , że to wina sterownika skrzyni, czy mam racje? Dodatkowo komputer diagnostyczny pokazuje 4eat, a niby jest sterownik 31711 AK620. Powód kolejny ,który skłania mnie w tym kierunku jest taki, że po próbie siągniecia map z samochodu program wyswietla prawidłowo i zapisuje mapy z silnika, a jesli chodzi o mapy ze skrzyni wyświetla, że są ale nie ukazuje ich jedynie napis , że mapy sa wadliwe lub nie ukończone. Prosze o opinie
Posiadam legacy h6 AT z 2007 modelowo my08 , napotkałem taki problem, gdyż na 5 biegu przy 4,5-4,8 tys obrotów nie chce isc dalej i jedzie 220-230km/h, ale za to na 4 biegu leci 240km/h przebija na 5 i zwalnia. Wydaje mi się , że to wina sterownika skrzyni, czy mam racje? Dodatkowo komputer diagnostyczny pokazuje 4eat, a niby jest sterownik 31711 AK620. Powód kolejny ,który skłania mnie w tym kierunku jest taki, że po próbie siągniecia map z samochodu program wyswietla prawidłowo i zapisuje mapy z silnika, a jesli chodzi o mapy ze skrzyni wyświetla, że są ale nie ukazuje ich jedynie napis , że mapy sa wadliwe lub nie ukończone. Prosze o opinie
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2016, o 20:27 przez magik9415, łącznie zmieniany 1 raz.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: legacy h6 5 bieg 4,5tys obrotów nie idzie dalej
Lub fizykimagik9415 pisze: Wydaje mi się , że to wina sterownika skrzyni

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

no to czemu na 4 biegu jedzie 240? pompa paliwa też na nową wymieniona wiec mu nie brakuje jedzenia
- rrosiak
- 6 gwiazdek
magik9415 pisze: no to czemu na 4 biegu jedzie 240?
Bo silnik ma większą prędkość obrotową, a tym samym większą moc. W moim OBK też tak było, na 5 jechał szybciej tylko z wiatrem, a w normalnych warunkach maksimum osiągał właśnie na 4.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

Bo silnik ma większą prędkość obrotową, a tym samym większą moc.
Ok to prawda z tym sie zgodze, ale dlaczego nie kreci sie do końca na 5 biegu ? Wynikało by z tego ze blokada na skrzyni musi być
Ok to prawda z tym sie zgodze, ale dlaczego nie kreci sie do końca na 5 biegu ? Wynikało by z tego ze blokada na skrzyni musi być
- rrosiak
- 6 gwiazdek
magik9415 pisze: Ok to prawda z tym sie zgodze, ale dlaczego nie kreci sie do końca na 5 biegu ?
Przecież napisałem - brakuje mocy na pokonanie oporów powietrza.
Postaw auto na hamowni, a na pewno wskazówka dojdzie do końca

chciałem kupić H6 w tej budzie ale widzę że nie ma sensu... mój 156 konny potwór( 2.5l) rozpędza sie do 210-215 km/h. około sto koników więcej i max speed nie wiele większy, tyle tylko że sie szybciej napędza 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
A po co większy speed? Natomiast dobrego przyśpieszenia nigdy za wiele. 100 KM więcej to w tym wypadku aż 70% więcej więc sporo. 

Tego sensu nie wyczytasz ...komin pisze:chciałem kupić H6 w tej budzie ale widzę że nie ma sensu... mój 156 konny potwór( 2.5l) rozpędza sie do 210-215 km/h. około sto koników więcej i max speed nie wiele większy, tyle tylko że sie szybciej napędza
Też kiedyś miałem 2,5 - trzeba Ci ten sens poczuć

co racja to racjaSławek pisze: dobrego przyśpieszenia nigdy za wiele

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
komin, skoro jesteś z kielcowni - to często bywam jakbyś chciał zobaczyć różnicę