Wtam
Poszukuję informacji, w jaki sposób w Legacy z 1996 roku można odczytać błędy i/lub informacje z modułu tempomatu (cruise control). Zna ktoś sposób? Czy jest potrzebny specjalny interfejs, czy też wystarczy podobny sposób co przy błędach ECU?
Mam ten gadżet, lecz nie wiem dlaczego nie działa, a często by się przydał. Ma ktoś może listę błędów tego modułu?
W serwisówce wyszperałem, że z modułu tempomatu wychodzą przewody do OBD II (piny 4,5,6), a te same piny są zakończone wtyczkami "Data Link Connector" oraz "Check Connector", które odnalazłem.
Pozdrawiam
Odczytanie błędów tempomatu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Po prostu - nie działa...
Mogę tylko "włączyć" tempomat przyciskiem przy ręcznym, zapala się w nim kontrolka, słychać kliknięcie przekaźnika gdzieś pod kolumną kierownicy i tyle. Pomimo jazdy ponad 50 km/h nie mogę w żaden sposób zwiększyć/zmniejszyć/zachować aktualnej prędkości sterując dźwignią po prawej stronie kierownicy.
Ponowne wciśnięcie w/w przycisku wyłącza w nim kontrolkę i słyszę kolejne kliknięcie przekaźnika.
To jak - znasz odpowiedź czy zadasz kolejne pytanie?

Mogę tylko "włączyć" tempomat przyciskiem przy ręcznym, zapala się w nim kontrolka, słychać kliknięcie przekaźnika gdzieś pod kolumną kierownicy i tyle. Pomimo jazdy ponad 50 km/h nie mogę w żaden sposób zwiększyć/zmniejszyć/zachować aktualnej prędkości sterując dźwignią po prawej stronie kierownicy.
Ponowne wciśnięcie w/w przycisku wyłącza w nim kontrolkę i słyszę kolejne kliknięcie przekaźnika.
To jak - znasz odpowiedź czy zadasz kolejne pytanie?