Czujnik na pedale gazu w Imprezie GC8 RA
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Czujnik na pedale gazu w Imprezie GC8 RA
W mojej Imprezie Type RA na pedale gazu znajduje się jakiś stycznik. Zastanawiam się za co on odpowiada i na ile jest niezbędny, bo będzie problem żeby go przełożyć. Wychodzi od niego kostka na 2 piny.
Wiecie może co to za urządzenie?
- kuzi4
- 4 gwiazdki
- Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Czujnik na pedale gazu w Imprezie GC8 RA
Nie jest to czasem czujnik położenia pedału gazu, który jest powiązany z czujnikiem położenia przepustnicy? Tak mi sie wydaje i sądzę, że jest niezbędny.
Jaka skrzynia i jaki rocznik, jak pedał gazu z linką i automat to może być kick-downjano86 pisze:W mojej Imprezie Type RA na pedale gazu znajduje się jakiś stycznik. Zastanawiam się za co on odpowiada i na ile jest niezbędny, bo będzie problem żeby go przełożyć. Wychodzi od niego kostka na 2 piny.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
-
dominik_bb
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRX EJ20G
to czujnik powiazany z przepustnicą mój wrx tez go ma a skrzynia manualna
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
Sprawdziłem dokładnie manual kartka po kartce i nie znalazłem tam słowa o jakimś czujniku przy pedale gazu,w tym miejscu według dwóch diagramów znajduje się czujnik a) czujnik położenia pedału gazu do systemu tempomatu,ale to ciebie nie dotyczy chyba oraz b)czujnik w systemie poduszek powietrznych,niestety nie jest dokładnie pokazane na którym pedale jest on zamontowany,na warsztacie wśród elektryków powstała taka teoria,powtarzam TEORIA,że może to być od systemu poduszek żeby komputer wiedział czy ma odpalić poduszki w trybie "hamowanie" czy "przyśpieszanie",jak wiadomo w obu przypadkach poycja kierowcy i pasażera nieznacznie się różni,ale powtarzam to tylko teoria nic więcej w manualu otym czujniku nie można znależć.
JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
Dziękuję za sugestie. Poduch też nie mam więc dziwne. Aut jest w ogóle z 1995r więc jeszcze chyba nie było wówczas poduszek.
Moje przypuszczenia były takie, że jest to jakiś czujnik dla ECU który może zmienia mapę w zależności czy ostro atakujemy gaz :)
Moje przypuszczenia były takie, że jest to jakiś czujnik dla ECU który może zmienia mapę w zależności czy ostro atakujemy gaz :)
jano86 - moglbys odczytac moja wiadomosc na kropce :) Chyba, ze juz Cie sprzedaz przekladni nie interesuje :)
Jacek "AMI" Rudowski
panpremo pisze: 5-ty wtryskiwacz nie działa i nigdy nie działał w RA![]()
![]()
Oczywiście, że działa...
...na wyobraźnię :) Zwłaszcza automaniaków :)
Jacek "AMI" Rudowski
Poglądałem sobie wczoraj to ustrojstwo w TypeRA V2.
Switch się załącza zaraz po dotknięciu pedału jakby jeszcze w trakcie wybierania luzu linki.
Czujnik TPS jest cztero pinowy standardowy, czyli liniowy odczyt 5-0 Volt plus iddle switch.
Moim zdaniem to jest dodatkowy czujnik informujący o rozpoczęciu ruchu pedału gazu jeszcze przed otwarciem przepustnicy. Accelerator pedal switch, dodatkowo do iddle switch.
Jest na niego kod błędu, nr 43.
Pozdrawiam,
Switch się załącza zaraz po dotknięciu pedału jakby jeszcze w trakcie wybierania luzu linki.
Czujnik TPS jest cztero pinowy standardowy, czyli liniowy odczyt 5-0 Volt plus iddle switch.
Moim zdaniem to jest dodatkowy czujnik informujący o rozpoczęciu ruchu pedału gazu jeszcze przed otwarciem przepustnicy. Accelerator pedal switch, dodatkowo do iddle switch.
Jest na niego kod błędu, nr 43.
Pozdrawiam,
http://subarulpg.pl
tel. +48 692 325 541
tel. +48 692 325 541