Siłownik do klapy .

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
pepe
1 gwiazdka
Auto: forek MY 07
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Siłownik do klapy .

Post 31 sty 2011, o 09:57

Padł mi siłownik od tylnej klapy , czy ktoś się orientuje czy w foresterach montowano różne długości czy raczej było to zunifikowane .Mogę mieć nowkę do forka 99 za pasztet ale nie mogę przymierzyć bo wysyłka .

freediver
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX 01' pogromca owadów :)

Re: Siłownik do klapy .

Post 31 sty 2011, o 14:31

Ja chciałem kiedyś przełożyć z GL 97' do WRX 01' i nie pasowały. Inna długość i trochę inne mocowanie ale nie wiem, może w Forku jest to samo w różnych budach.
W końcu dobrałem gdzieś podobne i po małej rzeźbie mechanik mi to założył. Nie jestem jednak zadowolony bo w bardzo zimne dni siłowniki są za słabe i klapa opada. Tak więc jeśli ktoś ma namiar gdzie można trafić takie siłowniki pod konkretny model to chętnie skorzystam.

Boombastic
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany

Post 31 sty 2011, o 18:06

pepe pisze:Padł mi siłownik od tylnej klapy , czy ktoś się orientuje czy w foresterach montowano różne długości czy raczej było to zunifikowane .Mogę mieć nowkę do forka 99 za pasztet ale nie mogę przymierzyć bo wysyłka .
A jakies uniwersalne nie podpasują? Kiedy słyszałem że tak ludzie dobierali siłowniki. Ważne były wymiary i siła.

pepe
1 gwiazdka
Auto: forek MY 07

Post 31 sty 2011, o 19:20

Za używany do mojego na allegro trzeba wybulić ponad 200pln , nowy w ASO pewnikiem będzie sporo droższy :!: ale rzeżbić też mi się nie uśmiecha .Nie mam nic przeciwko uniwersalnym tylko pewnie trzeba by wymienić dwa żeby było jednakowo .

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 310 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 1 lut 2011, o 00:12

pepe, sprawdź na wszelki wypadek cenę w ASO. Często jest bardzo drogo. Czasami jednak pewne nowe części kosztują w ASO tyle samo, co używane na allegro - ostatnio miałem właśnie taką sytuację.

KUBA
1 gwiazdka
Auto: Subaru Legacy

Post 1 lut 2011, o 14:13

kupno używanych siłowników to pomyłka, tylko nowe :idea:

ODPOWIEDZ