Szanowni Forumowicze,
Postanowiłem zakupić Forestera , rozważam rocznik 1997 - 2000 (125 KM - 2,0) . Co dla mnie ważne - musi mieć instalacje gazową - mówią, że boxer niekoniecznie go lubi - potrzebuję bezpieczne, sprawne i dynamiczne auto. Będę nim od czasu do czasu ciągnął przyczepę (kajaki 6 szt + 2 na dachu) - jakieś 350 kg przyczepy, 5 osób i 100 kg na dachu (mój Ford Galaxy radzi sobie z tym całkiem przyzwoicie) . Pytań mam kilka ale ograniczę się :)) - jak z gazem w takim aucie (ile będzie palił bez / z obciążeniem) ?. Awaryjność ? Na co laik w temacie Subaru uwagę zwrócić powinien ? Będę zobowiązany za rady oraz wszelkie sugestie Użytkowników mogących coś po(do)radzić.
Uprzejme dzięki Grzegorz
http://www.kajakiem.eu
[email protected]
Kupię Forestera - potrzebuję porady ....
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
-
Grzegorz0410
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Kupię Forestera - potrzebuję porady ....
nie musisz dublować postów
co do gazu w 2.0 N/A to moja Imprezka znosi go jak na razie całkiem dobrze ,warunek to dobry macher od gazu i odpowiednia regulacja. Średnie spalanie to jakieś 11-12 l gazu choć ostatnio zszedłem do 10l (chyba się starzeję
)
Co do twoich planów wypadowych szukał bym chyba jednak S-TURBO ,zagazowane też są i co poniektórzy na tym forum nie mieli z tym chyba kłopotów większych. Podstawa to jednak odpowiedni mechanior od instalacji
A teraz jak pojawiło się magiczne słowo "Gaz" do odpowiedzi prosimy lokalnego miłośnika paliwa do piecyków i kuchenek Jarmaja

co do gazu w 2.0 N/A to moja Imprezka znosi go jak na razie całkiem dobrze ,warunek to dobry macher od gazu i odpowiednia regulacja. Średnie spalanie to jakieś 11-12 l gazu choć ostatnio zszedłem do 10l (chyba się starzeję

Co do twoich planów wypadowych szukał bym chyba jednak S-TURBO ,zagazowane też są i co poniektórzy na tym forum nie mieli z tym chyba kłopotów większych. Podstawa to jednak odpowiedni mechanior od instalacji

A teraz jak pojawiło się magiczne słowo "Gaz" do odpowiedzi prosimy lokalnego miłośnika paliwa do piecyków i kuchenek Jarmaja

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

kuźwa, gdzie nie wejść to gościu o to samo sie pytaburat pisze: nie musisz dublować postów

-
Grzegorz0410
- 0 gwiazdek
nie gorączkuj się , pierwsze forum - technikę opanuję i będzie OK . pozdrawiam
minimus pisze:kuźwa, gdzie nie wejść to gościu o to samo sie pytaburat pisze: nie musisz dublować postów
-
Mistral
- 2 gwiazdki
- Auto: FORESTER 2,5 XT US spec. i Auris Padaczka...
Chłopaku,
bierz S-Turbo!
Przekonasz się, że warto mie Turbo!
A jak tutaj ma tylko ekonomia decydowac, to po prostu nie kupuj Subaru...
Inaczej przemyśl pozostanie przy tym Galaxy...
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów!
Mistral
bierz S-Turbo!
Przekonasz się, że warto mie Turbo!
A jak tutaj ma tylko ekonomia decydowac, to po prostu nie kupuj Subaru...
Inaczej przemyśl pozostanie przy tym Galaxy...
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów!
Mistral
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
Kupno starego samochodu ze starą instalacją gazową to duże ryzyko, że silnik (gniazda zaworów itd) może już być powaznie zużyty aby nie powiedzieć zniszczony natomiast stary samochód z nową instalacją to już obszar najwyższego ryzyka . Zazwyczaj do "padlin" montuje sie bylejakie instalacje aby tylko trupka wypchnąć za bramę. Aby Subaru, jak i inny samochód, dobrze jeździło na gazie konieczny jest dobry,sprawny silnik i dobry gazownika niestety jest to rzadkość. Jak kupujesz samochód z LPG to kupujesz kota w worku i jeszcze zazwyczaj brak kasy więc i do diagnosty się nie jedzie no a potem to mamy koooooszty. A w przypadku Subaru to są to baaaardzo duże koszty. Niestety. 
Miałem/mam 3 samochody zagazowane więc coś wiem i dlatego mego Forka trzymam na benzynie.

Miałem/mam 3 samochody zagazowane więc coś wiem i dlatego mego Forka trzymam na benzynie.