Dziwne dźwięki z napędu?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
ASAHI
1 gwiazdka
Auto: Subaru Legacy 01
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Dziwne dźwięki z napędu?

Post 24 paź 2010, o 18:58

Mam pytanie, byłem dziś z kolegą oglądać Subaru legacy 2.0 z 2002r w miejscowości Zelków przed Łodzią, autko odświeżone lakierniczo - całe malowane ze zderzakami łącznie. Podczas jazdy próbnej kolega usłyszał dziwny wysoki dźwięk, który stawał się coraz bardziej intensywny - ale tylko w czasie jazdy, gdy było wciśnięte sprzęgło to nic takiego nie było słychać. Ogólnie silnik pracował bardzo ładnie, ciągnął jak trzeba. jedyny mankament to ten dźwięk. A teraz sakramentalne pytanie - co to może być? Czy coś poważnego i kumplowi wybić z głowy auto czy może to być jakiś banał?
Z góry dziękuję za pomoc!

Adam M.
2 gwiazdki
Auto: 05 Subaru Legacy Wagon

Re: Dziwne dźwięki z napędu?

Post 24 paź 2010, o 19:12

Jak w napedzie to napewno nie banal.
Calkowite malowanie samochodu tez nie budzilo by mego zaufania.

ASAHI
1 gwiazdka
Auto: Subaru Legacy 01

Post 24 paź 2010, o 19:18

No niestety na pewno z napędu, tylko nie byłem w stanie zlokalizować czy ze skrzyni czy tez z innego elementu. Malowane jest całe dookoła, nic wewnątrz, śruby od drzwi itp nie ruszane, odkręcane były na pewno śruby trzymające zawiasy maski.

Subaracz pojechał do fachowca i okazało się że poszło łożysko wałka napędu głównego co powodowało dżwięk ocierania przy wrzuconym biegu. Teraz będzie to wymieniane.

ODPOWIEDZ