Hej.
Po zimie zauwazylem kilka odpryskow lakieru na nadkolach w lanosie, od strony opony, sam rant. Trzeba to bedzie jakos uzupelnic lakierem ale zastanawiam sie czy ktos ma patent na zabezpieczenie tego na przyszlosc? Jakas masa elastyczna czy cos ? Sam lakier na pewno nie raz jeszcze odpadnie po ataku kamieniem a widze ze sie nie popisali mali inzynierowie w tym temacie. Zabezpieczyli jakąś folią przezroczystą fabrycznie tylko te miejsca poszerzen tylnych nadkoli, od zewnatrz, natomiast rant nadkola od strony koła - to goły lakier.
Zabezpieczenie nadkoli w lanosie
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zabezpieczenie nadkoli w lanosie
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Re: Zabezpieczenie nadkoli w lanosie
Dobra folia transparentna.
http://chronlakier.pl
Kupiłem u nich na progi i tylny zderzak.
Po roku i 50 kkm super.
http://chronlakier.pl
Kupiłem u nich na progi i tylny zderzak.
Po roku i 50 kkm super.
Chodzi mi o tą powierzchnie, widac tu juz odprysk. Folia sie na tym utrzyma?
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Tę.hati pisze: tą
Powinna dać radę. Dopytaj u tych ludzi z linka. Toybota fabrycznie na różnych krzywiznach nakleja. Tutaj dochodzi jeszcze promień, więc głowy nie dam.
Ja naklejałem na progach i klapie. Jest ok. Przy tylnych progach mam powierzchnie, które są krzywe w dwóch kierunkach. Nic nie odstaje. Przy naklejaniu dużo wody i karta bankomatowa wystarcza.
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Pepiki oklejają subaraki w tych czułych punktach normalną okleiną. Taką jak się używa np. do zmiany koloru auta. Nawet fajnie to wygląda. Tylko oni oklejają znacznie więcej niż to co zaznaczyłeś na żółto.
Jest ryzyko, musi być wybór.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
to jeszcze chlaśnij na tych wybrzuszeniach od błotników na tylnych drzwiach. Ładnie tam się piaskuje do połowy wysokości (subaru nakleja takie małe popierdółki na dole tylko). Ja zalepiłem kanguramihati pisze: Chodzi mi o tą powierzchnie, widac tu juz odprysk. Folia sie na tym utrzyma?

A z tyłu pomalowałem błotniki od nowa z obu stron, bo i tak pani przetarła zderzak i kawałek lewego błotnika. Teraz mam kangury bez ogonów.