Kochani,
Moja mała Ko czeka na nowego właściciela.
Więcej o Ko tutaj

Toyota Corolla G6, kupiona przeze mnie 6 lat temu i używana do dziś całkowicie bezawaryjnie. Wcześniej samochód został sprowadzony z Niemiec w 2008 roku i użytkowany 2 lata przez poprzedniego właściciela.
Corollka kupiona z myślą o codziennej jeździe, ale również od czasu do czasu startach w amatorskich imprezach, tj. KJS, rally sprint, track day. Przez te wszystkie lata nigdy mnie nie zawiodła, zawsze dowoziła do celu i dawała mnóstwo frajdy z jazdy.
Stan mechaniczny bardzo dobry, auto na bieżąco serwisowane, poza typową eksploatacją nic się nie działo, olej wymieniany co 5-7 tys. km. To co można zrobić we własnym zakresie „pod domem” było robione właśnie pod domem. Poza tym samochód serwisowany w 2 serwisach w Katowicach: 4Turbo oraz AMO Serwis, geometria też w Katowicach u Czesława Dudy.
Blacharsko nie jest idealnie, ale to akurat nie jest niczym zaskakującym u leciwych „japończyków”.
Kilka danych o samochodzie:
-silnik seryjny 1,6 4a-fe 110 KM
- wydech zmodyfikowany - końcowy przelot
-skrzynia fabryczna 6 biegowa, nieco krótsze przełożenia niż w modelach 5-biegowych
-zawieszenie: sprężyny Eibach (-30mm, progresywne), fabryczna przednia rozpórka kielichów, amortyzatory KYB wymieniane w 2015 roku
- zamontowany short shifter zamiast tradycyjnego lewarka - skrócony skok
- hamulce: tarcze przód+tyl, odłączony ABS
- na samochodzie felgi stalowe białe 15”, opony Firestone Firehawk SZ90
- zimowki bez felg Semperit Speed Grip 2
- drugi komplet białych stalowych felg 15” z oponami Toyo R888, dość mocno zużyte (nadadzą się na jeszcze jeden trening/start)
-aluminiowa płyta ochronna pod silnikiem i przednim zawieszeniem
- kierownica sportowa Momo skórzana + naba
- fotele kubełkowe Mirco
- pasy szelkowe 4-punktowe
- tylna lotka TTE
Seryjne wnętrze (kierownica, fotele, pasy) sprzedaję razem z samochodem, więc można z niego zrobić kompletnie cywilne auto.
Produkcja: 1999r
Przebieg: 231.000 km
Poza tym na wyposażeniu samochodu:
- elektryczne szyby
- elektryczne podgrzewane lusterka
- elektryczny szyberdach
- klimatyzacja
- centralny zamek z pilotem
- radio CD
- tylne boczne szyby przyciemnione fabrycznie
- cup-holder
Z rzeczy do zrobienia:
- klimatyzacja – nie działa, pojawiła się nieszczelność na jednym z przewodów
- nie działa głośnik w drzwiach pasażera
- brak wykładziny w bagażniku (rozlał się tam kiedyś olej i została usunięta)
Corollka miała mieć u mnie dożywocie, ale sprzedaję bo aktualnie zagościł u mnie nowy hot-hatch i 4 samochody na 2 osoby w domu to już za dużo. Jest świetnym niezawodnym samochodem i na pewno sprawi dużo radości nowemu właścicielowi

Cena 4.000 zł
Kontakt na PW lub tel. 602 261 300