światła - nie halo

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
kohoshi
0 gwiazdek
Auto: GT'98, EE9 VTEC
Polubił: 0
Polubione posty: 0

światła - nie halo

Post 7 sty 2010, o 22:03

pacjent Impreza GT MY98:
otóż wczoraj wysiadły mi światła mijania (krótkie), oba, co ciekawe początkowo nie stykały też halogeny, ale teraz świecą ładnie z długimi.
Posprawdzałem bezpieczniki, te pod maską stojąc na lewym błotnikiem, w fusebox umieszczone po prawej (H/L LH i RH), jeden przepalony, wymiana nic nie dała, krótkie nie świecą nadal, posprawdzałem przekaźniki H/L RELAY HL i RL (po ich wyjęciu długich nie było), posprawdzałem żarówki (dałem inne) i nadal lipa, krótkich brak.
Co ciekawe, zdechło mi część podświetlenia deski, konkretnie pod zegarkiem, poziom paliwa i temp. wody, reszta świeci :-(
ki czort? ma ktoś jakiś pomysł? :-/

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Re: światła - nie halo

Post 7 sty 2010, o 23:49

Jak dobrze pamiętam jest taki bezpiecznik w skrzynce w środku koło kolan kierowcy - znikają światła, podświetlenie wnętrza i chyba zegarek, ale może mnie pamięć mylić. Zwykle zwarcia i iskrzenia robią potopione kostki przy żarówkach - które w GTekach masowo się wymieniało jakiś czas temu - teraz już mało się ostało tych z oryginalnymi.

ravo
2 gwiazdki
Auto: GT my01

Post 8 sty 2010, o 00:54

Azrael pisze:Jak dobrze pamiętam jest taki bezpiecznik w skrzynce w środku koło kolan kierowcy - znikają światła, podświetlenie wnętrza i chyba zegarek, ale może mnie pamięć mylić. Zwykle zwarcia i iskrzenia robią potopione kostki przy żarówkach - które w GTekach masowo się wymieniało jakiś czas temu - teraz już mało się ostało tych z oryginalnymi.
tak jest, mi sie on przepalil gdy silniczek od swiatel sie zablokowal wtedy stalo sie to co piszesz

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 8 sty 2010, o 01:04

Azrael pisze:teraz już mało się ostało tych z oryginalnymi.
Ja mam oryginalne, ale już potopione. :giggle:
Tak się zastanawiałem jak to się mogło stać, by żarówka z kostką się zintegrowała.
czarne jest piękne...

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 8 sty 2010, o 01:05

vibowit, norma, z jakiegoś gównolitu te kostki robili.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 8 sty 2010, o 09:36

vibowit pisze: Ja mam oryginalne, ale już potopione.
Tak się zastanawiałem jak to się mogło stać, by żarówka z kostką się zintegrowała.
To szybko zmień, bo Ci się fura sfajczy...
U mnie było to samo, też się zintegrowały

kohoshi
0 gwiazdek
Auto: GT'98, EE9 VTEC

Post 8 sty 2010, o 12:22

mi na szczęście się nic nie zgrzewa i integruje, kostki w porządku, posprawdzałem bezpieczniki w kabinie i też spoko, jak mróz zelżeje może w weekend to pobawię się w gruntowniejsze sprawdzenie gdzie tkwi problem.
BTW, trudno rozbiera się deskę rozdzielczą żeby dostać się do zegarów i kontrolek?

ODPOWIEDZ