Jakie hamulce do STI???
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Jakie hamulce do STI???
Nadejszła chwila że muszę się zacząć rozglądać za tarczami i klockami na przód do mojego STI. Co byście polecali? Ja na razie myślałem o komplecie EBC. Jakieś nacinane tarcze i do tego redstuff klocki. Wie ktoś jaka jest różnica pomiędzy Turbo Groove a Ultimax? Jeśli nie EBC to co można w podobnej cenie założyć (ok 2,5 kzł)? Autko jest do jazdy na co dzień, a w tym sezonie na pewno polecę kilka sprintów.
Re: Jakie hamulce do STI???
Nie kupuj EBC, to wyrzucone pieniądze.
Fajne tarcze to Brembo Sport - takie złote (chociaż u mnie się lekko pogięły, ale nie da się podobno tego uniknąć), DBA klocki np. Carbone Lorraine (RC5 ) lub Ferodo DS2500.
Fajne tarcze to Brembo Sport - takie złote (chociaż u mnie się lekko pogięły, ale nie da się podobno tego uniknąć), DBA klocki np. Carbone Lorraine (RC5 ) lub Ferodo DS2500.

411KM @ 575Nm
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
strongi, dokładnie jak napisał Owocowy.
DBA też minimalnie mi biją, ale ogólnie dają radę.
Red staff to ob biedy można traktować jako tańszy zamiennik serii (a seryjne klocji w STi to jakiś dramat), do dupowozu byłyby OK, do estijaja dawaj mocniejsze.
DBA też minimalnie mi biją, ale ogólnie dają radę.
Red staff to ob biedy można traktować jako tańszy zamiennik serii (a seryjne klocji w STi to jakiś dramat), do dupowozu byłyby OK, do estijaja dawaj mocniejsze.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Miałem w Cifie te tarcze Turbo Groove). Głośne, ale bardzo dobrze dają radę jak jest mokro, bo szybko odparowuje flm wodny i szybko oczyszczają się. Ale mi się lekko pokrzywiły. Ale miałem automata i być może przez to.
To co na szybko wyczytałem to Ultimaxy są cichsze.
To co na szybko wyczytałem to Ultimaxy są cichsze.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy

Wiesz, "głośność" tarcz nie raczej ich kluczowym parametrem (nawet nie wiedziałem że o czymś takim można mówić

Tarcza ma działać. Czy wytrzymywać jak najwięcej nim się pognie, połamie. Ma działać, mimo że po paru km agresywnej jazdy będzie świecić na czerwono. Przynajmniej jak mówimy o tarczach do szybkiej jazdy, a nie to toczenia się.

Do firmy Brembo mam dość spore zaufanie ale nie mogę nigdzie znaleźć tarcz do swoje go STI. Wybór więc padnie na tarcze DBA 4000XS http://www.brakes.pl/product_info.php/t ... _8939_8945 i klocuszki DS2500.